Snabbguide för Alienware Command Center

Alienware Arena Beskrivning   I den här artikeln förklaras vad Alienware Command Center är och hur du felsöker grundläggande problem

System som stöds:

Alla Alienware-system

Innehållsförteckning

1. Vad är Alienware Command Center?
  2. Funktionsmatrisen för Command Center
  3. felsöka

1. Vad är Alienware Command Center?

Alienware Command Center är ett exklusivt program som integreras i ett användarvänligt gränssnitt som är utformat för att styra Alienware-datorns funktioner. Det är förinstallerat på datorn.

Det finns en version av Command Center för varje Alienware-system. Om du vill hämta rätt version för ditt system går du till vår drivrutinssida

Klicka på varje app om du vill veta mer om dem.

Med AlienFX kan du välja bland en rad olika färg- och övergångseffekter över olika distinkta zoner på datorn.

Video: Alien FX Editor How To guide for your Alienware system (endast engelska)

AlienFusion ger dig åtkomst till Alienwares kontroller för energisparfunktioner så att du kan avgöra när du behöver maximal prestanda eller när du ska tona ner prestandan för mer vardagliga program, vilket ökar energieffektivitet och förlänger batteritiden om du använder en bärbar dator.

Med AlienAdrenaline får du tillgång till:
  • Spelläge: Skapa profiler för varje spel om du vill ändra systemets belysning, öppna VoIP-program, starta övervakningsprogram och flera andra funktioner automatiskt när du startar spelet

• Prestandaövervakning: Se statistiken för processorn, minnet, grafikkortet och WLAN i realtid och spela in den i bakgrunden om du skulle vilja granska systemets prestanda

• Alienware-grafikförstärkare (gäller endast utvalda system): På system med stöd för Alienware-grafikförstärkaren kan du se anslutningens status och även konfigurera systemets beteende för när du kopplar från Alienware-grafikförstärkaren

Video: How to Use the Game Mode on AlienAdrenaline (endast engelska)

Videoklipp: Video Stress Test for Your Alienware (endast på engelska)

AlienTouch låter dig ändra inställningarna för styrplattan på din bärbara Alienware-dator. Tryckning, Känslighet och Virtuell bläddring är alternativen som finns tillgängliga under AlienTouch.

Viktigt: AlienTouch är endast tillgängligt på följande system:

Alienware 18   Alienware 17 R1   Alienware 14   Alienware M17x (alla)
Alienware M18x (alla)   Alienware M14x (alla)   Alienware M15x   Alienware M11x (alla)

AlienTactX låter dig ändra inställningarna för makrotangenterna*. AlienTactX-fönstret låter dig ändra färgscheman för makrotangenterna och ställa in genvägsalternativ.

Viktigt: AlienTactX är endast tillgängligt på följande system:

Alienware 17 (alla)   Alienware 15 (alla)   Alienware 18   Alienware M18x (alla)

Videoklipp: Alienware: Makrotangenter

Värmeflödeskontroller som finns på vissa bärbara Alienware-datorer ger dig åtkomst till din Alienware-dators hanteringssystem för värmeflödeskontroller så att du kan övervaka värmestatus, justera värmeflödeskontroller för systemets fläktar och ändra status för aktiv ventilation.

Video: How to Use the Manual Mode for the Thermal Controls (endast engelska)

Den här funktionen som för närvarande endast är tillgänglig på Alienware Area-51 R2 låter dig övervaka processorn, DRAM och överklockningsprofilen.

Video: Area 51 R2 Factory Overclocking Settings (endast engelska)

Aliensense är ett ansiktsavkänningsprogram som gör att du kan logga in till datorn via ansiktsavkänning och konfigurera andra funktioner, till exempel användarbyte och att systemet låses när du är borta

Viktigt: Aliensense är endast tillgängligt på Alienware M17x R1, Alienware M15x och Alienware M11x R1

