Support för Windows 8 för Dell-installerad programvara

Innehållsförteckning:

1. Identifiera programvara på din Dell-dator
  2. Programvara som stöds i Windows 8
  3. Programvara som inte stöds i Windows 8

Den här artikeln innehåller information om programvara som levereras med Dell-datorer och om det finns stöd för dessa i Windows 8.

Identifiera programvara på din Dell-dator

Så här tar du reda på vilken programvara som finns installerad på din Dell-dator:

1. Klicka på Start och välj sedan Kontrollpanelen.
    Kontrollpanelen visas.
  2. Under rubriken Program klickar du på Avinstallera ett program.

Ett fönster med en lista över programvara som finns installerad i datorn öppnas. Jämför den programvaran med den Dell-installerade programvaran nedan och uppdatera all programvara som inte har den senaste versionen. Avinstallera programvara som inte stöds i Windows 8.

Programvara som stöds i Windows 8

I tabellen anges all programvara som har testats och som stöds i Windows 8. Använd tabellen för att kontrollera att din programvaruversion stöds, och uppdatera programvaran innan du uppgraderar till Windows 8.

Programvara Version med stöd Nedladdningsplats Anteckningar
Alienware Command Center 2.8 för NB-datorer och stationära datorer (AlienFX/AlienFusion/Thermal Controls/AlienAdrenaline) 2.8 Anvisningar för hämtning Inget
STEAM-klient med spelet Portal förinstallerat 1.0.0.0 Hämta Inget
World of Warcraft förinstallerat Leveransversion Battle.net Programmet är kompatibelt
Eve On-line förinstallerat Leveransversion Eveonline.com Programmet är kompatibelt
Alien Autopsy 3.2.1 Länk för hämtning Inget
Alien Respawn Leveransversion Hämta Det finns tre olika typer av inkompatibilitetsproblem som kan uppstå efter att kunder har uppgraderat till Windows 8:
  • Kunden kan inte utföra återställning från en lokal Win7 Factory Image (Kopia av fabriksinstallerad programvara)
  • Kunden kan inte återställa efter Win7 Full System Back (Fullständig säkerhetskopiering)
  • Kunden kan inte skapa Full System Backups (Fullständig säkerhetskopiering)

