• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

OMSA 1.x-processer i Linux 2.1 avancerad server kanske inte stängs av när du växlar till enanvändarläge – snabbmeddelande från produktsupport (PSQN) – 177948

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll

Symptom

OMSA 1.x-processer i Linux kanske inte stängs av när du växlar till enanvändarläge.

Dell™ OpenManage™ Server Administrator (OMSA) 1.7 och 1.8 kan lämna processer igång efter växling till enanvändarläge, specifikt på Red Hat Linux 2.1 Advanced Server. Tjänsten omsad skapar ytterligare trådar när den startas. Den här processen kan dock misslyckas med att stoppas när tjänsten stoppas manuellt eller när kommandot init 1 utfärdas för att växla systemet till enanvändarläge. Omstart av systemet fungerar korrekt eftersom alla återstående processer avslutas innan systemet startas om.

Obs!  Dell Software Engineering planerar att ta itu med det här problemet i en framtida OMSA-version.

Som en tillfällig lösning kan du utföra följande steg:

Använd kommandot "ps -aux" för att visa process-ID:t och kommandot "kill" för att stoppa tjänsten.

Lista omsad-process-ID :t med kommandot ps -aux och använd Linux-kommandot kill med ID:t för att manuellt stoppa omsad-tjänsten .

Senaste publiceringsdatum

21 feb. 2021