• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

PowerEdge-servrar – vanliga frågor

Sammanfattning: hitta svaren på vanliga frågor (FAQ) på Dell-webbplatsen för teknisk support för PowerEdge-servrar. Vi ger dig information om våra tjänster, bästa praxis och länkar till detaljerade beskrivningar om lösningar och alternativa lösningar ...

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll

Symptom

Här finns vanliga frågor på Dell-webbplatsen för teknisk support för PowerEdge-servrar. Vi ger dig information om våra tjänster, bästa praxis och länkar till detaljerade beskrivningar om lösningar och alternativa lösningar. Använd formuläret nedan för att begära innehåll.

Orsak

Innehållsförteckning

1. Vanliga frågor
  2. Tekniska frågor

Upplösning

I. Vanliga frågor

1. Hur gör jag för att prenumerera så att jag får aviseringar om uppdateringar för Dells drivrutiner och inbyggda programvara?

För att säkerställa optimal prestanda och stabilitet för ditt Dell-system måste du vara medveten om de senaste tillgängliga uppdateringarna för drivrutinerna och den inbyggda programvaran. Dells tekniska uppdateringsaviseringar är ett bra sätt att få information om versioner så fort de lanserats. Detaljerad information om att skapa aviseringar finns i följande artikel: Prenumerera för att få aviseringar om Dells drivrutiner och inbyggda programvara

2. What is the Service Tag, and where do I find it on my system? (Vad är service tag-numret och var hittar jag det i mitt system?)

Dell Service Tag är en identifierare på sju tecken som är unik för varje Dell-produkt. Förutom service tag-numret finns det en Express Service-kod som är en 10-siffrig numerisk version av service tag-numret. Dell behöver minst ett av dessa tag-nummer för att kunna identifiera systemet om du vill öppna en servicebegäran hos Dells tekniska support. Detaljerad information om hur du hittar service tag-numret finns i följande artikel: Så här hittar du service tag-numret/Express Service-koden på en Dell-server eller lagringssystem

3. How can I update my server? (Hur gör jag för att uppdatera min server?)

Uppdateringar är programvarufiler som används till att utöka funktionsuppsättningar, livslängden eller prestanda samt för att korrigera allvarliga fel. Dessutom är systemuppdateringar ett av de första stegen i felsökning av ett fel. Detaljerad information om de olika sätten att uppdatera Dell PowerEdge-servrar finns i följande artikel: Manuellt underhåll: Uppdateringar och mer för din Dell PowerEdge-server

II. Tekniska frågor

1. Varför går det inte att konfigurera RAID-alternativ på HBA330?

Dell PowerEdge-servrar med SAS HBA-styrenheter på 12 Gbit/s med HBA-gränssnitt har inga RAID-funktioner. HBA330 stöder inte RAID-funktioner.

Om du vill använda RAID-funktioner måste du använda ett fysiskt kort, som PERC H730P/H730/H330.

2. Det går inte att använda Broadcom 57416-nätverkskortet till att ansluta till 10M/100M-switchar

På Broadcom 57416 följer nätverksportarna endast standarderna IEEE 802.3an (10GBase-T) och IEEE 802.3ab (1000Base-T).
Det här är ett normalt beteende och fungerar som förväntat. Mer information finns i den här artikeln

3. Det går inte att använda Ctrl+R på min 14G-Server

Det går att använda kortkommandot Ctrl+R till att konfigurera PERC 7 och 8 under starten. PERC 10-serien, som H740 och H840, måste konfigureras med hjälp av menyn "System Setup" (systeminställningar) genom att trycka på F2 under start.
Mer information finns i artikeln Hur får jag åtkomst till PERC BIOS-konfigurationsverktyget?

4. Vilka operativsystem stöds på 14G-servrar?

Mer information finns i supportmatrisen för operativsystem.

