Hur ersätter jag förlorade eller skadade media för Microsoft operativsystem?

Hur ersätter jag förlorade eller skadade media för Microsoft operativsystem?

Om systemmedia för ditt Microsoft operativsystem förloras eller skadas, är det möjligt att ersätta. Riktlinjerna för ersättningsmedia följer villkoren för det ursprungliga inköpsdatumet, enligt vad som anges i Microsoft licensavtal för slutanvändare (EULA). Se EULA om ditt köp har andra tillämpliga regler, till exempel OEM-inköp.

Det finns ett par olika sätt att skaffa media. I vissa fall kan det vara möjligt att enkelt hämta och installera en testversion av operativsystemet. I allmänhet kan du använda din inköpta licensnyckel för att aktivera en testversion av Windows så den omvandlas till en fullständig version.

Alla utvärderingsversioner av Windows-produkter kan hämtas på https://www.microsoft.com/evalcenter/

Använd den aktiveringsmetod som passar till din Windows server-version för att aktivera utvärderingsversionen med din licens. Det går också ofta att förlänga serverns utvärderingsperiod.

Om det inte är möjligt, gå till Microsoft OEM System Builder-webbplatsen och fyll i formuläret Mediaersättning för slutanvändare av systembyggare för att beställa en kopia av din media. För mer information, länkar, referenser eller nycklar, se Microsofts artikel-ID# 326246 - Hur man ersätter Microsoft-programvara eller maskinvara, beställer servicepaket och ersätter produkthandböcker.

Du bör ha följande information till hands:

• Produktnyckeln från klistermärket med äkthetsintyg på sidan av maskinen
  • Skadade media (så att partinummer på media kan läsas av Microsoft för att verifiera ägarskap av fysiskt media)
  • En kopia av den ursprungliga beställningen som visar det ursprungliga köpet

Andra användbara länkar om produktaktivering och licenser från Microsoft finns på följande ämnen: