Hur du löser linjer på skanningar eller kopior på en Dell MFP-laserskrivare

Hur du löser linjer på skanningar eller kopior på en Dell MFP-laserskrivareDu kan uppleva en utskriftskvalitetsproblemet när du skannar eller kopierar från ADM (automatisk dokumentmatare) eller Skanner flatbäddsskannern när du använder en Dell MFP-enheten (Multi-skrivare), Bild 1.

Den troligaste orsaken till rader på skanningar eller kopior är ett märke eller en repa på glasbanan. Papperet matas ut förbi glasbanan när du skannar eller kopierar och alla små defekter kan visas som en vertikal linje på sidan.

ADF (automatisk dokumentmatare) och skannern flatbäddsskannern
Bild 1: den automatiska dokumentmataren och flatbäddsskannern skannern plats

Om du vill verifiera orsak till problemet, utför följande steg:

 1. Skriva ut en konfigurationsrapport från skrivarens manöverpanel och kontrollera att det inte finns någon linje finns på dokumentet.
 2. Göra en kopia från skannern flatbäddsskannern och ADM.
 3. När det finns en rad på kopior från både skannern flatbäddsskannern och ADM inte problemet med skannrar/kopiatorn ser du behöver felsöka ett utskriftskvalitetsproblemet på din specifika skrivarmodell. Mer information finns i Dells kunskapsbank i artikeln om hur du felsöker problem med utskriftskvaliteten på E525w Dell Colour multifunktionsskrivare.
 4. När raden finns bara på en källa (ADM eller Skanner Flakbärgare sedan problemet beror på märken, repor, toner eller sprickor på skannern flatbäddsskannern eller den automatiska dokumentmataren.
  • När problemet kommer från kopior som görs från flatbäddsskannern skannern endast:
   1. Med en luddfri trasa och ett milt rengöringsmedel för glas tyget ska vara fuktig men inte dropp eller våt.
   2. Rengör skannern flatbäddsskannern och kontrollera om det finns något främmande föremål eller sprickor.

  • När problemet kommer från kopior som görs från den automatiska dokumentmataren:
   1. Du behöver följande: luddfri trasa eller pappershanddukar, en liten ficklampa eller keychain ljus och en fast plastkort såsom en gammal kreditkort.
   2. Första fukta pappershanddukar eller trasa. De måste vara fuktig men inte dropp eller våt. Lyft på locket till skannern och leta upp den smala glasremsan till vänster om den stora komponent av glas.
   3. Du behöver för att vika pappershanddukar eller trasa i en längsgående sätt så att de täcker smal remsa. Väl på plats, stäng locket försiktigt och låt dem torka i minst 4 minuter.
   4. Efter 4 minuter eller mer, lyft på locket, ta bort fuktig trasa eller pappershandduk. Nu "kraftigt" rengör du den smala glasremsan. Inte så hårda du skada skrivaren. Även rengör plastremsan på locket bredvid smal remsa som täcker det när locket är i stängt läge.
   5. När detta är gjort, se till att den är torr och fri fukt.
   6. Nu köra en testskanning. Om bilden ändras eller förbättras, men linjerna finns och sedan upprepa föregående steg. Du kan använda liten ficklampa för att hitta felet eller föroreningsnivå och ta bort den.
   7. Du kan även ta bort restdelar genom att använda en stabil plast, till exempel en gammal kreditkort för att skrapa bort glaset i den automatiska dokumentmataren, Bild 2.

   ADF (automatisk dokumentmatare)
   Bild 2: Glasbanan plats

Överst på sidan

Om dessa steg inte löser problemet kontaktar du Dells tekniska support.

{PRINTERPORTAL._US}


Artikel-ID: SLN143138

Senast ändrad: 2018-05-27 22:46


Betygsätt den här artikeln

Korrekt
Användbart
Lätt att förstå
Var den här artikeln till nytta?
Ja Nej
Skicka dina synpunkter
Kommentarer får inte innehålla följande specialtecken: <>()\
Vårt feedbacksystem är tyvärr ut funktion just nu. Försök igen senare.

Tack för dina synpunkter.