Hur ansluter jag en bildskärm till en dator?

För en korrekt anslutning mellan datorn och bildskärmen är det nödvändigt att veta vilka portar datorn och bildskärmen har. Då kan korrekt sladd användas för att få tillgång till video.

Se avsnittet Jämför fysiska anslutningar först, sedan avsnittet Anslut fysiska anslutningar och ta avsnittet Justera video- och bildskärmsinställningar sist.

Information om hur du ansluter till en trådlös Dell-bildskärm finns i artikeln Guide to Dell Wireless Monitors (bruksanvisning för Dells trådlösa bildskärmar) i Dells kunskapsbank.

Jämför videoportarna på datorn med videoportarna på bildskärmen för att ta reda på vilka de har gemensamt.

• Stationära datorer: Videoportarna är placerade på baksidan av datorn.
  • Bärbara datorer: Videoportarna kan finnas på bak-, vänster eller höger sida på den bärbara datorn.
  • Bildskärmar: Videoportarna kan finnas på baksidan av bildskärmen och kan vara placerade på ett överhäng parallellt med stativet.
    Anteckningar:
    • I Tabell 1 finns exempel på de olika typerna av portar som finns på stationära datorer, bärbara datorer och bildskärmar.
    • En exakt förteckning över tillgängliga videoportar och deras placering på datorn och bildskärmen finns i Konfiguration och specifikationer, Snabbstartguiden eller användarhandboken för din enhet. Mer information finns i artikeln Manuals and Documentation for your Dell Product (handböcker och dokumentation för din Dell-produkt) i Dells kunskapsbank. För att få modellnumret för din bildskärm trycker du på Meny-knappen på bildskärmen. Modellnummret visas längst upp på menyn.
Namn Port Kabelkontakt
RCA-komposit
VGA
DMS59
DVI-I-enkel länk
DVI-I-dubbel länk
DVI-Denkel länk
DVI-Ddubbel länk
DVI-A VGA / DVI-I
DisplayPort DPort-port
Bildskärmsport Mini DisplayPort
Thunderbolt Mini DisplayPort
Thunderbolt 2 Mini DisplayPort
Thunderbolt 3 Typ C
HDMI Typ A
HDMI Typ B
HDMI Mini/Typ C
HDMI Micro/Typ D
HDMI Fordon/Typ E
Tabell 1: Videoanslutningsportar

När du har hittat videoportarna som finns på både datorn och bildskärmen jämför du dem med videokablarna som ska matcha portarna. När du har fler än en videoport och kablar som passar väljer du den port och kabel som har högst kvalitet.

Anteckningar:
  • Portarna som anges i Tabell 1 i avsnittet Jämför fysiska anslutningar anges uppifrån och ned, från lägst kvalitet till högst kvalitet.
  • Använd endast en videosignalkabel för att ansluta bildskärmen till datorn, eftersom endast en anslutning krävs. Om du ansluter flera kan det förorsaka problem.

1. Anslut strömsladden till bildskärmen och ett eluttag.

Bild 1: Strömanslutning från bildskärmen till vägguttaget.
  2. Anslut videokabeln till bildskärmen och datorn.

Bild 2: Videokabel från en bildskärm till en stationär dator.

Bild 3: Videokabel från en bildskärm till en bärbar dator.

3. (Valfritt) Om bildskärmen har USB-portar och du vill använda dem kan du ansluta en USB-kabel från bildskärmen till datorn.

1. Ange rätt ingång

Matcha ingången till bildskärmen till videoporten som används för att ansluta datorn och bildskärmen.

På de flesta Dell-bildskärmar finns en snabbåtkomst- eller ingångsknappen. Den här knappen gör det lättare att välja rätt ingång. Matcha ingången till bildskärmen till videoporten som används för att ansluta datorn och bildskärmen.

Obs! En exakt förteckning över kontrollerna på din bildskärm finns i användarhandboken eller bruksanvisning för din enhet. Mer information finns i artikeln Manuals and Documentation for your Dell Product (handböcker och dokumentation för din Dell-produkt) i Dells kunskapsbank. För att få modellnumret för din bildskärm trycker du på Meny-knappen på bildskärmen. Modellnummret visas längst upp på menyn.

2. Installera/uppdatera den senaste grafikdrivrutinen

Kontrollera att de senaste grafikadapterdrivrutinerna och BIOS har installerats. De gör att datorn kan leverera bästa möjliga visuella prestanda.
Mer information om att hämta och installera BIOS och grafikdrivrutiner finns i artiklarna BIOS - What it is and How to Download or Update your BIOS (BIOS – vad är det och hur hämtar eller uppdaterar jag min BIOS) och How do I download and install device driver? (hur hämtar jag och installerar en enhetsdrivrutin?) i Dells kunskapsbank.

3. Konfigurera grafikinställningar

Konfigurera upplösning, färgdjup och teckenstorlek, helt i enlighet med dina önskemål.
Genom att ändra grafikinställningarna kan du ändra utseendet på det som visas på skärmen, till exempel ikonstorlek, teckenstorlek och färgdjup.

Hänvisa till länken för det operativsystem som finns installerat på datorn för anvisningar om hur du ändrar grafikinställningarna:

Monitor Support page Mer information och support för din Dell-skärm, bärbar dator eller tablettskärm finns på vår support för Monitor.

Artikel-ID: SLN128890

Senast ändrad: 2018-10-15 11:20