Systemguide för Dell Chromebook

Chromebook

Snabblänkar

Kom igång med ditt Dell-system Dokumentation – användarhandböcker/handböcker Sök efter Service Tag-numret och Express Service-koden Dells Drivrutiner och nedladdningar Garantistatus och serviceinformation Byte av ägarskap Rapportera systemet som försvunnet eller stulet

Systemguiden för bärbara Dell Chromebook-datorer: innehåller länkar till steg-för-steg-guider och användbar information om ditt system och information om hur du löser laddningsproblem.

Expandera varje avsnitt nedan för information om hur du använder bärbara Dell Chromebook-datorer

Lär känna datorn:

Länkar till systemhandböckerna finns här:

Det här avsnittet innehåller länkar till information om placering av anslutningar och portar, bilder på dina system och hjälper dig att komma igång med systemet.

Viktigt! Innan du arbetar med datorn är det bra att överväga följande säkerhetsinformation: Säkerhetsåtgärder vid arbete med elektrisk utrustning

Installationsalternativ:

Detta avsnitt täcker alternativen för ominstallation av operativsystemet (OS)

Komma igång, Återställning eller Återställ Chrome-operativsystemet

Drivrutiner

Drivrutinerna hör till Chrome-operativsystemet. Det finns därför inga drivrutiner som du kan hämta direkt.

Diagnostik och felkoder:

Det här avsnittet omfattar Chrome Shell-diagnostik (CROSH). Chrome OS har inte stöd för ePSA, Dell BIOS, F12-startmeny eller DellConnect. Det sker ingen diagnostik innan start.

Obs! CROSH-kommando, Chrome-kommandon och visa systeminformation är inte tillgängliga i CfM Google+ Hangouts-läge. Om du vill felsöka en CfM-enhet i operativsystemet Chrome måste du avsluta CfM Google+ Hangouts-läget genom att trycka på CTRL + ALT + S när startskärmen visas.

Maskinvara:

Lär känna datorn:

Den här snabbstartsguiden innehåller information och bilder om ditt specifika system och hjälper dig att bekanta dig med datorn.

Säkerhetsåtgärder och tips:

Det här avsnittet innehåller information om säkerhetsåtgärder att ta i beaktande innan arbete med elektrisk utrustning.

Felsökning av maskinvara:

Det här avsnittet omfattar riktlinjer för de olika maskinvarurelaterade fel du kan uppleva på den här systemtypen. De flesta maskinvarurelaterade fel kan lösas genom reparationsgarantin som det här systemet omfattas av. Det här systemet innehåller inga komponenter som kan bytas ut av kunden.

Problem med inmatningsenheter
Nätverksproblem:

Problem med portar och replikator
Specifik felsökning:

Det här avsnittet innehåller länkar till alla systemspecifika artiklar som innehåller lösningar för just din Dell Chromebook.

Ytterligare programvara, säkerhet, kryptering och antivirus:

Detta avsnitt omfattar de program som stöds i systemet. Det har även länkar till information om säkerhet och kryptering samt antivirusprogram.

Se flikarna nedan för att ta reda på mer information

Programvara

Programvara som säljs med datorn:

Programvaran som säljs med datorn kan ändras, men programvaran inuti Chrome OS kommer att tillhandahållas som appar. Avsnittet innehåller information om förinstallerad programvara och hur du identifierar den programvara som säljs tillsammans med systemet.

Google
Använda operativsystemet:

Det här avsnittet handlar om hur du ställer in och använder systemet första gången.

Säkerhet och kryptering

Avsnittet om säkerhet och kryptering omfattar maskinvara/programvara som finns på datorn, samt de uppgraderingsalternativ som finns.

Antivirus

Återhämta från angrepp av skadlig kod

Den här länken innehåller information om Recover from a malware attack (Återställa efter angrepp av skadlig kod). Extern länk

Antivirusavsnittet är ganska kort. Du måste välja ett eget säkerhetsprogram/app bland de som tillhandahålls via operativsystemet Chrome och Chrome-butiken. Vid försäljningstillfället finns det inget antivirusprogram/program med skydd mot skadlig programvara som levereras tillsammans med systemet.

Allmänna regler för säker internetanvändning:

Avsnittet om allmänna regler för säker internetanvändning innehåller förslag och bästa praxis för att navigera på Internet och minimera säkerhetsrisker.

Specifik information från Dell

Vad är Service tag-numret och Express Service-koden, och hur hittar jag dem?

Den här länken innehåller information om What is a Service Tag or Express Service Code and how do I locate it? (Vad är ett Service Tag-nummer eller en Express Service-kod, och hur hittar jag dem?)

Kontrollera garantistatus

Den här länken innehåller information om Determine Warranty Status (Kontrollera garantistatus).

Stöd för utgångna garantier

Den här länken innehåller information om Support Service for Expired Warranties (Stöd för utgångna garantier).

Överlåtelse av ägarskap

Den här länken innehåller information om hur man skickar en Ownership Transfer (Överföring av äganderätt).

Hur rapporterar man systemet som försvunnet eller stulet?

Den här länken innehåller information om How to Report System Lost or Stolen? (Hur rapporterar man systemet som försvunnet eller stulet?)

Obs! Du bör du alltid se till att batteriet har en laddning på 1 % eller mer, att låta batteriet laddas ur helt och hållet kan skada datorn och batteriet kanske inte laddas från ett helt urladdat tillstånd.

Gör följande om batteriet inte verkar laddas:

1. Prova med en annan nätadapter, om du har en.

2. Gå igenom anvisningarna som beskrivs i följande artikel: How to recover and reset the Chrome OS (återskapa och återställa operativsystemet Chrome)

3. Utför ett batteristatustest med nätadaptern. Mer information finns i följande artikel i Dells kunskapsbank Battery Health Check (kontroll av batteristatus).

Om du behöver hjälp med ett ämne som inte omfattas av den här handboken kan du använda sökrutan högst upp till höger på den här sidan för att få ytterligare hjälp

Artikel-ID: SLN293900

Senast ändrad: 2018-07-05 14:53