BitLocker är fråga om en återställningsnyckel och du inte har BitLocker-tangenten

Den här artikeln innehåller information för att hjälpa dig med BitLocker Återställningsnyckel problem när du inte har nyckel.

BitLocker översikt

Om du stöter på en uppmaning om en BitLocker återställningsnyckel och du inte har ett fungerande återställningsnyckel för BitLocker-prompten kommer du inte att få åtkomst till systemet.

Dell garanterar inte att lagra recovery tangenter och kan inte ge återställning eftersom BitLocker är en krypteringsprodukt kan Dell inte kringgå Microsofts BitLocker Återställningsnyckel processen.

BitLocker återställningsalternativ

Om du inte vet om en återställningsnyckel har skapats kan ha sparats några olika sätt beroende på vilken version av Windows som är installerad på systemet.

För Windows 7:

• Sparade återställningsnyckel till en USB-flashenhet
  • Sparade återställningsnyckel som en fil (nätverkbiltur eller annan plats)
  • Skrev ut återställningsnyckel

För Windows 8.1:

• Sparas på ditt Microsoft-konto. (Få tillgång till -kontot från ett annat system)
  • Sparade återställningsnyckel till en USB-flashenhet
  • Sparade återställningsnyckel som en fil. (Nätverkbiltur eller annan plats)
  • Skrev ut återställningsnyckel

För Windows 10:

• Sparas på en USB-flashenhet (Anslut USB flash-enheten i till låst dator och följ instruktionerna. Om du har sparat som en textfil på flash-enhet, använd en annan dator för att läsa textfilen)
  • I ditt Microsoft-konto (för att få dina återställningsskivor går du till BitLocker Recovery-nycklar)
  • I Azure Active Directory-konto (för datorer där du loggar in med en Azure Active Directory-konto, för att få din återställningsnyckel, se info för din Microsoft Azure-konto)
  • Sparade återställningsnyckel som en fil (nätverkbiltur eller annan plats)
  • Skrev ut återställningsnyckel

Alternativet spara som en fil är det som används mest och kan ibland orsaka problem vid systemåterställning när användaren sparar filen på enheten som är behöver återställas.

Om du inte har återställningsnyckel och inte kan hitta den återställningsnyckel eller låsa upp enheten visas endast ett alternativ som blir kvar är att installera om Windows-operativsystemet.

Microsofts webbplats med Recovery Nyckelinformation:
Http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/bitlocker-recovery-keys-faq Extern länk

Handledning om hur man låser upp och olika sätt att låsa upp (Win 8)
Http://www.eightforums.com/tutorials/21433-bitlocker-recovery-unlock-drive-windows-8-a.html Extern länk

Hitta min BitLocker återställningsnyckel:
Https://support.microsoft.com/en-us/help/4026181/windows-10-find-my-bitlocker-recovery-key Extern länk

Artikel-ID: SLN298282

Senast ändrad: 2018-05-24 13:44