Tvinga igenom en BIOS-uppdatering utan att nätadaptern är ansluten till en bärbar Dell-dator

Tvinga igenom en BIOS-uppdatering utan att nätadaptern är ansluten till en bärbar Dell-dator

Den här artikeln innehåller information om hur du uppdaterar BIOS i ett bärbart system utan att nätadaptern är ansluten.

Tvinga igenom en BIOS-flashuppdatering utan att nätadaptern är ansluten

Du kan behöva uppdatera system-BIOS på ett bärbart system när nätadaptern inte kan bestämmas eller inte är tillgänglig. När du försöker uppdatera BIOS i Windows känner uppdateringsprogrammet av om nätadaptern är ansluten och du kan inte fortsätta om den inte är ansluten. Om du behöver uppdatera BIOS och nätadaptern inte fungerar eller inte finns tillgänglig finns det ett sätt att tvinga fram uppdateringen.

VIKTIGT! Om batteriet är mindre än 10 % laddat kan du behöva uppdatera BIOS i DOS-miljö i stället. Ett fel under denna process kan resultera i att systemet bli oanvändbart och att användare får fortsätta på egen risk. Dell ansvarar inte för eventuella förluster, inklusive men inte begränsat till förlust av data, uteblivna inkomster eller förtjänster, som kan drabba kunder som följer anvisningar eller råd som anges i artikeln.

Vad du ska göra:

1. Hämta den relevanta eller senaste BIOS-uppdateringsfilen på Https://www.dell.com/support/drivers

2. Spara den på en plats som är lättillgänglig från en kommandoprompt. (C:-enheten eller rotkatalogen är enklast)

3. Klicka på Start. I dialogrutan Kör eller Sök skriver du cmd och högerklickar på "cmd.exe" i sökresultaten och väljer Run as Administrator (Kör som administratör).

4. Om fönstret User Access Control (kontroll för användaråtkomst) visas väljer du Yes (ja)

5. Vid C:\Windows\system32> i kommandofönstret skriver du cd\ och trycker på Enter för att komma till rotkatalogen

6. Vid C:\> skriver du biosflashnamn.exe /forceit och trycker på Enter.

Obs! biosflashnamn är namnet på den BIOS-fil du hämtade, t.ex. A6540A09.exe, glöm inte mellanslaget mellan filnamnet och /forceit)
  7. När prompten för kontroll av användarkonto (User Account Control) visas klickar du på YES. Då ska uppdateringen inledas utan någon varning om nätadaptern. Starta om systemet när du uppmanas att göra det för att slutföra uppdateringen.
Obs! Information om hur du uppdaterar system-BIOS finns i följande KB-artikel:

Kontakta teknisk support om du behöver mer hjälp.

Kontakta oss

Artikel-ID: SLN137741

Senast ändrad: 2018-10-05 03:03