5. Vad är standardlösenordet för iDRAC9?

Standardlösenordet för iDRAC finns i den här artikeln: "Default credentials for iDRAC" (standarduppgifter för iDRAC)

6. Introduktion till BOSS-S1-kortet

BOSS-S1-kortet är ett enkelt RAID-lösningskort som stöder upp till två SATA-enheter på 6 Gbit/s som serveroperativsystemet kan användas till att starta. BOSS-S1-adapterkortet har 8 kontakter i 2 banor med PCIe generation 2.0. Det är endast tillgängligt för formfaktorer med låg profil och full höjd. Det finns en särskild plats för det modulära BOSS-S1-kortet i modulära servrar.  Mer information finns i användarhandboken för Dell EMC Boot Optimized Server Storage–S1.

7. Hur hittar jag drivrutinen för Broadcom 57416?

Välj menyn Drivrutiner och hämtningsbara filer på Dells supportwebbplats och använd sökordet "NetXtreme-E" till att söka efter drivrutinen. Mer information finns i den här artikeln

QNA43856_en_US__1image (9517)

8. Vad är root-standardlösenordet för VMware ESXi-installationer?

Med lanseringen av den 14:e generationen av DellEMC PowerEdge-servrar kommer det fabriksinställda lösenordet för det förhandsinstallerade VMWare ESXi-operativsystemet ha ändrats till det individuella Service Tag-numret för systemet. Äldre system hade inget standardlösenord. Detaljerad information om ändringarna finns i följande artikel:
14G PowerEdge-servrar: Rotlösenord och BOSS-S1-konfiguration på VMWare ESXi-fabriksinstallationer

9. Hur felsöker jag interna processorfel (IERR) och datorkontrollfel för processorn?

Det interna processorfelet (CPU IErr) eller fel med datorkontrollen för processorn är vanligen inte ett fel på själva processorn, utan ett tecken på att processorn har upptäckt ett fel i systemet, eller fick felaktiga instruktioner från en systemkomponent. Det här kan teoretiskt sett bero på vilken systemkomponent som helst. Men oftast är det ett minnesfel. Detaljerad information om CPU IERR (internt processorfel) finns i den särskilda artikeln Troubleshooting CPU Internal Error (CPU IErr) on PowerEdge Servers) (felsöka interna processorfel (CPU IErr) på PowerEdge-servrar)

10. How can I install Win Server 2008 R2SP1 on a Dell PE R230, R330, T130 or T330 incl. USB 3.0? (Hur installerar jag Win Server 2008 R2SP1 på en Dell PE R230, R330, T130 eller T330 inkl. USB 3.0?)

Dells PowerEdge-servermodeller (R/T/M/FX) 430 och högre från 13:e generationen har både USB 2.0 och USB 3.0. Det finns en knapp i BIOS som låter användaren använda antingen USB 2.0 eller USB 3.0 (fabriksinställningen är 2.0). PowerEdge-servermodeller (R/T) 330 och lägre har endast USB 3.0.
Detaljerad information om BIOS-inställningarna och de förberedande stegen för att installera tidigare Windows-versioner finns i följande artikel: How to inject USB 3.0 drivers into Windows Server 2008 R2SP1 for use on Dell R230, R330, T130, T330 (Hur lägger jag in drivrutiner för USB 3.0 i Windows Server 2008 R2SP1 för användning på Dell R230, R330, T130, T330)

Artikelegenskaper

Berörd produkt
PowerEdge, C Series, PowerEdge C1100, PowerEdge C2100, PowerEdge C410X, PowerEdge C4130, PowerEdge C5000, PowerEdge C5125, PowerEdge C5220, PowerEdge C5230, PowerEdge C6100, PowerEdge C6105, PowerEdge C6145, PowerEdge C6220, PowerEdge C6220 II , PowerEdge c6300, PowerEdge c6320, PowerEdge c6320p, PowerEdge C8000 ...
Senaste publiceringsdatum

16 sep. 2021