Felsöka en flimrande skärm efter en Windows 10-uppgradering

Den här artikeln innehåller information om ”Felsöka en flimrande skärm efter en Windows 10-uppgradering”

Flimrande skärm

System som har en flimrande/blinkande skärm efter uppgradering till Windows 10 påverkas av appar som orsakar att Explorer kraschar eller problem med skärmdrivrutinen.

Felsökningssteg

Det första steget är att fastställa om problemet påverkar Windows-aktivitetshanteraren. Om Aktivitetshanteraren flimrar är den troliga orsaken ett problem med programvarukompatibilitet som medför att Explorer.exe kraschar upprepade gånger. Om Aktivitetshanteraren inte påverkas är den troliga orsaken skärmdrivrutiner. Om du vill testa Windows-aktivitetshanteraren trycker du på CTRL+SHIFT+ESC.

För att felsöka problem med programvarukompatibilitet följer du dessa steg:

OBS! Om Aktivitetshanteraren flimrar eller inte öppnas försöker du samma steg i felsäkert läge
  1. Använd alternativet Arkiv, Kör Aktivitetshanteraren för att öppna ytterligare verktyg efter behov. Se till att markera rutan för att köra verktyg som administratör. Dessa kan inbegripa:
    • appwiz.cpl: öppnar program och funktioner
    • compmgmt.msc: öppnar datorhantering cmd.exe
  2. Du kan söka efter kraschhändelser i händelseloggarna och ta reda på om tredjeparts-DLL:er är den felaktiga modulen i Explorer.exe-krascherna, eller avinstallera program som troligtvis inkluderar gränssnittstillägg.
  3. Om det inte hjälper att ta bort programvara använder du dessa kommandon för att reparera Windows:
    dism /online /cleanup-image /restorehealth
    sfc /scannow
    Obs! Det kan även fungera att installera om Windows 10 från Dell OS Recovery Tool även om sfc /scannow inte hittar några problem.

Följande program har visat sig bidra till flimmerproblem. Avinstallera dessa för att testa om de är orsaken:

• Norton Antivirus (Symantec)
  • Andra antivirusprogram
  • iCloud
  • LiveUpdate6
  • IDT Audio (felaktig modul IDTNC64.cpl)
REFERENS: Symantec Knowledge Base: My desktop screen flickers after I upgrade my Norton product (Min skrivbordsskärm flimrar efter att jag har uppgraderat min Norton-produkt) Extern länk

För att felsöka skärmdrivrutinerna följer du dessa steg:

1. Starta i felsäkert läge med nätverk.
  2. Använd samma steg här som för problem med svart skärm – om systemet har dubbla grafikkort (både integrerat och dedikerat grafikkort) inaktiverar du inbyggd grafik. Om det fortfarande flimrar försöker du med endast det andra kortet aktiverat.
  3. Om detta inte fungerar, eller om det finns bara ett enda kort, avinstallerar du enheten och tar bort drivrutinen.
  4. Starta sedan i Windows och uppdatera drivrutinerna till de senaste från dell.com/support.

Artikel-ID: SLN298620

Senast ändrad: 2018-07-11 12:45