Dell FastAccess 3.0-programvara för ansiktsigenkänning Vanliga frågor

Innehållsförteckning:

1. Vad är FastAccess-ansiktsigenkänning?
  2. Hämta Dell FastAccess 3.0-ansiktsigenkänning
  3. Kom igång med FastAccess
  4. Ansiktsigenkänning slutar fungera
  5. Installer har inte tillräcklig behörighet
  6. Förbättrad prestanda för snabb åtkomst

Den här artikeln ger lösningar på några vanliga problem med programvaran FastAccess-ansiktsigenkänning, samt tips för bättre prestanda.

Vad är FastAccess-ansiktsigenkänning?

Dell FastAccess 3.0 med Power Smart ger snabb, enkel och säker åtkomst till datorn med ansiktsigenkänning.

Medan en brandvägg skyddar datorn mot Internet-intrång förhindrar Dell FastAccess 3.0 obehörig visningsåtkomst från datorns skärm och tangentbord. Den patentsökta tekniken för ansiktsigenkänning minskar behovet av att manuellt logga in med lösenord, samtidigt som den ger överlägsen säkerhet och funktionalitet i jämförelse med lösenord och annan biometrik.

Funktioner i Dell FastAccess 3.0:

• Snabbar på datorinloggning: Dell FastAccess 3.0 minimerar behovet av att ange ett lösenord för att logga in. Det känner oftast igen dig på kortare tid än det tar att ange ett lösenord.

• Sparar energi: Med avancerad ansiktsigenkänning minskar Power Smart-funktionen energiförbrukningen. När ett ansikte inte syns i webbkameran stänger Power Smart av visningen och försätter datorn i ett lågenergiläge och tidigt viloläge.

• Roligt och användarvänligt: Till skillnad från lösenord och annan biometrik kräver inte ansiktsigenkänningen FastAccess att du gör något. Använd bara datorn och du får åtkomst.

• Kommer ihåg användarnamn och lösenord på webbplatser: Förenklar datorinloggning med automatisk inloggning på webbplatser som kräver lösenord.

• Enkelt att använda: Till skillnad från andra säkerhetslösningar är det enkelt att ställa in FastAccess. Använd bara din dator och den avancerade programvaran för ansiktsigenkänning lär sig ditt ansikte under olika användnings- och ljusförhållanden för att snabba på igenkänningen vid alla tidpunkter.

• Dell FastAccess 3.0 tillämpar föräldrakontroll och skyddar personlig information: Skydda din personliga information och tillämpa föräldrakontroll med hjälp av den automatiska kontoväxlingen i FastAccess.
Dell FastAccess-ansiktsigenkänning stöds inte för Windows 8/8.1 eller Windows 10. Windows 10-användare kan använda Windows Hello, beroende på maskinvara.

Överst på sidan

Hämta Dell FastAccess 3.0-ansiktsigenkänning

Dell FastAccess-ansiktsigenkänning är tillgängligt för hämtning från Dell Download Center (Dells center för hämtning).   Dell FastAccess-ansiktsigenkänning är också tillgänglig via Dell Digital Delivery.

Dell FastAccess-ansiktsigenkänning stöds inte för Windows 8/8.1 eller Windows 10. Windows 10-användare kan använda Windows Hello, beroende på maskinvara.

Överst på sidan

Kom igång med FastAccess

För att komma igång med att använda ansiktsigenkänning klickar du på Start, sedan Alla program, sedan FastAccess för att starta programvaran för ansiktsigenkänning.

Om du vill konfigurera programvaran för ansiktsigenkänning klickar du på Start, sedan Alla program, sedan FastAccess-ansiktsigenkänning och därefter Konfigurera FastAccess för att öppna konsolen.

Överst på sidan

Ansiktsigenkänning slutar fungera

FastAccess interagerar med webbläsare genom så kallade "tillägg" och "utökningar". Webbläsare har ett sekretessläge som inaktiverar alla tillägg som standard. Om tillägget FastAccess inaktiveras genom ett sekretessläge eller på annat sätt kommer webbinloggningsfunktionen att sluta fungera även om den fortfarande är aktiverad i hanteringskonsolen för FastAccess.

På en del webbläsare kan du manuellt återaktivera utökningar. Mer information om hur du aktiverar tillägg och utökningar finns i dokumentationen och hjälpfilerna för webbläsaren. Tillägg och utökningar för FastAccess är:

• Internet Explorer: "FAIESSO Helper Class", "SSOIEAddonBHO Class" och "Face recognition web login for FastAccess".
  • Firefox: "FastAccess Web Login".
  • Chrome: "FastAccess SSO".

Så här gör du för att aktivera ett tillägg i Internet Explorer 9.0:

1. Klicka på Verktyg och Hantera tillägg.

2. Välj ett inaktiverat tillägg som du vill aktivera och klicka på Aktivera.

Överst på sidan

Installer har inte tillräcklig behörighet

När du uppdaterar från en tidigare Dell 3.X-version av FastAccess till den senaste versionen kan följande felmeddelande visas trots att du redan är inloggad som administratör:

The installer has insufficient privileges to access this directory: "C:\Program Files (x86)\Sensible Vision\FastAccess\Vendor. The installation cannot continue. Log on as administrator or contact your system administrator."

Felet orsakas av en konflikt med Skype när FastAccess används i ett läge där kameran används kontinuerligt. Om du ändrar säkerhetsläget till "Face Login" och sedan startar om datorn försvinner den här konflikten så att uppdateringen kan fortsätta normalt.

1. Öppna hanteringskonsolen för FastAccess och återställ säkerhetsläget till "Face Logon".

2. Starta om datorn. Det här är ett obligatoriskt steg.

3. Utför uppdateringen igen.

4. Använd den inställning för FastAccess-säkerhetsläget som du föredrar.

Överst på sidan

Förbättrad prestanda för snabb åtkomst

Nedan anges faktorer som kan påverka prestandan hos programvaran för ansiktsigenkänning:

• Kontrollera att det finns fyra synliga "gröna hörn" som spårar positionen för ditt ansikte. Hörnen bör vara synliga utan avbrott. Om de inte är synliga eller oregelbundet blinkar av och på försvåras både ansiktsinlärning och ansiktsigenkänning. Så här kontrollerar du att hörnen är aktiverade:

• Se till att ögon, näsa och mun är tydligt synliga för kameran.

• Ställ in FaceBright på "Auto" eller "Always On".

• Slå på ytterligare belysning om du blir uppmanad att göra det.

• Om bilden av ditt ansikte är mycket liten i bildrutan "zoomar" du kameran något så att ditt ansikte blir större. Tänk på att den här funktionen eventuellt inte stöds av en del nyare Logitech-kameror. Om du använder en sådan kamera flyttar du helt enkelt kameran närmare.

• Om du ser ned på dina händer när du skriver in lösenordet ska du, särskilt på stationära datorer, titta upp och in i kameran innan du loggar in. Detta gör att de "gröna hörnen" framträder på nytt innan du loggar in om de försvann medan du skrev.

• Agera naturligt när du loggar in. Placera händerna på tangentbordet och se på skärmen.

• Om du förvränger ansiktet eller talar mot kameran blir igenkänningsprocessen långsammare.

• En jämn belysning ger bäst förutsättningar för igenkänning. Skarpa skuggor på ansiktet kommer att kräva fler manuella inloggningar.

• Om ansiktsigenkänningen tar mer än några sekunder klickar du på ditt användarnamn och anger om nödvändigt ditt lösenord för att logga in på datorn. Detta gör att programvaran bättre känner igen ditt ansikte och kan göra att ansiktsigenkänningen blir snabbare under samma ljusförhållanden.

• Stå eller sitt på samma sätt framför datorn. Även om olika positioner under igenkänning lärs in med tiden går igenkänningen snabbare om du står eller sitter på samma sätt när du loggar in.

• Hår som skymmer ansiktet gör igenkänningen långsammare.

• Mindre, naturliga kroppsrörelser är fördelaktiga. Om du inte blir igenkänd hjälper det inte att sitta helt stilla.

• Uppdatera programvaran för ansiktsigenkänning.

Överst på sidan

Artikel-ID: SLN147279

Senast ändrad: 2017-08-17 09:15