Installera skrivardrivrutiner från en tidigare version av Windows

Installera skrivardrivrutiner från en tidigare version av Windows

Dell är medvetna om att det inte finns drivrutiner för alla skrivare på Dells webbplats för produktsupport för den version av Windows som är installerad på datorn. Drivrutinerna läggs upp på Dells webbplats för produktsupport när de blir tillgängliga. Ett alternativ är att installera drivrutiner från en tidigare version av Windows i kompatibilitetsläge, det kan fungera tills vidare. Vissa eller alla skrivarfunktioner fungerar fortfarande eventuellt i den version av Windows som är installerad på datorn. Följ anvisningarna i avsnittet Ta först bort all befintlig programvara och alla drivrutiner från din skrivare och följ sedan anvisningarna i avsnittet Installera drivrutiner för bläckstråleskrivare eller Installera drivrutiner för laserskrivare beroende på vilken typ av skrivare du har.

Det här avsnittet innehåller anvisningar om hur du tar bort programvara och drivrutiner för din skrivare som kan vara installerade på datorn. Det är nödvändigt eftersom programvaror och drivrutiner som finns kvar kan förhindra att installation i kompatibilitetsläge fungerar som den ska.

Obs! Om du har problem med att ta bort skrivaren kontrollerar du att det inte finns någonting i utskriftskön och att utskriftshanteraren fungerar som den ska.

Se Dells kunskapsbank för att få mer information:
Avbryta ett utskriftsjobb i kön
How to Resolve Printer Spooler Errors (så här löser du problem med utskriftshanteraren).

1. Håll ned Windows(Windows-knappen)-tangenten och tryck sedan på tangenten r.

2. I rutan Kör skriver du appwiz.cpl och sedan klickar du på Retur.

3. Tryck eller klicka på den skrivare i listan som du vill ta bort och tryck sedan på eller klicka på Avinstallera.
    Obs! När skrivaren inte visas i listan går du vidare till steg 7.

4. Bekräfta att skrivaren ska tas bort.
    Obs! När du har en multifunktionsskrivare kan det finnas mer än en post, då måste du upprepa processen för att ta bort eventuella kvarvarande skrivare från listan.

5. Skapa ett bokmärke för den här artikeln eftersom det krävs en omstart och det finns fler steg som du måste följa.

6. Starta om datorn och återgå till den här artikeln.

7. Håll ned Windows(Windows-knappen)-tangenten och tryck sedan på tangenten r.

8. I fönstret Kör skriver du kontrollpanel och sedan klickar du på Retur.

9. Tryck eller klicka på Visa enheter och skrivare.

10. Tryck och håll eller högerklicka på önskad skrivare.
    Obs! När skrivaren inte visas i listan går du vidare till steg 14.

11. Tryck eller klicka på Ta bort enhet.

12. Det kan hända att fönstret Kontroll av användarkonto visas. Tryck eller klicka i så fall på Ja.

13. Tryck eller klicka på Ja om du vill ta bort skrivaren.

14. Välj en annan skrivarenhet till vänster i listan och tryck eller klicka sedan på Egenskaper för utskriftsserver.

15. Tryck eller klicka på fliken Drivrutiner.

16. Tryck eller klicka på din skrivare.
    Obs! När skrivaren inte visas i listan går du vidare till avsnitten Laserskrivare eller Bläckstråleskrivare.

17. Tryck eller klicka på Ta bort för att ta bort skrivaren.
    Obs! När du har en multifunktionsskrivare kan det finnas mer än en post, då måste du upprepa processen för att ta bort eventuella kvarvarande skrivare från listan.

18. Bokmärk den här artikeln eftersom den aktuella datorn måste startas om.

19. Starta om datorn och gå sedan tillbaka till den här artikeln. Följ sedan anvisningarna om hur du installerar drivrutiner från en tidigare version av Windows i kompatibilitetsläge på din skrivare.

Det här avsnittet innehåller information om hur du installerar drivrutiner från en tidigare version av Windows på datorn.

Obs! Innan du installerar några skrivardrivrutiner är det bäst att ta bort alla drivrutiner som tidigare har installerats på din skrivare. Om du inte gör det kan det orsaka problem som förhindrar datorn från att kommunicera med skrivaren. Se avsnittet Ta först bort eventuell befintlig programvara och drivrutiner för skrivaren för att se mer information.
  1. Öppna en webbläsare och gå till Dell-webbplatsen Drivers & Downloads (drivrutiner och hämtningsbara filer).

