• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Slik kobler du en skjerm til en Dell-datamaskin

Sammendrag: Denne artikkelen inneholder informasjon om hvordan du kobler en skjerm eller en projektor til en stasjonær PC, alt-i-ett-PC eller bærbar PC fra Dell. Lær om de forskjellige typene videokontakter, konfigurer videoinnstillinger og nyttige koblinger til feilsøkingsveiledninger. ...

Det kan hende at denne artikkelen er oversatt automatisk. Hvis du har tilbakemeldinger angående kvaliteten, kan du gi oss beskjed ved hjelp av skjemaet nederst på denne siden.

Artikkelinnhold

Instruksjoner

Det finnes flere måter å koble en datamaskin til skjermen eller projektoren på. Det kan hende at enhetene har ulike typer videokontakter, VGA, DVI, HDMI, DisplayPort (DP), USB-C osv. Prosessen for å koble en datamaskin til skjermen eller projektoren er den samme. Instruksjonene i denne artikkelen inneholder informasjon om hvordan du kobler en datamaskin til en skjerm eller en projektor.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du kobler til en trådløs Dell-skjerm, kan du se følgende kunnskapsartikkel fra Dell: Veiledning for trådløse skjermer fra Dell.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du kobler en datamaskin til en TV, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase Slik kobler du en Dell-datamaskin til en TV

MERK: Hvis du vil finne ut hvordan du konfigurerer en Dell-skjerm, kan du se dokumentasjonen til Dell-skjermen for å få trinnvise instruksjoner. For skjermer som ikke kommer fra Dell, kan du se brukerveiledningen for skjermen som er tilgjengelig på nettstedet til enhetsprodusenten.

Det er viktig å identifisere hvilken type videokontakt som er tilgjengelig på datamaskinen og skjermen eller projektoren. Bruk av riktig type videokabel bidrar til å unngå video- og skjermproblemer.

Det finnes to typer videooverføringsmetoder: Digital og analog (se tabellen nedenfor). Hver videokontakt er i stand til å overføre enten digitale eller analoge videosignaler. Analoge videokontakter, for eksempel S-video, kompositt, VGA, SVGA og DVI (analog), støtter ikke avspilling av beskyttet HD-innhold som er digitalt, for eksempel Blu-ray-filmer, over en analog tilkobling. Du vil sannsynligvis få en feilmelding, eller filmen vil spilles av med lavere kvalitetsoppløsninger.

• Stasjonær Dell-PC: Videokontaktene sitter på baksiden av datamaskinen. Hvis den stasjonære Dell-datamaskinen har et dedikert skjermkort (GPU), må du bruke skjermkontakten som er tilgjengelig på grafikkortet (GPU).
  • Dell alt-i-ett: Videokontaktene sitter på baksiden av datamaskinen.
    MERK: Video-ut-kontakt for å koble til en sekundærskjerm er ikke tilgjengelig på alle alt-i-ett-datamaskiner fra Dell. Hvis du vil finne ut om Dells alt-i-ett-datamaskin støtter en sekundær skjerm, kan du se dokumentasjonen for den stasjonære datamaskinen eller alt-i-ett-PC-en fra Dell.
  • Bærbar Dell-PC: Videokontaktene er tilgjengelige på baksiden, venstre eller høyre side av den bærbare PC-en. Hvis du vil vite mer om hvilke videokontakter som er tilgjengelige, kan du se dokumentasjonen til den bærbare Dell-PC-en.
  • Dell-skjerm: Videokontaktene er tilgjengelige på baksiden av skjermen. Hvis du vil vite mer om hvilke videokontakter som er tilgjengelige, kan du se dokumentasjonen til Dell-skjermen.
  • Dell-projektor: Videokontaktene er tilgjengelige på baksiden av projektoren. Hvis du vil vite mer om hvilke videokontakter som er tilgjengelige, kan du se dokumentasjonen til Dell-projektoren.