Klicka här för att få mer information om AlienSense

Överst på sidan

2. Funktionsmatrisen för Command Center

System Alien
FX
Alien
Fusion
Alien
Adrenalin
Alien
Pekfunktion
Alien
TactX
Thermal
Kontroller
OC
Kontroller
Alien
Sense
Aurora R5 Y Y Y     Y Y
Area 51 R2 Y Y Y     Y Y
ALPHA/Steam Machine Y Y Y
Alienware 17 (R2/R3/R4) Y Y Y   Y
Alienware 15 (alla) Y Y Y   Y
Alienware 13 (alla) Y Y Y
X51 (alla) Y Y Y
Aurora (R3/R4) Y Y Y     Y
Alienware 18 Y Y Y Y Y
Alienware 17 R1 Y Y Y Y Y
Alienware 14 Y Y Y Y
Alienware M17x (R3/R4) Y Y   Y
Alienware M18x (alla) Y Y   Y Y
Alienware M14x (alla) Y Y   Y
Alienware M11x (R2/R3) Y Y   Y
Alienware M17x R2 Y Y   Y
Alienware M17x R1 Y Y   Y       Y
Alienware M15x Y Y   Y       Y
Alienware M11x R1 Y Y   Y       Y
Aurora (R1/R2) Y Y
Area51 R1 Y Y

Överst på sidan

3. felsöka

Det är möjligt att Alienware Command Center slutar att fungera som det ska efter en ändring av program- eller maskinvara, t.ex. genom en uppdatering av Windows eller drivrutiner. Om det händer rekommenderar vi att du:

• Laddar ur all ström från datorn. Den här processen innebär att du:

• Stänger av datorn
    • Kopplar bort strömsladden och batteriet (för bärbara datorer)
    • Håll strömknappen intryckt i ungefär 20 sekunder (datorn ska inte starta)
    • Återanslut strömsladden
    • Starta systemet
  • Uppdatera datorns BIOS till den senaste versionen som finns på vår drivrutinssida

• Avinstallera och installera om Alienware Command Center-programvaran enligt anvisningarna i den här artikeln: Ta bort och installera om Alienware Command Center

Videoklipp: Alienware: Installera om Alienware Command Center

Nedtonad eller ingen belysning

Gå först till aktivitetsfältsikonen för AlienFX och se till att alla dessa alternativ är markerade:

• Dim Lighting Zones (Dimra belysningszoner).
  • Keep Status Zones on During Go Dark (Ha statuszoner på vid Släck ljuset).

Obs! Obs! Om du väljer alternativet ”Go Dark” (Släck ljuset) ska du tänka på att all systembelysning kommer att slockna, och därför måste du välja alternativet ”Go light” (Tänd ljuset) om du vill aktivera all belysning igen.

Om du redan har gjort det, och problemet kvarstår, ska du köra AlienFX Tester så som visas i följande videoklipp:

Video: Test your system lights using the AlienFX Tester (endast engelska)

Om AlienFX Tester fungerar korrekt ska du:

• Högerklicka på AlienFX-ikonen på menyraden, välj Enable inactivity timer (aktivera inaktivitetstimer) och välj Never go Inactive (inaktivera aldrig).

• Avinstallera Alienware Command Center från ditt system enligt anvisningarna i den här artikeln: Ta bort och installera om Alienware Command Center.
  • Endast för Windows 7:

• Avinstallera .NET Framework 3.5, 4.0 och 4.5.
    • Starta om datorn.
    • Installera .NET Framework 3.5 och 4.5. Du kan hämta dem här.
  • Hämta den senaste versionen av Alienware Command Center från vår drivrutinssida

• Om problemet kvarstår ska du gå till ”Kontrollpanelen”, ”Program och funktioner” och välja att avinstallera Command Center. När installationsfönstret visas kör du alternativet ”Reparera”. Det här kommer att lösa alla programfel i programvaran AlienFX under installation.

Överst på sidan

Twitter   AlienwareServices   Facebook   Alienware Arena   Alienware Arena

Snabbtipsinnehåll publiceras automatiskt av Dells supportpersonal som dagligen ägnar sig åt problemlösning. För att publiceringen ska gå snabbt kanske det bara är delar av lösningar eller nödlösningar som publiceras i snabbtipsen och de kan fortfarande vara under utveckling eller inväntar mer underlag för att problemlösningen ska vara helt tillämplig. Eftersom sådana snabbtips inte har granskats eller godkänts av Dell ska de användas med lämplig försiktighet. Dell ansvarar inte för eventuella förluster, inklusive men inte begränsat till, av data eller uteblivna inkomster eller förtjänster, som kan drabba kunder som följer anvisningar eller råd som anges i snabbtipsen.

Artikel-ID: SLN128904

Senast ändrad: 2018-04-06 04:48