Förvrängt ljud från den bärbara datorns högtalare när du använder VLC Media Player

Förvrängt ljud från den bärbara datorns högtalare när du använder VLC Media Player

Artikelsammanfattning: Den här artikeln innehåller information om några av stegen som löser ljudproblem när du använder VLC Media Player (Indien, Vietnam) och mediespelarna BaoFeng, Xunlei, SheShou och Baidu (Kina).

Problem med ökad volym när du använder VLC Media Player

När du använder VLC Media Player kan volymen ökas till maximal uteffekt. Detta förvränger så småningom ljudet från högtalaren.

Ljudet förvrängs om VLC Media Player kontinuerligt används för ljud-/videouppspelning med högre volym än 100 % under en viss tidsperiod, även om volymen hålls på en lägre nivå senare. Ljudförvrängningen är permanent.

Varför händer det?

Vissa ljudprogram, t.ex. VLC Media Player tillåter hög uteffekt via högtalare, ungefär 200 % till 400 % av det ursprungliga ljudet. I detta fall kan för mycket användning skada högtalaren.

Hur löser man problemet?

Ljud-/högtalarproblem – Alla bärbara Dell Inspiron- och Dell Vostro-datorer

Om du använder VLC eller någon annan programvara för förstärkning ska du se till att:

• Uppdatera enheternas drivrutiner från Dell-webbplatsen Drivers & downloads (Drivrutiner och hämtningsbara filer). Microsoft Windows-installationen från Ubuntu endast använder endast de ursprungliga enhetsdrivrutinerna.
  • Uppdatera system-BIOS till den senaste tillgängliga versionen. Hämta och installera senaste BIOS för din Dell-dator. Mer information finns i följande artikel i Dells kunskapsbank What is BIOS and How to Check and Update the System Setup or BIOS on Your Dell System (vad är BIOS och hur du kontrollerar och uppdaterar systeminställningarna eller BIOS på Dell-systemet).
  • Se till att ljudutgången från mediespelare som VLC Media Player inte överstiger 100 % och internt ljud inte överstiger 95 %.
  • Använd ljudfiler med en bithastighet på 320 kbit/s för optimal kvalitet och inaktivera all ljudförstärkning.
  • Korrekt ljudkortsdrivrutiner är installerade på Dell-datorn. Det finns mer information om datorer med Microsoft Windows i följande artikel i Dells kunskapsbank How to Download and Install a Driver? (hämta och installera en drivrutin).
Obs! Installera de senaste ljudkortsdrivrutinerna för att säkerställa att system-BIOS på datorn kan styra leverans av maximalt ljud till högtalarna. Det kan eventuellt vara till hjälp för att undvika skada på högtalaren på grund av hög förstärkning av ljud i vissa program.

Artikel-ID: SLN186332

Senast ändrad: 2018-08-22 13:22