Kom igång med surfplattan Dell Venue 10 Pro 5056

Kom igång med surfplattan Dell Venue 10 Pro 5056Den här artikeln guidar dig när du plockar upp din Dell Venue 10 Pro 5056 ur kartongen och startar den för första gången.


 1. Leta upp nätadaptern och USB-till-USB-C-kabeln som medföljde surfplattan. Sätt i nätadaptern i ett eluttag och sätt i USB-C-kontakten i porten långt nere på den vänstra kanten på surfplattan Dell Venue 10 Pro 5056. Eftersom batteriet kan ha laddats ur under leveransen kan det vara nödvändigt att ladda batteriet innan du startar surfplattan.
  Obs! Surfplattan har horisontell orientering med webbkameran högst upp. Strömknappen är placerad längst till höger på överkanten och Windows-knappen sitter högt upp på den högra kanten.

  Du slår på surfplattan genom att hålla strömknappen intryckt i 3-5 sekunder och sedan släppa den. Det tar några sekunder för Windows att starta.

  Obs! Anvisningarna nedan gäller för Windows 8.1.
 2. Den första skärmbilden du ser är inställningsskärmen för Region och språk. Du kan använda listmenyerna till följande:
  • Land eller region
  • App-språk
  • Tangentbordslayout
  • Tidszon

   När du har gjort alla val trycker du på Nästa.
 3. Nästa skärmbild visar licensvillkoren för Microsoft Windows. Du kan läsa hela Windows licensavtal här. När du är klar att fortsätta trycker du på Jag accepterar.
 4. På nästa skärmbild kan du ställa in Dell-uppdateringar. Ange din e-postadress (det behöver inte vara samma som din inloggningsadress till Microsoft). Du kan markera lämpliga rutor och välja om du vill ta emot automatiska uppdateringar från Dell eller inte och om du vill tillåta att surfplattans Service Tag-information skickas till Dells support.
  När du är klar med dina val trycker du på Nästa eller så kan du välja att Hoppa över det här steget.
 5. På nästa skärmbild kan du anpassa surfplattans namn. Det namn du anger är namnet som kommer att visas i olika nätverk. Det här enhetsnamnet fungerar på precis samma sätt som alla bärbara datorer eller stationära datorer som kör Windows 8.1. När du är klar med datornamnet trycker du på Nästa.
 6. På nästa skärmbild kan du gå online. Windows visar en lista med lokalt tillgängliga trådlösa nätverk. Om din enhet har ett SIM-kort hittar du även alternativ för att ansluta till bredbandsnätverk här. När du har valt ett nätverk blir du ombedd att ange nätverkslösenordet för att logga in. Om du kommer åt din router och den har stöd för WPS (WiFi Protected Setup) så följer du anvisningarna för hur du ansluter via WPS.
 7. På nästa skärmbild kan du välja om du vill använda Standardinställningar som förenklar konfigurationen eller så kan du välja att Anpassa dina Windows-inställningar om du har erfarenhet av att använda Windows 8 eller 8.1.
 8. På nästa skärm kan du ställa in ditt Windows-konto. Om du redan har ett Windows-konto anger du din e-postadress och lösenord. Du kommer att bli ombedd att ange en verifieringskod som skickas till det e-postkontot. Om du inte har något Windows-konto kan du konfigurera ett från den här skärmen.
 9. På nästa skärm kan du konfigurera molninställningar på Microsofts SkyDrive. Du kan lagra din information tryggt och säkert på SkyDrive som gör det enkelt att säkerhetskopiera och återställa dina data. Du kan välja att Hoppa över det här steget om du vill.
 10. Du ska nu befinna dig i det moderna användargränssnittet i Windows 8.1. Du kan trycka på panelen Skrivbord för att omvandla Windows till ett traditionellt skrivbord.Artikel-ID: SLN299504

Senast ändrad: 2016-01-04 08:03


Betygsätt den här artikeln

Korrekt
Användbart
Lätt att förstå
Var den här artikeln till nytta?
Ja Nej
Skicka dina synpunkter
Kommentarer får inte innehålla följande specialtecken: <>()\
Vårt feedbacksystem är tyvärr ut funktion just nu. Försök igen senare.

Tack för dina synpunkter.