Hur uppdaterar man en drivrutin eller en inbyggd programvara i Dell PowerEdge från operativsystemet?

Hur uppdaterar man en drivrutin eller en inbyggd programvara i Dell PowerEdge från operativsystemet?

Den här artikeln förklarar hur man punktligt uppdaterar en drivrutin eller den inbyggda programvaran direkt från operativsystemet (OS)

Obs! Den här artikeln är en del av självstudiekurserna för servern: uppdatering, som du kan hitta här.

Obs! Punktliga uppdateringar kan göras i Windows (exe-filer) och Linux (bin-filer). För operativsystem som inte stöds hämtar du Support Live Image och installerar filen direkt från liveavbildningen. Ta en titt på supportverktygen ovan.

Stegvisa instruktioner:

1. Öppna Dells supportwebbplats.
  2. Ange servicenumret eller välj modellen manuellt.
  3. Öppna menyn ”Drivers and Downloads”(Drivrutiner och hämtningsbara filer)
  4. Välj det operativsystem som är installerat.
  5. Leta rätt på och hämta filen som behövs (drivrutin eller inbyggd programvara).
  6. Starta filen och följ installationsstegen

Filen kommer att installeras direkt från operativsystemet.

Steg för steg med skärmbilder:

För att exempelvis uppdatera BIOS för PowerEdge M630:

1. Navigera till Dells webbplats och välj modellen och få åtkomst till filen som behövs

2. Ladda ned filen

3. Kör filen direkt från operativsystemet.

4. Ett meddelande visas för att bekräfta installationen. I vissa fall kan en omstart behövas.