Slik reparerer du EFI Bootloader på en GPT HDD for Windows 7, 8, 8.1 og 10 på en Dell-PC

Slik reparerer du EFI Bootloader på en GPT HDD for Windows 7, 8, 8.1 og 10 på en Dell-PC

Denne artikkelen inneholder informasjon om hvordan du løser et problem med at EFI Bootloader ikke starter opp på riktig måte på en GPT-harddiskstasjon for en rekke Windows-operativsystemer.

Innholdsfortegnelse:

1. Innledning
  2. Hvordan reparere EFI Bootloader

1. Innledning

De fleste personer med oppstartsproblemer på Windows-operativsystemer (OS) velger å installere operativsystemet på nytt i stedet for å forsøke å reparere selve oppstartsproblemet.

Denne bestemte artikkelen handler om hvordan du kjører en reparasjon av EFI (Extensible Firmware Interface) Bootloader på en GPT (GUID (Globally Unique Identifiers)-partisjonstabell) harddiskstasjon.

Dette fungerer bare for operativsystemer som er installert på en UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) BIOS (Basic Input/Output System).

Tilbake til toppen

2. Hvordan reparere EFI Bootloader

Windows 7, 8 og 8.1 kan installeres på et eldre BIOS ved hjelp av MBR. Men Windows 8, 8.1 og 10 ble utviklet for å bli installert på UEFI BIOS ved hjelp av EFI Bootloader og GPT.

Merk: Ved eventuelle reparasjoner av roten til en harddisk finnes det alltid en fare for at reparasjonen går galt. Dette betyr at du vil miste alle data på stasjonen som ikke er sikkerhetskopiert tidligere. Beste praksis er alltid å ha utført en full sikkerhetskopiering av en stasjon før du begynner å jobbe med den eller operativsystemet dens.

GPT-strukturerer tar for seg mange problemer som Bootsect-kommandoen ble utformet for å rette opp i MBR. Hvis du imidlertid skulle ha behov for reparasjon av EFI Bootloader, kan du følge instruksjonene nedenfor:

Windows 7

Hvis du har installasjonsmediet:

1. Sett inn mediet (DVD/USB) i PC-en din, og start på nytt.

2. Start opp fra mediet.

3. Velg Reparer datamaskinen.

4. Velg operativsystemet, og klikk på neste.

5. Velg Ledetekst fra menyen:

1. Skriv inn og kjør kommandoen:

diskpart
    2. Skriv inn og kjør kommandoen:

sel disk 0
    3. Skriv inn og kjør kommandoen:

list vol
  1. Kontroller at EFI-partisjonen (EPS – EFI-systempartisjonen) bruker filsystemet FAT32, og tilordne den en stasjonsbokstav (velg en bokstav som ikke allerede er i bruk):

1. Skriv inn og kjør kommandoen:

sel vol
    2. Skriv inn og kjør kommandoen:

tilordne bokstav=:
    3. Skriv inn og kjør kommandoen:

exit
  1. Slik kan du reparere oppstartsposten:

1. Skriv inn og kjør kommandoen:

cd /d :\EFI\Microsoft\Boot\
    2. Skriv inn og kjør kommandoen:

bootrec /FixBoot

Hvis du ikke har installasjonsmediet:

1. Start PC-en på nytt

2. Trykk raskt på <F8>-tasten når PC-en er blitt slått på, men før Windows-velkomstbildet vises.

3. Velg Reparer datamaskinen fra menyen som vises.

4. Velg Ledetekst fra Gjenopprettingsalternativer:

1. Skriv inn og kjør kommandoen:

diskpart
    2. Skriv inn og kjør kommandoen:

sel disk 0
    3. Skriv inn og kjør kommandoen:

list vol
  1. Kontroller at EFI-partisjonen (EPS) bruker filsystemet FAT32, og tilordne den en stasjonsbokstav (velg en bokstav som ikke allerede er i bruk):

1. Skriv inn og kjør kommandoen:

sel vol
    2. Skriv inn og kjør kommandoen:

tilordne bokstav=:
    3. Skriv inn og kjør kommandoen:

exit
  1. Slik kan du reparere oppstartsposten:

1. Skriv inn og kjør kommandoen:

cd /d :\EFI\Microsoft\Boot\
    2. Skriv inn og kjør kommandoen:

bootrec /FixBoot

Windows 8 og 8.1

Hvis du har installasjonsmediet:

1. Sett inn mediet (DVD/USB) i PC-en din, og start på nytt.

2. Start opp fra mediet.

3. Velg Reparer datamaskinen.

4. Velg Feilsøk.

5. Velg Ledetekst fra menyen:

1. Skriv inn og kjør kommandoen:

diskpart
    2. Skriv inn og kjør kommandoen:

sel disk 0
    3. Skriv inn og kjør kommandoen:

list vol
  1. Kontroller at EFI-partisjonen (EPS – EFI-systempartisjonen) bruker filsystemet FAT32, og tilordne den en stasjonsbokstav (velg en bokstav som ikke allerede er i bruk):

