Skärmdrivrutiner i Windows 10 krävs normalt inte.

Den här artikeln innehåller information om ”Skärmdrivrutiner i Windows 10”.

Skärmdrivrutiner.

I tidigare versioner av Windows hade vissa Dell-skärmar en specifik drivrutin för skärmen utöver drivrutinen för grafikkortet.

I de flesta fall berodde problem med låg upplösning på problem med grafikkortsdrivrutinen, inte drivrutinerna till skärmen. Om Dell inte har en grafikkortsdrivrutin för Windows 10 på ditt system har grafikkortsleverantören (nVidia, Intel, AMD osv.) inte tillhandahållit en drivrutin för Windows 10, eller så har Dell bedömt en viss inkompatibilitet med systemet/grafikkortet och valt att inte tillhandahålla Windows 10-support på grund av det här problemet.

Dessa drivrutiner aktiverade utökad kapacitet/kalibrering av skärmen.

När du högerklickar på skrivbordet och väljer skärmupplösning i Windows 7 och Windows 8 ser du dialogrutan nedan som visar skärmens modellnamn. När du högerklickar på skrivbordet i Windows 10 kommer du inte längre åt detta, till skillnad från Windows 7 och Windows 8. (Se bild 1.)

Egenskaper för skärm
Bild 1 – Egenskaper för skärm

Du måste följa de nya stegen nedan för att komma till sidan Egenskaper för skärm.

1. Klicka/tryck på knappen Start och klicka/trycka sedan på Kontrollpanelen
  2. Klicka/tryck på Ändra skärmupplösning under Utseende och anpassning.
  3. Skärmens modellnamn anges under ”Skärm

I Windows 7, 8 och 10 ser du endast en hänvisning till ”Allmän PnP-skärm” under skärmfliken och under enhetshanteraren såvida du inte läser in drivrutiner för skärmen/monitorn

Skärmdrivrutin krävs inte i Windows 10.

Till skillnad från grafikkortsdrivrutinen, som normalt kräver en specifik drivrutin för full funktionalitet, krävs i de flesta fall inte en dedikerad skärmdrivrutin.

För Dell-plug and play-skärmar behövs ingen dedikerad Windows 10-drivrutin för den skärm som är ansluten till systemet. Windows 10-operativsystemet läser automatiskt skärmens utökade skärmidentifieringsdata (EDID). Om skärmkalibreringsprogramvaran eller någon annan programvara kräver en specifik INF-skärmfil kan du installera skärmens drivrutin för Windows 8/8.1 i Windows 10.

Visar Enhetshanteraren i Windows 10 att skärmen är ansluten genom att visa den som ”Allmän PnP-skärm”? (Ja/Nej)
Tillåter datorn och skärmen skärmens inbyggda/huvudsakliga upplösning? (Ja/Nej)
Om det är en skärm med pekskärmsfunktion, fungerar pekskärmsfunktionen? (Ja/Nej)

Om ovanstående är Ja har datorn korrekt läst skärmens EDID, och en dedikerad Windows 10-drivrutin krävs inte för normal drift.

För följande skärmar finns WHQL-certifierade drivrutiner för Windows 10 på Dells supportwebbplats I rutan Sök efter en produkt klickar du på Visa produkter, väljer Skärmar och projektorer, väljer Skärmar och väljer sedan modellnummer för din skärm. Eventuella drivrutiner för din skärm finns i avsnittet Drivrutiner och hämtningsbara filer:

• U2414H
  • U2415
  • U2515H
  • U2715H
  • U3415W
  • UZ2315H
  • UP2715K
  • P2314T (pekskärm)
  • P2415Q
  • P2715Q
  • P2416D
  • S2240T (pekskärm)
  • S2415H
  • S2715H
OBS! S2340T kräver Display Link-drivrutiner för att fungera. När drivrutinen för kretsuppsättning har installerats och systemet har startats om hämtar du och installerar DisplayLink-drivrutinen härifrån: http://www.displaylink.com/downloads/downloads.php När programmet har installerats startar du om systemet.

Artikel-ID: SLN298567

Senast ändrad: 2018-07-11 12:46