Skjermkabler og deres funksjoner

Denne artikkelen inneholder informasjon om skjermoppløsningsmulighetene til skjermkabeltilkoblinger.

Kan ikke konfigurere optimal oppløsning

Moderne LCD-skjermer har høyere oppløsning enn skjermer som er produsert bare noen år tidligere. De nye Ultra-High Definition- og High Definition-skjermene krever moderne kabeltilkoblinger for å overføre de stadig større datamengdene som er nødvendige for å støtte disse oppløsningene.

Alternativer for moderne skjermer med høy oppløsning:

• 8k Ultra High Definition (UHD) (7680 x 4320)
  • 5k Ultra High Definition (UHD) (5120 x 2880)
  • 4k Ultra High Definition (UHD) (3840 x 2160)
  • Quad High Definition (QHD) (2560 x 1600)
  • Wide Ultra eXtended Graphics Array (WUXGA) (1920 x 1200)
  • Full High Definition (FHD) (1920 x 1080)

Funksjonaliteten til kabeltilkoblinger

Her er de vanligste tilkoblingstypene for skjermkabler og den maksimale oppløsningen de støtter:

• DisplayPort (DP) og Mini-DisplayPort (mDP) 1.3 – 8192 x 4320 ved 60 Hz
  • DisplayPort (DP) og Mini-DisplayPort (mDP) 1.2 (tilkobling med to kabler) – 5120 x 2880 ved 60 Hz
  • DisplayPort (DP) og Mini-DisplayPort (mDP) 1.2 (tilkobling med én kabel) – 3840 x 2160 ved 60 Hz
  • High Definition Multimedia Interface (HDMI) 2.0 – 3820 x 2160 ved 60 Hz
  • Digital Visual Interface (DVI) (Dual Link) – 2560 × 1600 ved 60 Hz
  • Digital Visual Interface (DVI) (Single Link) – 1900 x 1200 ved 60 Hz
  • Video Graphics Array (VGA) – 2048 x 1536 ved 85 Hz

Artikkel-ID: SLN301321

Dato sist endret: 04/01/2017 08:27 AM