1. Skriv inn og kjør kommandoen:

sel vol
    2. Skriv inn og kjør kommandoen:

tilordne bokstav=:
    3. Skriv inn og kjør kommandoen:

exit
  1. Slik kan du reparere oppstartsposten:

1. Skriv inn og kjør kommandoen:

cd /d :\EFI\Microsoft\Boot\
    2. Skriv inn og kjør kommandoen:

bootrec /FixBoot

Hvis du ikke har installasjonsmediet:

1. Start PC-en på nytt

2. Trykk raskt på <F8>-tasten når PC-en er blitt slått på, men før Windows-velkomstbildet vises.

Vær oppmerksom på dette kan kreve flere forsøk. Du har betydelige kortere tid på deg til å gjøre dette enn i Windows 7.

3. Velg Reparer datamaskinen fra menyen som vises.

4. Velg Ledetekst fra skjermbildet for feilsøking:

1. Skriv inn og kjør kommandoen:

diskpart
    2. Skriv inn og kjør kommandoen:

sel disk 0
    3. Skriv inn og kjør kommandoen:

list vol
  1. Kontroller at EFI-partisjonen (EPS) bruker filsystemet FAT32, og tilordne den en stasjonsbokstav (velg en bokstav som ikke allerede er i bruk):

1. Skriv inn og kjør kommandoen:

sel vol
    2. Skriv inn og kjør kommandoen:

tilordne bokstav=:
    3. Skriv inn og kjør kommandoen:

exit
  1. Slik kan du reparere oppstartsposten:

1. Skriv inn og kjør kommandoen:

cd /d :\EFI\Microsoft\Boot\
    2. Skriv inn og kjør kommandoen:

bootrec /FixBoot

Windows 10

Hvis du har installasjonsmediet:

1. Sett inn mediet (DVD/USB) i PC-en din, og start på nytt.

2. Start opp fra mediet.

3. Velg Reparer datamaskinen.

4. Velg Feilsøk.

5. Velg Avanserte alternativer.

6. Velg Ledetekst fra menyen:

1. Skriv inn og kjør kommandoen:

diskpart
    2. Skriv inn og kjør kommandoen:

sel disk 0
    3. Skriv inn og kjør kommandoen:

list vol
  1. Kontroller at EFI-partisjonen (EPS – EFI-systempartisjonen) bruker filsystemet FAT32, og tilordne den en stasjonsbokstav (velg en bokstav som ikke allerede er i bruk):

1. Skriv inn og kjør kommandoen:

sel vol
    2. Skriv inn og kjør kommandoen:

tilordne bokstav=:
    3. Skriv inn og kjør kommandoen:

exit
  1. Slik kan du reparere oppstartsposten:

1. Skriv inn og kjør kommandoen:

cd /d :\EFI\Microsoft\Boot\
    2. Skriv inn og kjør kommandoen:

bootrec /FixBoot

Hvis du ikke har installasjonsmediet:

1. Start PC-en på nytt

2. Trykk raskt på <F8>-tasten når PC-en er blitt slått på, men før Windows-velkomstbildet vises.

Vær oppmerksom på dette kan kreve flere forsøk. Du har betydelige kortere tid på deg til å gjøre dette enn i Windows 7.

3. Velg Reparer datamaskinen fra menyen som vises.

4. Velg Ledetekst fra Avanserte alternativer-fanen i skjermbildet for feilsøking:

1. Skriv inn og kjør kommandoen:

diskpart
    2. Skriv inn og kjør kommandoen:

sel disk 0
    3. Skriv inn og kjør kommandoen:

list vol
  1. Kontroller at EFI-partisjonen (EPS) bruker filsystemet FAT32, og tilordne den en stasjonsbokstav (velg en bokstav som ikke allerede er i bruk):

1. Skriv inn og kjør kommandoen:

sel vol
    2. Skriv inn og kjør kommandoen:

tilordne bokstav=:
    3. Skriv inn og kjør kommandoen:

exit
  1. Slik kan du reparere oppstartsposten:

1. Skriv inn og kjør kommandoen:

cd /d :\EFI\Microsoft\Boot\
    2. Skriv inn og kjør kommandoen:

bootrec /FixBoot

Neste trinn er det samme for alle operativsystemer:

1. Gjenoppbygg BCD-lageret

2. Først kjører du kommandoen nedenfor for å sikkerhetskopiere det gamle BCD-lageret:

ren BCD BCD.old
  3. Nå kan du opprette det på nytt med følgende kommando:

bcdboot c:\Windows /l en-us /s : All
Merk: Hvis du oppretter oppstartsoppføringer på en tilkoblet USB Flash-stasjon eller en annen ekstern stasjon, må du legge til /f mellom : og ALL. Husk at skal erstattes med bokstaven for stasjonen du starter opp fra. (f.eks. C:\, D:\)

Hvis du trenger mer hjelp, kan du kontakte teknisk støtte.

Kontakt oss

Tilbake til toppen

Artikkel-ID: SLN300987

Dato sist endret: 29/01/2018 04:46 PM