2. Ange skrivarens Service Tag-nummer så visas en översiktlig lista med drivrutiner för just din specifika produktmodell och klicka sedan på Skicka för att fortsätta. Information om hur du hittar skrivarens Service Tag finns i artikeln How to Find the Service tag on a Dell Printer (så här hittar du Service Tag-numret på en Dell-skrivare) i Dells kunskapsbank.
    Obs! Om Service Tag-numret inte är tillgängligt:
    1. Tryck eller klicka på Visa produkter.
    2. Tryck eller klicka på Skrivare.
    3. Tryck eller klicka på Laserskrivare (svartvitt) eller Färglaserskrivare.
    4. Välj skrivarmodell (modellnumret visas på framsidan av din skrivare).

Det kan hända att drivrutiner inte visas automatiskt eftersom du inte använde skrivarens Service Tag-nummer. I så fall använder du listrutan för att välja Program under Kategori och sedan väljer du Inte angivet för att få en komplett lista.

3. Använd listrutan under Operativsystem och välj det senast använda operativsystemet i listan.
    Obs! Ordningen på Windows-operativsystem, från nyast till äldst, är: Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows ME och Windows 2000.

4. Titta i kolumnen Kategori för filer som anges som Program eller Drivrutiner för OS-driftsättning, om ingen visas går du vidare till det näst äldsta operativsystemet.
    Anteckningar:
    • Dell installerar mestadels 64-bitarsversioner av Windows. När du har valt drivrutiner från en tidigare version av Windows tittar du efter en 64-bitarsversion som är närmast det som är installerat på datorn.
    • När en 64-bitarsversion inte är tillgänglig kan en 32-bitars version fungera, men det finns ingen garanti för att det.

5. Skriv ned Filnamnen: som anges som Program eller Drivrutiner för OS-driftsättning, du måste komma ihåg det när filen har hämtas.

6. Tryck eller klicka på en ikon i taget för den önskade filen i kolumnen Hämta.
    Anteckningar:
    • Hämtningen av programmet innehåller ett program samt verktyg för beställning av toner, vissa innehåller också skrivardrivrutinen. Den innehåller inte ytterligare programvara som medföljde på cd-skivan som medföljde skrivaren, som OCR-programvara (Optical Character Reader), på grund av upphovsrättsbegränsningar.
    • Vissa laserskrivare har både en programfil och en drivrutinfil som du behöver hämta och installera. Vissa har bara en. Om du är osäker kan du hämta och installera alla de filer som finns i listan i avsnittet Drivrutiner för OS-driftsättning.
    • Om en hämtning av ett program inte visas finns endast skrivardrivrutiner tillgängliga för hämtning.
    • När du hämtar den accepterar du villkoren i Dells licensavtal för programvara.

7. Du kan bli ombedd att Spara, Spara filen eller så kan hämtningsprocessen starta automatiskt, beroende på din webbläsare.

8. Din webbläsare kommer att ge dig alternativet att öppna mappen hämtningar när filen har hämtats.

9. Tryck och håll inne eller högerklicka på den hämtade filen. Klicka sedan på Egenskaper.

10. Tryck eller klicka på fliken Kompatibilitet.

11. Tryck eller klicka på Ändra inställningar för alla användare.

12. Tryck eller klicka på rutan bredvid Kör det här programmet i kompatibilitetsläge för:

13. Använd listrutan och välj det operativsystem som matchar operativsystemet för den hämtade drivrutinen.

14. Tryck eller klicka på Verkställ och tryck eller klicka sedan på OK.

15. Tryck eller klicka på OK.

16. Tryck och håll inne eller högerklicka på drivrutinnamnet. Tryck eller klicka sedan på Kör som administratör.

17. Fönstret Kontroll av användarkonto visas eventuellt. I så fall trycker eller klickar du på Ja för att starta installationen och följer sedan de anvisningar som visas för att installera skrivarprogramvaran eller drivrutinen.

Det här avsnittet innehåller information om hur du installerar drivrutiner från en tidigare version av Windows på datorn.