Lösning: Rekommendera att användare avinstallerar AlienRespawn Local och installerar Dell Backup and Recovery.
Sensible Vision Fast Access 3.0 4.0 Onlineuppdatering 4.0 tillhandahålls som uppgradering till 3.0. Kostnadsfri uppgradering till en basversion av 4.0 som har funktionsparitet med betalversionen och den kostnadsfria version av win7-programmet, men som inte har några specialfunktioner för win8. Användare får tillgång till denna uppdatering via webbplatsen.
Aliensense Facial Recognition 3.0 4.0 Onlineuppdatering För att få den bästa upplevelsen bör kunder uppdatera från version 3.0 till 4.0 med hjälp av programmets uppdateringsfunktion. Kostnadsfri uppgradering till en basversion av 4.0 med liknande funktioner som i Windows 7-versionen, men denna version har inga specialfunktioner för Windows 8.
DigitalPersona Personal Fingerprint 5.2 5.2 Hämta uppdatering Inget
DigitalPersona Personal Fingerprint 6.X 6.1.0.279a Hämta uppdatering Inget
Dell Webcam Central 1.4 (Latitude-system) 1.40.54 Endast tillgänglig via återställningsmedia eller programmets uppdateringsfunktion Kompatibel med Windows 8 – inga funktioner går förlorade
Dell Webcam Central 2.0 2.1.17 Dells center för hämtning Ominstallation krävs efter uppgradering för att lösa problem med att Microsoft-filer flyttas under uppgraderingen till Windows 8.
Creative Live! Central 2.0 2.1.17 Dells center för hämtning Ominstallation krävs efter uppgradering för att lösa problem med att Microsoft-filer flyttas under uppgraderingen till Windows 8.
Skype 5.8.0.158 Hämta frånskype.com eller uppdatera i programmet Skype kontrollerar om servern har den senaste versionen och uppmanar användaren att uppgradera. Du kan också klicka på Help (Hjälp) och sedan på Check for Updates (Sök efter uppdateringar) för att få den senaste versionen.
Kai Tian Pi Di Leveransversion Inget
Nong Ji Tong Leveransversion Inget
Dell SyncUP med Nero-teknik Leveransversion Nero.com Fungerar, ingen åtgärd krävs
Trends e-Magazine-läsare Leveransversion Inget
Dell erbjuder mer (ikon för konsumenter) Skrivbordsikon Ej tillämpligt Fungerar, ingen åtgärd krävs
EBay, ikon och favorit Skrivbordsikon Ej tillämpligt Fungerar, ingen åtgärd krävs
Jagex kategoriikon Skrivbordsikon Ej tillämpligt Fungerar, ingen åtgärd krävs
Cyberlink PowerDVD 9.5 (DVD) 9.5.1.4822 Webbuppdatering via Cyberlink-programmet Cyberlink tillhandahåller webbuppdateringar för befintliga användare via aviseringar i programmet.
Cyberlink PowerDVD 9.5 (Blu-ray) 9.5.1.4822 Webbuppdatering via Cyberlink-programmet Cyberlink tillhandahåller webbuppdateringar för befintliga användare via aviseringar i programmet.
Cyberlink PowerDVD 9.6 (Blu-ray 3D) 9.6.1.5127 Webbuppdatering via Cyberlink-programmet Cyberlink tillhandahåller webbuppdateringar för befintliga användare via aviseringar i programmet.
Cyberlink Remote Media 1.6 - endast konsumenter (gäller endast Japan) 1.6.662 Webbuppdatering via Cyberlink-programmet Cyberlink tillhandahåller webbuppdateringar för befintliga användare via aviseringar i programmet.
Microsoft Office Starter 2010 2010 Hämtning från Microsoft KB2553141 måste installeras före uppgradering. Annars kan Office Starter inte längre användas.
