Systemet låser sig när flera antivirusprogram körs

Innehållsförteckning:

1. De flesta system som levereras av Dell har ett förinstallerat antivirusprogram
  2. Ta bort antivirusprogram från datorn
  3. Välj endast ett antivirusprogram och installera om det

Den här artikeln beskriver nackdelarna med att ha flera antivirusprogram och verktyg installerade och hur du gör för att avinstallera dem. Installera sedan ett föredraget program för att skydda systemet.

De flesta system som levereras av Dell har ett förinstallerat antivirusprogram

Obs! Mer information om olika typer av virus, spionprogram och skadlig kod som kan smitta datorn finns i artikeln What are the different types of Viruses, Spyware and Malware that can infect my computer? (Vilka olika typer av virus, spionprogram och skadlig kod kan smitta min dator?)

Användning av flera antivirusprogram kan leda till att systemet låser sig. Antivirusprogram levereras förinstallerade i de flesta av Dells datorer, så kunder installerar ibland andra antivirusprogram utan att inse att det redan finns ett system installerat. Om du bestämmer dig för att installera ett alternativt antivirusprogram är det viktigt att du först avinstallerar eventuella andra antivirusprogram som körs i datorn.

Ta bort antivirusprogram från datorn

Information om hur du avinstallerar antivirusprogram från datorn finns i artikeln Utilities to Completely Remove Antivirus Software (Verktyg för att ta bort antivirusprogram helt). Den här artikeln innehåller länkar till webbplatser för tredjepartsföretag och deras egna avinstallationsverktyg. Den innehåller även länkar till en del avinstallationsprogram som används ofta.

Programvara som ingår i artikeln:

• Avast
  • AVG
  • Avira
  • BitDefender
  • BullGuard
  • CA Antivirus
  • Comodo Internet Security
  • Dr. Web
  • ESET
  • FRISK F-PROT Antivirus for Windows
  • F-Secure
  • GData
  • Kaspersky
  • K7 Computing
  • Lavasoft
  • McAfee
  • Norman
  • Panda Security
  • Pareto
  • Sophos
  • Symantec
  • Sunbelt Software (Vipre)
  • Total Defense
  • Trend Micro
  • WebrootWindows
  • Security Essentials
  • Zone Alarm
  • Diverse tredje parter

Överst på sidan

Välj endast ett antivirusprogram och installera om det

Välj endast ett antivirusprogram och installera om det. Du bör inte ha fler än ett antivirusprogrampaket installerat i datorn.

Förebyggande:

Det finns många program både från tredje part och inbyggda i operativsystemet som hjälper till att förhindra obehörig åtkomst till datorsystemet. Se artikeln How to Prevent Internet Attacks on a Dell Computer (Förhindra internetattacker på en Dell-dator)

Identifiering:

Om du tror att datorn har smittats av skadlig programvara finns det många tillgängliga program som kan genomsöka systemet och hjälpa till att ta bort misstänkta filer, eller sätta dem i karantän. Mer information finns i artikeln How to Identify and Repair Malware or Virus Infected Systems (Identifiera och reparera system som har smittats med skadlig kod eller virus)

Borttagning:

Information om att ta bort skadlig kod finns i artikeln A general guide to removing Malware infections from a Dell PC (En allmän vägledning till att ta bort skadlig kod på en Dell-dator).

Överst på sidan

Artikel-ID: SLN289657

Senast ändrad: 2016-01-21 08:20