Obs! Innan du installerar några skrivardrivrutiner är det bäst att ta bort alla drivrutiner som tidigare har installerats på din skrivare. Om du inte gör det kan det orsaka problem som förhindrar datorn från att kommunicera med skrivaren. Se avsnittet Ta först bort eventuell befintlig programvara och drivrutiner för skrivaren för att se mer information.
  1. Öppna en webbläsare och gå till Dell-webbplatsen Drivers & Downloads (drivrutiner och hämtningsbara filer).

2. Ange skrivarens Service Tag-nummer så visas en översiktlig lista med drivrutiner för just din specifika produktmodell och klicka sedan på Skicka för att fortsätta. Information om hur du hittar skrivarens Service Tag finns i artikeln How to Find the Service tag on a Dell Printer (så här hittar du Service Tag-numret på en Dell-skrivare) i Dells kunskapsbank.
    Obs! Om Service Tag-numret inte är tillgängligt:
    1. Tryck eller klicka på Visa produkter.
    2. Tryck eller klicka på Skrivare.
    3. Tryck eller klicka på All-In-One Inkjet Printers (Allt-i-ett-bläckstråleskrivare).
    4. Välj skrivarmodell (modellnumret visas på framsidan av din skrivare).

Det kan hända att drivrutiner inte visas automatiskt eftersom du inte använde skrivarens Service Tag-nummer. I så fall använder du listrutan för att välja Program under Kategori och sedan väljer du Inte angivet för att få en komplett lista.

3. Använd listrutan under Operativsystem och välj det senast använda operativsystemet i listan.
    Obs! Ordningen på Windows-operativsystem, från nyast till äldst, är: Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows ME och Windows 2000.

4. Titta i kolumnen Kategori för filer som anges som Program eller Drivrutiner för OS-driftsättning, om ingen visas går du vidare till det näst äldsta operativsystemet.
    Anteckningar:
    • Dell installerar mestadels 64-bitarsversioner av Windows. När du har valt drivrutiner från en tidigare version av Windows tittar du efter en 64-bitarsversion som är närmast det som är installerat på datorn.
    • När en 64-bitarsversion inte är tillgänglig kan en 32-bitars version fungera, men det finns ingen garanti för att det.

5. Skriv ned Filnamnen: som anges som Program eller Drivrutiner för OS-driftsättning, du måste komma ihåg det när filen har hämtas.

6. Tryck eller klicka på en ikon i taget för den önskade filen i kolumnen Hämta.
    Anteckningar:
    • Hämtningen av programmet innehåller program och verktyg för beställning av en bläckpatron, vissa innehåller också skrivardrivrutinen. Den innehåller inte ytterligare programvara som medföljde på cd-skivan som medföljde skrivaren, som OCR-programvara (Optical Character Reader), på grund av upphovsrättsbegränsningar.
    • Vissa laserskrivare har både en programfil och en drivrutinfil som du behöver hämta och installera. Vissa har bara en. Om du är osäker kan du hämta och installera alla de filer som finns i listan i avsnittet Drivrutiner för OS-driftsättning.
    • Om en hämtning av ett program inte visas finns endast skrivardrivrutiner tillgängliga för hämtning.
    • När du hämtar den accepterar du villkoren i Dells licensavtal för programvara.

7. Du kan bli ombedd att Spara, Spara filen eller så kan hämtningsprocessen starta automatiskt, beroende på din webbläsare.

8. Din webbläsare kommer att ge dig alternativet att öppna mappen hämtningar när filen har hämtats.

9. Tryck och håll inne eller högerklicka på den hämtade filen. Klicka sedan på Egenskaper.

10. Tryck eller klicka på fliken Kompatibilitet.

11. Tryck eller klicka på Ändra inställningar för alla användare.

12. Tryck eller klicka på rutan bredvid Kör det här programmet i kompatibilitetsläge för:

13. Använd listrutan och välj det operativsystem som matchar operativsystemet för den hämtade drivrutinen.

14. Tryck eller klicka på Verkställ och tryck eller klicka sedan på OK.

15. Tryck eller klicka på OK.

16. Tryck och håll inne eller högerklicka på drivrutinnamnet. Tryck eller klicka sedan på Kör som administratör.

17. Fönstret Kontroll av användarkonto visas eventuellt. I så fall trycker eller klickar du på Ja för att starta installationen och följer sedan de anvisningar som visas för att installera skrivarprogramvaran eller drivrutinen.

Artikel-ID: SLN297759

Senast ändrad: 2018-07-17 03:49