Hur använder jag Dell Digital Delivery?

Vad är Dell Digital Delivery och hur fungerar det?

Dell Digital Delivery är en tjänst som gör det möjligt för dig att köpa programvara när du köper din dator och sedan hämta och installera programvaran automatiskt när du har tagit emot datorn och ansluter den till internet. Så här fungerar det:

Tillvalsprogramvara beställs tillsammans med datorn. Du får inte några cd-skivor, dvd-skivor eller licensnycklar på papper eller någon tryckt dokumentation för de här programmen.

1. När du startar den nya datorn för första gången får du steg-för-steg-anvisningar om hur du konfigurerar datorn, inklusive hur du ansluter till internet.
  2. När du har anslutit datorn till Internet startas automatiskt programmet Dell Digital Delivery som redan är installerat på datorn. Det kanske inte sker förrän datorn startas andra gången. När Dell Digital Delivery körs aviseras du om att programmet är redo att hämta och installera ny programvara som du har köpt.
  3. När Dell Digital Delivery har startats kan du välja mellan Download Now (hämta nu), Remind Me Later (påminn mig senare) eller Do Not Download (hämta inte). Om du väljer Remind Me Later (påminn mig senare) visas det här alternativet nästa gång datorn startas och sedan varje gång datorn startas tills du bestämmer dig för att hämta den programvara som du har köpt. Om du väljer Do Not Download (hämta inte) kommer inte din programvara att hämtas. Om du ändrar dig kan du starta programmet Dell Digital Delivery manuellt när som helst.
  4. Om du klickar på Download Now (hämta nu) hämtas och installeras din programvara automatiskt och Dell Digital Delivery talar om när installationen är klar. Om det krävs att datorn startas om visas ett meddelande där du uppmanas att göra det. När installationen är klar hittar du de installerade programmen på startmenyn (Windows 7) eller i Alla Program (Windows 8).

Hur gör jag för att avinstallera eller installera om ett digitalt levererat program?

Om du vill avinstallera ett program som hämtats med Dell Digital Delivery går du till Kontrollpanelen och väljer Program och funktioner. Sök efter det program som du vill ta bort i listan och välj det. Ta bort programmet genom att följa de anvisningar som visas.

Du ominstallerar ett program köpt via Dell Digital Delivery genom att köra Dell Digital Delivery via ikonen på startmenyn (Windows 7) eller i Alla program (Windows 8). Med Dell Digital Delivery kan du ominstallera alla köpta program som inte är installerade på datorn genom att klicka på Info-ikonen till höger om programlistan och välja Installera det här programmet igen.<

Hur många gånger kan jag installera om ett digitalt levererat program?

Med Dell Digital Delivery tillåts maximalt tio (10) installationer av varje program du köper.

Hur erhåller jag en programnyckel om det krävs för ominstallation?

I programfönstret för Dell Digital Delivery visas en Info-ikon till höger om varje program i listan. Klicka på Info-ikonen och välj View application key (visa programnyckel) för att visa programmets licensnyckel. Om View application key (visa programnyckel) inte visas för det specifika programmet innebär det att det inte krävs någon licensnyckel för programmet.

Hur gör jag för att installera om hela Dell Digital Delivery-programmet?

Dell Digital Delivery ska redan vara installerat på din Dell-dator. Du kan köra Dell Digital Delivery genom att klicka på ikonen på startmenyn (Windows 7) eller i Alla program (Windows 8). Om programmet Dell Digital Delivery inte är installerat i datorn och du vill installera om programvara som du har köpt, kan du hämta och installera sådan programvara från Dells supportwebbplats. Klicka på Drivrutiner och hämtningsbara filer och sök sedan efter programmet Dell Digital Delivery genom att ange service tag-numret för datorn. Service tag-numret anges på en etikett som sitter på höljet till datorn, vanligen längst ned på baksidan.

felsöka

De flesta problem med Dell Digital Delivery kan lösas genom att återställa programmet. Det gör du genom att klicka på Options (alternativ) ("verktygsikonen") och Reset Settings (återställ inställningar).

Problem:

Jag får meddelandet "There was a problem. Please reinstall." (Ett problem inträffade. Installera om programmet.)

Lösning:

Du kan försöka installera om programvaran från Dell Digital Delivery genom att klicka på Info-ikonen till höger om programmet i listan och välja Install this application again (installera det här programmet igen). Om det inte fungerar kan du försöka att installera programvaran manuellt genom att öppna ett fönster i Utforskaren genom att klicka på mappen längst ned på skrivbordet och navigera till C:\ProgramData\Dell\DigitalDelivery\Downloads\Software.

Problem:

Jag får meddelandet "Dell Digital Delivery has not been able to connect to the internet. Please make sure you are connected and try again." (Dell Digital Delivery kan inte ansluta till internet. Kontrollera anslutningen och försök igen.)

Lösning:

Stäng programmet Dell Digital Delivery, starta Internet Explorer och försök att öppna valfri webbplats. Om det fungerar startar du programmet Dell Digital Delivery igen. Om du inte kunde navigera till en webbplats, klicka på Start, Kontrollpanelen, Nätverks- och delningscenteroch välj "Konfigurera en anslutning eller ett nätverk." Följ anvisningarna och när du är ansluten till internet startar du programmet Dell Digital Delivery igen.

Fler felsökningsavsnitt:

Dell Digital Delivery – Vanliga problem
Hur du åtgärdar meddelandet "Du är inte ansluten till Dell Digital Delivery" eller fel med en hämtning som fastnat i statusen "Väntar"
​Dell Digital Delivery misslyckas med att köras i Windows granskningsläge
Felet "Inget slutanvändaravtal (EULA). Tjänsten avslutas." visas när Dell Digital Delivery öppnas.

Om du behöver hjälp med att återställa din Internet-anslutning kan du gå till Dells supportcenter för nätverk och trådlöst där du finner information om både trådbundna och trådlösa hemnätverk.

Artikel-ID: SLN85610

Senast ändrad: 2017-12-01 12:06