Når videokontakten på baksiden av datamaskinen ikke samsvarer med videokontakten på skjermen eller projektoren, kan det hende at du trenger en adapter eller omformer. Se delen Bruke adaptere eller omformere i denne artikkelen.

Tabell 1 – Typer videokontakter og -kabler
Kontakt Kontakt Kabel Beskrivelse
USB-C (med DisplayPort eller Thunderbolt 3) USB-C med Thunderbolt 3-kontakt
USB-C med DisplayPort-kontakt
USB-C Thunderbolt 3-kabel
USB-C med DisplayPort-kabel
USB-C-kontakten, også kjent som USB type-C, brukes til å overføre digitale lyd- og videosignaler samtidig på én enkelt kabel. Produsentene av enhetene kan aktivere alternative moduser, for eksempel DisplayPort, Thunderbolt 3 eller HDMI, som kan overføre både video- og lydsignaler ved hjelp av den samme kabelen. Se enhetsspesifikasjonene for å finne ut om USB-C-porten på enheten støtter noen av disse alternative modusene.
MERK: En USB-C-port som ikke støtter DisplayPort eller Thunderbolt 3 alternativmodus, kan ikke overføre video- eller lydsignaler.
DisplayPort (DP) eller mini-DisplayPort (mDP) DisplayPort-kontakt i full størrelse
mini DisplayPort-kontakt
DisplayPort-kabel i full størrelse
mini DisplayPort-kabel
DisplayPort-kontakten kan brukes til å overføre digitale lyd- og videosignaler samtidig, selv om hver av dem er valgfri og kan overføres uten den andre. Det finnes flere versjoner av DisplayPort-standarder. I hver av de nyeste versjonene av DisplayPort legges det til nye funksjoner. DisplayPort-kontakten på enheten og DisplayPort-kabelen er utformet med én bestemt versjon av DisplayPort-standarden. For eksempel støtter DisplayPort versjon 1.2 og nyere MST (Multi-Stream Transport) eller kjedede kompatible skjermer. DisplayPort-kabler og -porter kan ha en kontakt i «full størrelse» eller en «mini»-kontakt. Disse kontaktene er bare forskjellige med hensyn til fysisk form; egenskapene til DisplayPort er de samme uansett hvilken kontakt som brukes. Bruk av en mini DisplayPort (mDP)-kontakt påvirker ikke ytelsen eller funksjonsstøtten for tilkoblingen. Hvis du vil ha mer informasjon om DisplayPort, kan du se https://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPortDenne hyperkoblingen tar deg til et nettsted utenfor Dell Technologies..
HDMI Standard HDMI-kontakt HDMI-kabel HDMI-kontakten (High-Definition Multimedia Interface) er den vanligste digitale lyd-/videokontakten som er tilgjengelig på mange datamaskiner, skjermer, TV-apparater og projektorer. HDMI støtter overføring av både video- og lydsignaler på én enkelt kabel. Det finnes flere versjoner av HDMI-standarder. I hver av de nyeste versjonene av HDMI legges det til nye funksjoner. HDMI-kontakten på enheten og HDMI-kabelen er utformet med én bestemt versjon av HDMI-standarden. For eksempel støtter HDMI versjon 2.0a og nyere HDR-video (High Dynamic Range). Det finnes fem typer HDMI-kontakter: standard HDMI, tokanals HDMI, mini HDMI, Micro HDMI og HDMI-kontakter for automatisk tilkobling. Hvis du vil ha mer informasjon om HDMI, kan du se https://en.wikipedia.org/wiki/HDMIDenne hyperkoblingen tar deg til et nettsted utenfor Dell Technologies..
DVI DVI-I-kontakt DVI-kabel DVI-kontakten brukes til å overføre analoge eller digitale videosignaler, avhengig av hvilken type DVI-kontakt som er tilgjengelig. DVI-kontakten på en enhet kan være én av tre typer, avhengig av hvilke signaler den implementerer: DVI A (kun analog), DVI-D (kun digital, én kobling eller to koblinger) og DVI-I (kombinerer digital og analog i samme kontakt. Digital kan ha én eller to koblinger). Pinnekonfigurasjonen i hver type kontakt er unik. Hvis du vil ha mer informasjon om DVI, kan du se https://en.wikipedia.org/wiki/Digitl_Visual_InterfaceDenne hyperkoblingen tar deg til et nettsted utenfor Dell Technologies..
VGA eller SVGA VGA-kontakt VGA- eller SVGA-kabel VGA- eller SVGA-kontakten er den mest vanlige videokontakten som er tilgjengelig på mange enheter. Standard VGA-skjermgrensesnitt er en 15-pinners D-subminiatyr-kontakt. Hvis du vil ha mer informasjon om VGA, kan du se https://en.wikipedia.org/wiki/Video_Graphics_ArrayDenne hyperkoblingen tar deg til et nettsted utenfor Dell Technologies..
Komponentvideo   RGB-komponentkabel RGB-komponentkontakten brukes til å sende et analogt videosignal til en sekundær skjermenhet, for eksempel en TV eller en projektor. Kabelen har tre kontakter (rød, grønn og blå) for video. Den digitale komponentvideokontakten ble populær både i datamaskiner og til hjemmekino.
RCA (kompositt)   rca-kabel RCA- eller komposittkontakten brukes til å sende et analogt videosignal til en sekundær skjermenhet, for eksempel en TV eller en projektor. Kabelen har én kontakt (gul) for video pluss to kontakter (hvit og rød) for venstre og høyre lydkanaler.
S-video   s-video-kabel S-videokontakten brukes til å sende et analogt videosignal til en sekundær skjermenhet, for eksempel en TV eller en projektor.

