Åtkomst till UEFI-systeminställningarna (BIOS) från Windows på en Dell-enhet

Åtkomst till UEFI-systeminställningarna (BIOS) från Windows på en Dell-enhet

Guide för att få åtkomst till UEFI-inställningarna (BIOS) från Windows. Använd flikarna nedan för att välja vilket operativsystem du har installerat på din dator.

Starta till UEFI (Bios) från Windows 10

Obs! Om du vill starta till UEFI BIOS utan att gå in i Windows följer du stegen nedan:

Starta systemet.

Tryck på F2 för att öppna systeminställningarna när Dell-logotypen visas. Om du har problem med att öppna systeminställningarna med den här metoden kan du trycka på F2 när indikatorerna på tangentbordet börjar blinka.

Försök inte att hålla ned F2 då systemet kan tolka det som att en tangent har fastnat.
  1. Klicka på startknappens meny och välj Inställningar

2. Välj Uppdatera och säkerhet. (bilder visas endast på engelska i guiden)

Skärmbild av menyalternativet Uppdatera och säkerhet.

1. Klicka på Återställ på den vänstra menyn.

2. Under Avancerad uppstart klickar du på Starta om nu.

Menyn för återställningsinställningar och valet avancerad uppstart.

1. Välj Felsök.

Skärmbild av felsökningsmenyn.

1. Välj Avancerade alternativ.

Skärmbild av felsökningsmenyn.

1. Välj UEFI-inställningar.

UEFI-inställningar

1. Klicka på Starta om för att starta om systemet och öppna UEFI (BIOS).

Starta till UEFI (Bios) från Windows 8/8.1

Obs! Det här avsnittet gäller endast system med Windows 8/8.1.

Windows 8-/8.1-uppgraderingar eller -installationer på system som inte ursprungligen såldes med Windows 8/8.1 kanske inte har vissa inställningar som beskrivs nedan.

Om systemet har en fördefinierad UEFI BIOS eller startar till UEFI BIOS utan att öppna Windows trycker du på < F2 >-tangenten när Dell-logotypen visas vid uppstart för att öppna systeminställningarna (BIOS).

Gäller:

• Windows 8, Windows 8,1
  • UEFI-kompatibelt BIOS som uppfyllerUEFI 2.3.1C-standarden.

1. Navigera till Style UI-snabbknappsfältet: (bilder visas på engelska i guiden)

Genväg:
Windows-tangenten  + "C"

Pekskärm:
Svep med fingret från högra kanten mot mitten på skärmen

Mus:
Börja i det övre högra hörnet och flytta musen längs skärmens högra kant

Klicka/peka på "Settings" (inställningar)

Windows 8 – inställningar

Obs! För system utan pekskärmsfunktion klickar du bara på Strömknappen och håller ned < Skift >-tangenten medan du väljer Starta om och går vidare till steg 4.

2. Klicka/tryck på "Ändra datorinställningar" vid den nedre högragenvägen:

Windows-tangenten  + "I"

Datorinställningar

3. Klicka/tryck på "Allmänt" i den vänstra rutan

Välj "Starta om nu" under avsnittet "Avancerad start" i den högra rutan.

Systemet startar om till menyn Avancerad start

Obs! Systemet kommer sedan att stängas av och starta om. När Dell-logotypen visas bör du se skärmarna nedan.

Avancerad start

4. Klicka/tryck på "Felsök" (menyn är pekskärmsaktiverad)
Felsökning

5. Under avsnittet Felsökning väljer du "Avancerade alternativ"
Avancerad felsökning

6. Välj "UEFI-inställningar" och välj "Starta om" på följande fråga.

Windows kommer nu att starta BIOS.

UEFI-inställningar

Starta till UEFI (Bios) från Windows 7

Obs! Klicka på Start-knappen och välj Starta om.

Tryck på F2 för att öppna systeminställningarna när Dell-logotypen visas. Om du har problem med att öppna systeminställningarna med den här metoden kan du trycka på F2 när indikatorerna på tangentbordet börjar blinka.

Försök inte att hålla ned F2 då systemet kan tolka det som att en tangent har fastnat.

Ovanstående fungerar även om du vill starta till BIOS utan att öppna Windows.

Artikel-ID: SLN143038

Senast ändrad: 2018-04-03 09:45