Microsoft Office Hemma och Student 2010 2010 Hämtning från Microsoft Om du inte genomför aktivering före uppgradering måste du hämta utvärderingsversionen och ange licensnyckeln.
Microsoft Office Hemma och Småföretag 2010 2010 Hämtning från Microsoft Om du inte genomför aktivering före uppgradering måste du hämta utvärderingsversionen och ange licensnyckeln.
Microsoft Office Professional 2010 2010 Hämtning från Microsoft Om du inte genomför aktivering före uppgradering måste du hämta utvärderingsversionen och ange licensnyckeln.
Microsoft Office Personal 2010 (japanska) – 2 års licens 2010 Hämtning från Microsoft Om du inte genomför aktivering före uppgradering måste du hämta utvärderingsversionen och ange licensnyckeln.
Kingsoft Office 2010 utvärderingsversion (endast japanska) 6.6.0.2494 Dells center för hämtning Inga särskilda instruktioner
Kingsoft Office 2010 (Japan och Indien) 6.6.0.2494 Dells center för hämtning Inga särskilda instruktioner
Best Buy Software Installer 3.1 Inget Inga ändringar krävs
Walmart Photo Icon Inget Inget Inga ändringar krävs
McAfee Security Center 10 11.6 Dells center för hämtning
  • Aktiva prenumeranter kommer att uppgraderas till McAfee Security Center 11.6 via en fältuppdatering
  • Kunder vars prenumeration har upphört måste antingen förnya sin prenumeration innan de uppgraderar till Windows 8, eller
  • Avinstallerar programmet innan du uppgraderar och hämtar en kompatibel version frånwww.mcafee.commed sin kontoinformation. De måste förnya sin prenumeration.
  • Kunder med ren installation kan hämta en kompatibel version frånwww.mcafee.commed sin kontoinformation. Versionen kan också hämtas från Dells center för hämtning
McAfee Security Center 11 11.6 Dells center för hämtning
  • Aktiva prenumeranter kommer att uppgraderas till McAfee Security Center 11.6 via en fältuppdatering
  • Kunder vars prenumeration har upphört måste antingen förnya sin prenumeration innan de uppgraderar till Windows 8, eller
  • Avinstallerar programmet innan du uppgraderar och hämtar en kompatibel version frånwww.mcafee.commed sin kontoinformation. De måste förnya sin prenumeration.
  • Kunder med ren installation kan hämta en kompatibel version frånwww.mcafee.commed sin kontoinformation. Versionen kan också hämtas från Dells center för hämtning
DataSafe Online (DSO) 2.1.19634 Länk för hämtning Har testats, fungerar i Windows 8. Ingen åtgärd krävs.
Retail Registration App (program för detaljhandelsregistrering) Leveransversion Ingen, gäller endast detaljhandelsregistrering för garantier Har testats, fungerar i Win8. Ingen åtgärd krävs.
Dell DataSafe, lokal säkerhetskopiering Leveransversion Länk för hämtning Det finns tre olika typer av inkompatibilitetsproblem som kan uppstå efter att kunder har uppgraderat till Windows 8:
  • Kunden kan inte utföra återställning från en lokal Win7 Factory Image (Kopia av fabriksinstallerad programvara)
  • Kunden kan inte återställa efter Win7 Full System Back (Fullständig säkerhetskopiering)
  • Kunden kan inte skapa Full System Backups (Fullständig säkerhetskopiering)