Når du har identifisert videokontaktene og har en kompatibel videokabel, må du koble datamaskinen til skjermen eller projektoren.

1. Koble strømkabelen til skjermen eller projektoren, og til vegguttaket.

Illustrasjon av hvordan du kobler skjermen til et vegguttak
    Illustrasjon av hvordan du kobler skjermen til et vegguttak.

2. Koble videokabelen til skjermen eller projektoren, og til datamaskinen.
    1. Hvis du har flere skjermer, må du koble de andre skjermene til en tilgjengelig videokontakt på datamaskinen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende kunnskapsartikkel fra Dell: Slik konfigurerer du flere skjermer.
    2. Hvis du trenger hjelp med å koble en skjerm til en Dell-dokkingstasjon, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase Slik kobler du til og konfigurerer en dokkingstasjon med en bærbar PC.
    3. Hvis du vil ha hjelp til å koble til en trådløs Dell-skjerm, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase Veiledning for trådløse skjermer fra Dell.

Bilde av tilkobling av en videokabel mellom skjermen og den stasjonære PC-en
    Bilde av tilkobling av en videokabel mellom skjermen og den stasjonære PC-en.

Bilde av tilkobling av en videokabel mellom skjermen og den bærbare PC-en
    Bilde av tilkobling av en videokabel mellom skjermen og den bærbare PC-en.

3. Slå på skjermen eller projektoren.
  4. Slå på datamaskinen.
  5. Velg riktig videokilde på skjermen eller projektoren. Hvis du for eksempel bruker HDMI 1-video kontakten på skjermen, angir du kilden til HDMI 1. Hvis du vil vite mer om hvordan du endrer videokilde, kan du se dokumentasjonen for Dell-skjermen eller -projektoren.
  6. Microsoft Windows bruker Windows Plug-and-play til å oppdage og konfigurere skjermen eller projektoren automatisk.
    MERK: De fleste skjermer og projektorer fungerer uten å installere noen drivere ved hjelp av Microsofts Plug and Play.

Når videokontakten på baksiden av datamaskinen ikke samsvarer med videokontakten på skjermen eller projektoren, kan det hende at du trenger en adapter eller omformer. Se delen Bruke adaptere eller omformere i denne artikkelen.

