• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Lösa problem med kontolösenord i Windows 8 och 8.1

Sammanfattning: Hitta information om de olika slags konton för inloggning som finns i Microsofts Windows 8 och hur du kan försöka återställa dem om du har glömt eller tappat bort dem.

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll

Instruktioner

Den här artikeln innehåller information om de olika slags konton för inloggning som finns i Microsofts Windows 8 och hur du kan återställa dem om du har glömt eller tappat bort dem.

Klicka här om du vill ändra operativsystem:

Innehållsförteckning:

1. Vilka olika slags Windows 8-konton finns det?
  2. Återställa lösenord till ett Microsoft-konto
  3. Använda en disk för återställning av lösenord för att återställa ett lokalt datorkonto
  4. Om du inte har en disk för återställning av lösenord för ett lokalt datorkonto

Återställning av lösenord i Windows 8

Titta på den här videon för mer information om återställning av Windows-inloggningslösenord i Windows 8.

Längd: 02.50
När det är tillgängligt kan du välja undertextsinställningar (undertexter) med hjälp av ikonen Inställningar eller CC i den här videospelaren.

1: Vilka olika slags Windows 8-konton finns det?

Microsoft har två olika slags konton som kan användas för att logga in på en enhet med Windows 8 eller 8.1.

Ett Microsoft-konto är ett "anslutet konto" som inte är knutet till själva enheten. Ett Microsoft-konto kan användas på ett antal olika enheter. Du kan få åtkomst till appar, inställningar och data för Windows Store från en enhet där du har loggat in via en molnlagringstjänst. Du måste ha ett Microsoft-konto för att kunna köpa appar från Windows Store.

Om du tappar bort eller glömmer lösenordet till Microsoft-kontot kan du återställa det från en enhet med internetåtkomst.

Ett lokalt datorkonto är ett konto som har skapats för en specifik enhet. Information som skapas eller lagras på det kontot är kopplat till den lokala datorn och kan inte nås från andra enheter.

Om du tappar bort eller glömmer lösenordet till det lokala datorkontot behöver du en disk för återställning av lösenord för att få åtkomst till kontot. Du kan också återställa lösenordet via ett annat administratörskonto på datorn. Om du inte har en disk för återställning av lösenord eller ett annat administratörskonto måste du installera om Windows, vilket förstör alla data som finns på datorn.

Dell rekommenderar att alla kunder skapar Microsoft-konton för sina enheter för att undvika att de behöver installera om operativsystemet om de tappar bort eller glömmer sina lösenord.

Överst på sidan

2: Återställa lösenord till ett Microsoft-konto

Om du vill återställa ditt Microsoft-konto går du till webbplatsen Den här hyperlänken tar dig till en webbplats utanför Dell Technologies. Microsoft Reset Your Password (återställ ditt lösenord) med en enhet som är ansluten till internet. Du kan behöva ange viss säkerhetsinformation för att bekräfta att det är ditt Microsoft-konto. Du kan också behöva tillgång till en telefon där du kan mata in text för att skapa kontot.

Överst på sidan

3: Använda en disk för återställning av lösenord för att återställa ett lokalt datorkonto

Gör så här om du använder ett lokalt datorkonto och har en disk för återställning av lösenord (USB-nyckel):

1. På Windows-inloggningsskärmen klickar du på Återställ lösenord.
  2. Sätt i USB-nyckeln för återställning.
  3. Skapa ett lösenord genom att följa anvisningarna på skärmen.
  4. Logga in på kontot med det nya lösenordet.
Obs! Diskar för återställning av lösenord är giltiga för det konto de skapades för. Om du använder en disk för återställning av lösenord för att återställa ditt lösenord behöver du inte skapa en återställningsdisk efteråt.

Överst på sidan

4: Om du inte har en disk för återställning av lösenord för ett lokalt datorkonto

Om du har tappat bort eller glömt lösenordet för ditt lokala konto, och det inte finns någon disk för återställning av lösenord tillgänglig, är ominstallation av operativsystemet den enda lösningen som stöds av Dell.

Information om hur du återställer Windows till de ursprungliga fabriksinställningarna med hjälp av Dell Backup and Recovery finns i följande artikel i Dells kunskapsbank: "Restoring Your Operating System on a Dell Computer in Windows 8" (Återställa operativsystemet på en Dell-dator i Windows 8).

Vill du installera om Windows 8 manuellt kan du läsa följande artikel i Dells kunskapsbank: "Windows 8 Upgrade and Installation Instructions" (Uppgraderings- och installationsanvisningar för Windows 8).

Om du vill söka efter alternativ support för bortglömda lösenord kan du göra en sökning med din favoritsökmotor nedan:

Sök på Dell | Sök Microsoft | Sök google | Sök Bing Den här hyperlänken tar dig till en webbplats utanför Dell Technologies.

Berörd produkt

Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models

Senaste publiceringsdatum

21 dec. 2023

Artikeltyp

How To