Lösning: Rekommenderar att användare avinstallerar Dell DataSafe Local och installerar Dell Backup and Recovery.
Dell DataSafe Local Backup (DSL) Premium (dvs. Pro) Leveransversion Länk för hämtning Det finns tre olika typer av inkompatibilitetsproblem som kan uppstå efter att kunder har uppgraderat till Windows 8:
  • Kunden kan inte utföra återställning från en lokal Win7 Factory Image (Kopia av fabriksinstallerad programvara)
  • Kunden kan inte återställa efter Win7 Full System Back (Fullständig säkerhetskopiering)
  • Kunden kan inte skapa Full System Backups (Fullständig säkerhetskopiering)

Lösning: Rekommenderar att användare avinstallerar Dell DataSafe Local och installerar Dell Backup and Recovery.
Dell Backup & Recovery Manager (DBRM) (Dells hanterare för säkerhetskopiering och återställning) 1.3.1 Länk för hämtning Kompatibel med Windows 8
Dells supportcenter 3.2 Länk för hämtning Uppgradera till den nya versionen 3.2 som stöds i Win 8
Dell Digital Delivery Client 2.2 Dell Digital Delivery Tänk på att Dell Digital Delivery Client är ett mycket viktigt program som behövs för att återställa och installera viss programvara som tidigare har beställts från Dell.
Dell Feature Enhancement Pack (DFEP) 2.2.1
Microsoft Windows 7 Touch Pack 1.0.40517.00 Ej tillämpligt Inga ändringar krävs
SoundBlaster X-FI MB 1.8 Ej tillämpligt Inga ändringar krävs
PremierColor 1.2 Länk för hämtning Inga ändringar krävs
Programmet Intel 8.0 Manageability and Security Status, den mellanliggande programvaran DAL/IPT och relaterade tjänster. Version 8.0.3.1427 Dells center för hämtning Win7 SWB 9H6V2. Leverantörsversion 8.0.3.1427
Programmet Intel 8.1 Manageability and Security Status, den mellanliggande programvaran DAL/IPT och relaterade tjänster. Version 8.1 Dells center för hämtning Det finns två kända inkompatibilitetsproblem:
1. Det går inte att utföra en trådlös AMT-åtgärd omedelbart efter att du har bytt ut ett WLAN-kort.
Lösning: Du måste utföra en extra omstart för att den trådlösa AMT-åtgärden ska fungera.
2. Den inbyggda Windows 8-drivrutinen stöder inte trådlös AMT.
Lösning: Du måste uppdatera till Dells WLAN-drivrutin för att trådlös AMT ska fungera.
Programmet Intel 7.0 Manageability and Security Status för arbetsstationer Version 7.1.21.1134 Dells center för hämtning Inga särskilda instruktioner
Programmet Intel 7.0 Manageability and Security Status för stationära och bärbara datorer Version 7.1.40.1161 Dells center för hämtning Inga särskilda instruktioner
Programmet Intel 6.0 Manageability and Security Status Version 6.2.0.1022 Dells center för hämtning Inga särskilda instruktioner
Intel Small Business Advantage
Version 1.0.15.2453
Version 1.0.15.2453 Dells center för hämtning Inga särskilda instruktioner
Intel Small Business Advantage
Version 1.1
Version 1.1 Dells center för hämtning Inga särskilda instruktioner
Intel Smart Connect Technology (SCT)
Version 2.0.1083.0
Version 2.0.1083.0 Dells center för hämtning Vid uppgraderingen till Windows 8 kopieras inte de drivrutiner och tjänster som behövs från Windows 7-installationen till den nya Windows 8-installationen. Eftersom dessa komponenter används i SCT måste SCT installeras om efter uppgraderingen.
Intel Smart Connect Technology (SCT)
Version 3.0
Version 3.0 Dells center för hämtning Vid uppgraderingen till Windows 8 kopieras inte de drivrutiner och tjänster som behövs från Windows 7-installationen till den nya Windows 8-installationen. Eftersom dessa komponenter används i SCT måste SCT installeras om efter uppgraderingen.
Intel Rapid Start Technology (RST)
Version 2.1.0.1002
Version 2.1.0.1002 Dells center för hämtning Inga särskilda instruktioner
Intel Rapid Start Technology (RST)
Version 1.0.0.1021
Version 1.0.0.1021 Dells center för hämtning Inga särskilda instruktioner
Intel Identity Protection Technology (IPT) Version 1.2.22.0 Dells center för hämtning Inga särskilda instruktioner
Roxio Starter 12.1.0.49 Dells center för hämtning Fungerar, ingen åtgärd krävs.
Roxio Creator 1.3.166 SP1; 5.0.0.0 Dells center för hämtning Fungerar, ingen åtgärd krävs.
Zune (MSSI) Microsoft signaturversion Ej tillämpligt Fungerar, ingen åtgärd krävs
Absolute LoJack för bärbara datorer 1.4.3.10 Ej tillämpligt Fabriksinstallerad
Absolute LoJack Premium för bärbara datorer (endast USA och Kanada) 1.4.3.10 Ej tillämpligt Fabriksinstallerad
Dell Data Protection Access (dataskydd/åtkomst) 2.2.00003.009 Dells center för hämtning Fungerar, ingen åtgärd krävs

Programvara som inte stöds i Windows 8

I tabellen anges programvara som inte har någon version som är kompatibel med Windows 8. Om din programvara finns med här rekommenderar Dell att du avinstallerar programvaran innan du påbörjar uppgraderingen till Windows 8.

Namn på programvaran
Adobe Reader X
Bing Bar
Blio (Stage Books Tile)
Cozi Family Organizer
CyberLink YouPaint (Obs! endast för system med pekfunktion)
Dell Client Manager (DCM)
Dell Client System Update (DCSU)
Dell Data Protection | Authentication
Dell Data Protection | Encryption Client
Dell Control Point (DCP)
Dell Dock
Dell Embassy security
Dell Music Stage
Dell Photo Stage
Dell Stage
Dell Touch Suite
Dell Video Stage
Dell Welcome Center - TLOB
Math xthinks
Microsoft Security Essentials (MSSI)
Norton Internet Security (NIS 2011)
ODDS Citrix PVS
PlayReady (MSSI)
Stage Dock för Sparta
Stage Remote
THX TruStudio PC (endast för stationära datorer)
Trend Titanium
Trend Worry Free for Business Suite
TrustedID - ID Monitor
TrustedID - ID Safe
TrustedID Icon
VRD Citrix XenDesktop
VRD VMWare View
WildTangent Games
Windows Live Essentials 2011 och Bing Bar
Xthink Math Journal 2.1
Zinio (Stage Magazine Tile)

Artikel-ID: SLN128893

Senast ändrad: 2018-03-29 04:03