For optimal videoytelse må du laste ned og installere de nyeste videodriverne fra nettstedet Dell.com/support. Hvis du vil vite mer om å laste ned og installere driverne på en Dell-datamaskin, kan du se Dell-kunnskapsartikkelen Laste ned og installere en enhetsdriver.

Konfigurer skjermoppløsningen, fargedybden, oppdateringsfrekvensen og skriftstørrelsen.

Avhengig av hvilket operativsystem som er installert på Dell-datamaskinen din, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase:

Når videokontakten på baksiden av datamaskinen ikke samsvarer med videokontakten på skjermen eller projektoren, kan det hende at du trenger en adapter eller omformer. Se tabellen nedenfor for eksempler på tilgjengelige adaptere eller omformere.

Hvis datamaskinen for eksempel har en HDMI-kontakt, og skjermen har en DVI-kontakt, kan du bruke en HDMI til DVI-adapter.

Eksempler på vanlige videoomformere eller-adaptere
Kilde (datamaskin) Skjerm (skjerm eller projektor) Illustrasjon
DVI DVI (digital eller analog) eller VGA (kun analog) DVI til VGA-adapter
HDMI DVI eller VGA HDMI-til-DVI-kabel
HDMI til VGA-adapter
DisplayPort (DP) eller mini-DisplayPort (mDP) HDMI eller DVI DisplayPort til HDMI-kabel
DisplayPort til VGA-kabel
USB-C (med DisplayPort eller Thunderbolt 3) HDMI, DisplayPort (DP) eller mini-DisplayPort (mDP) USB-C til DisplayPort-adapter
USB-C til HDMI-adapter
MERK: Mange videoomformere eller -adaptere er ikke toveis. De kan bare overføre videosignaler i én retning, fra kilden (datamaskinen) til skjermenheten (skjerm eller projektor). En inkompatibel eller feil adapter eller omformer kan føre til et video- eller skjermproblem.

Tilleggsinformasjon

Nyttige videoer

Koble to skjermer til én datamaskin (offisiell Dell Tech-støtte på YouTube)

Varighet: 01:37
Når det er tilgjengelig, kan språkinnstillinger for teksting for hørselshemmede (undertekster) velges ved hjelp av Innstillinger eller CC-ikonet på denne videospilleren.

Koble til en trådløs skjerm (offisiell Dell Tech-støtte på YouTube)

Varighet: 02:26
Når det er tilgjengelig, kan språkinnstillinger for teksting for hørselshemmede (undertekster) velges ved hjelp av Innstillinger eller CC-ikonet på denne videospilleren.

Installere driver for Dell-skjerm (offisiell Dell Tech-støtte på YouTube)

Varighet: 01:26
Når det er tilgjengelig, kan språkinnstillingene for teksting for hørselshemmede (undertekster) velges ved hjelp av Innstillinger eller CC-ikonet på denne videospilleren.

Anbefalte artikler

Her er noen anbefalte artikler relatert til dette emnet som kan være av interesse for deg.

Skjermer Du finner mer informasjon om og hjelp med en skjerm, en stasjonær datamaskin, en bærbar datamaskin eller et nettbrett fra Dell på Dell-nettstedet for skjermstøtte.

Støtte ved utløpt service Utløpt service? Ikke noe problem. Gå til nettstedet Dell.com/support, skriv inn service-ID-en din og se tilbudene våre.

MERK: Tilbudene er bare tilgjengelige for PC-kunder i USA, Canada, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Kina. Server og lagring er ikke aktuelt.

Artikkelegenskaper

Berørt produkt
Chromebox, Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Alienware and Dell Gaming Monitors, C Series, D Series, E Series, Legacy Monitors, P Series, S Series, SE Series, UltraSharp Premier (UP) Series , UltraSharp (U) Series, Projectors & Accessories, Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations, Mobile Workstations ...
Dato for siste publisering

19 feb. 2024