Så här uppgraderar du till Windows 10 med hjälp av Windows 10-verktyget för att skapa media

Så här uppgraderar du till Windows 10 med hjälp av Windows 10-verktyget för att skapa media

Den här artikeln innehåller information om ”Så här uppgraderar du till Windows 10 med hjälp av Windows 10-verktyget för att skapa media”

Windows 10-uppgradering via Windows Update misslyckas.

OBS! Det kostnadsfria uppgraderingsprogrammet för Windows 10 har avslutats. System som inte tidigare har uppgraderats under den kostnadsfria uppgraderingsperioden kommer att behöva köpa en Windows 10-licens från Microsoft under uppgraderingsprocessen.

OBS! Om du väljer att köpa en Windows 10-uppgradering från Microsoft behöver du fortfarande slutföra en Windows 10-uppgradering från antingen Windows 7 SP1 eller Windows 8.1 på ett system innan du försöker göra en ren installation av Windows 10.

När ett system har uppgraderats till Windows 10 och registrerats kan systemet ha en ren installation av Windows 10 installerad att utan följa uppdateringsprocessen.

Windows 10 med hjälp av verktyget för att skapa media.

Verktyget för att skapa media kan användas för att uppgradera din nuvarande dator till Windows 10 eller för att skapa en USB eller en DVD och installera Windows 10 på en annan dator. Microsoft har en stegvis process som du kan använda för att uppgradera till Windows 10 med hjälp av verktyget för att skapa media.

Klicka på hyperlänken nedan för att hämta och köra verktyget:

Använda Windows 10-verktyget för att skapa media för att skapa installationsmedia eller uppgradera datorn

När du har öppnat länken klickar du på länken VISA ALLA för att se alla instruktioner om hur du kör uppgraderingen på det system du använder eller hur du skapar en DVD eller ett USB-minne för att köra uppgraderingen på ett annat system.

OBS! När du startar från DVD-skivan eller USB-minnet måste du ändå köra UPPGRADERINGEN till Windows 10 om systemet inte tidigare har registrerats med den version av Windows 10 som du installerar.

Steg för ren Windows 10-installation.

Följ dessa steg för att utföra en ren installation av Windows 10 på Dell-systemet.

1. Starta till Systeminställningar (F2) och se till att systemet är konfigurerat för Äldre läge (om systemet ursprungligen hade Windows 7 är installationen vanligtvis i Äldre läge).
  2. Starta om systemet och tryck på F12 och välj sedan startalternativet DVD eller USB beroende på det Windows 10-media du använder.

OBS! Den här processen kan ta upp till 5 minuter medan filerna färdigställs för installation.
  3. När du uppmanas göra det, välj språk (Engelska är standard)
  4. Välj ditt område (USA är standard)
  5. Välj alternativet Felsök.
  6. Välj alternativet Avancerade alternativ
  7. Välj Kommandotolken; fönstret Kommandotolken öppnas
  8. Skriv diskpart och tryck sedan på Enter för att öppna diskpartitionsverktyget
  9. Skriv list disk och tryck sedan på Enter för att visa alla hårddiskar/SSD-enheter som systemet kan se

OBS! I de flesta konfigurationer har du en enhet som du installerar Windows på. För system med en enhet anges enheten som Disk 0 (enhetsnumreringen börjar med noll (0) och sedan 1, 2, 3 osv.)
  10. Skriv select disk 0 och tryck sedan på Enter (Disk 0 är den hårddisk där Windows normalt installeras om du har flera enheter)
  11. Skriv clean och tryck sedan på Enter
  12. Skriv convert GPT och tryck sedan på Enter
  13. Skriv exit och tryck på Enter för att lämna verktyget Diskpart
  14. Skriv exit och tryck på Enter för att lämna fönstret Kommandotolken
  15. Tryck på och håll ned strömknappen tills systemet stängs av (högst 10 till 15 sekunder)
  16. Tryck på strömknappen och starta sedan till Systeminställningar (F2 på Dell-skärmen). Se till att systemet är konfigurerat för läget Unified Extensible Firmware Interface (UEFI).
  17. Starta om systemet och tryck på F12 på skärmen med Dells logotyp. Välj sedan startalternativet UEFI DVD (eller USB UEFI Boot Device).

OBS! Det kan ta en stund att starta medan filerna laddas.
  18. Välj ditt område (USA är standard)
  19. Välj alternativet Felsök.
  20. Välj alternativet Återställ från en enhet
  21. Välj antingen Ta bara bort mina filer eller Rensa enheten helt
  22. En Dell-skärm visar recovering this PC XX% (datorn återställs) (ökar från 0 till 100 %)

OBS! Det kan hända (om du använder CD- eller DVD-media) att det fastnar på 92 %, att felmeddelandet ”no disk in the drive...” (ingen disk i enheten...) visas och att ett fönster med knapparna ”Cancel” (Avbryt), ”Try again” (Försök igen) och ”Continue” (Fortsätt) visas. Tryck och håll ned Alt och tryck sedan på Tabb för att välja fönstret med 3 alternativ. Välj sedan knappen Continue (Fortsätt) genom att trycka på piltangenterna för att markera den och Enter för att välja den. 92 % bör fortsätta till 100 % och sedan fortsätta direkt till startkonfigurationen.

23. När det är klart startar systemet om och startar till Windows 10-snabbhantering (OOBE, Out of Box Experience) från datorns hårddisk eller SSD-enhet.

REFERENSER:

Video-länk: Hämta Windows 10 med hjälp av Microsoft-verktyget för att skapa media (Dells officiella tekniska support)

Alternativ för DVD-uppspelning i Windows

Artikel-ID: SLN298917

Senast ändrad: 2018-07-11 12:46