E-Port Plus och 4k-skärmar

Den här artikeln innehåller information om ”E-Port Plus-dockningskonfiguration för 60 Hz-stöd på högupplösta 4k x 2k-bildskärmar”.

Konfiguration av 4k x 2k-bildskärm på E-Port Plus-dockningsstation.

Användare som har 4k x 2k-bildskärmar har rapporterat problem som uppstår när de ska konfigurera sina högupplösta skärmar med 60 Hz uppdateringsintervall på dockningsstationen E-Port Plus.

E-Port Plus-dockningsstation.

E-Port Plus-dockningsstationen har stöd för dubbel 4k x 2k-upplösning vid 60 Hz uppdateringsintervall.

Beroende på funktionerna i det dockade systemet kanske du endast kan uppnå 60 Hz bildskärm på en DisplayPort-videoport åt gången. Den här begränsningen är specifik för system med hubben MST (Multi-Stream Transport). Systemets MST-hubb är bandbreddsbegränsningen för dubbla 4k-bildskärmar, inte dockningsstationen.

Bild 1. – E-Port Plus DisplayPort-anslutningar (objekt 2 är videoport 1, objekt 1 är videoport 2.

Videoportarna DisplayPort visar endast dubbel 4k x 2k-upplösning vid 30 Hz uppdateringsintervall i system som är utrustade med MST.

Om systemet är utrustat med diskret NVidia- eller AMD-grafik kan dubbla 4k x 2k-bildskärmar vid 60 Hz uppnås med hjälp av dockningsstationen E-Port Plus.

Bild 2. – Stöd för MST-systemupplösning.

Artikel-ID: SLN300546

Senast ändrad: 2017-03-02 09:58