Säkerhetsfunktioner på pekdatorerna Dell Venue 7 och Venue 8

Säkerhetsfunktioner på pekdatorerna Dell Venue 7 och Venue 8


Det finns flera olika funktioner i operativsystemet Android på din pekdator som hjälper dig att skydda din information. Du kommer till säkerhetsfunktionerna genom svepa nedåt från upptill till höger. Peka på ikonen Settings (inställningar). På den vänstra sidan, under Personal (personligt), trycker du på ikonen Security (säkerhet) för att öppna Androids säkerhetsfunktioner.

Obs! Skärmbilder visas här på engelska. På din enhet kommer de att visas på det språk du har valt.

Alternativ för skärmupplåsning kan öppnas genom att trycka på Screen Lock (skärmlås) överst till höger på menyn Security (säkerhet).
Obs! Om du ställer in en säkerhetsupplåsning (vad som helst förutom reglaget) måste du använda den upplåsningen för att ändra säkerhetsalternativen vid ett senare tillfälle.

  • Reglage - Som standard låser du upp startskärmen i Android genom att dra låsikonen till höger. Det är inte ett säkert skärmlås och vem som helst kan låsa upp enheten med det här reglaget.
  • Ansiktsupplåsning - Du kan ställa in ansiktsigenkänning med hjälp av webbkameran. Det här är mindre säkert än en PIN-kod eller ett lösenord, eftersom någon med ett liknande ansikte kan låsa upp din enhet. Om du vill använda ansiktsigenkänning trycker du på Face Unlock (ansiktsupplåsning) och följer instruktionerna.
  • Mönster - Mönsterupplåsningen innebär att du anger ett pekmönster över ett rutnät med nio punkter. När du har skapat och bekräftat mönstret kommer pekdatorn att visa rutnätet varje gång du startar och du måste ange mönstret för att låsa upp pekdatorn.


    Det här är ett exempelmönster. Du kan ange vilket mönster du vill.
  • PIN - Du kan ange en 4-siffrig PIN-kod för att låsa och låsa upp pekdatorn. Du ombes ange den två gånger för att bekräfta.
  • Lösenord - Du kan ställa in ett lösenord via det virtuella tangentbordet. Du ombes ange det två gånger för att bekräfta.


Kryptering - Under avsnittet Security (säkerhet) har du möjlighet att kryptera pekdatorn. Du kan kryptera dina konton, inställningar, hämtade appar och deras data, media och andra filer. När du har krypterat pekdatorn måsta du ange en numerisk PIN_kod eller ett lösenord för att avkryptera pekdatorn förutom om du gör en fabriksdataåterställning och raderar alla dina data.

Obs! Kryptering tar en timme eller mer. Du måste starta med ett laddat batteri och behålla pekdatorn ansluten till eluttag tills krypteringen är klar. Om du avbryter krypteringsprocessen kommer du att förlora en del av eller alla dina data.
Artikel-ID: SLN268391

Senast ändrad: 2015-05-13 10:47


Betygsätt den här artikeln

Korrekt
Användbart
Lätt att förstå
Var den här artikeln till nytta?
Ja Nej
Skicka dina synpunkter
Kommentarer får inte innehålla följande specialtecken: <>()\
Vårt feedbacksystem är tyvärr ut funktion just nu. Försök igen senare.

Tack för dina synpunkter.