Så här uppdaterar du den inbyggda programvaran och drivrutinerna på PowerEdge-servrar som kör VMware

Så här uppdaterar du den inbyggda programvaran och drivrutinerna på PowerEdge-servrar som kör VMware

Den här artikeln ger en utgångspunkt för att underhålla och uppdatera flera PowerEdge-servrar som körs med VMware ESXi.

På en server kan drivrutiner och inbyggd programvara uppdateras. Om du vill lära dig mer om skillnaden ska du läsa artikeln SLN300662

Obs! Kontrollera Vmware-kompatibilitetsmatrisen innan du startar någon uppdatering: https://www.vmware.com/resources/compatibility/search.php

Drivrutiner tillhandahålls av VMware och finns inte på Dells supportwebbplats.  Endast Windows och certifierade Linux-drivrutiner finns på Dells webbplats. Om du vill uppdatera drivrutiner bör du använda VMware Update Manager.

Inbyggd programvara tillhandahålls av Dell. Det finns flera sätt att uppdatera dem:

Om ESXi Server kan stängas av bör du använda Dells ISO-uppdatering. Startar du på den här filen uppdateras all inbyggd programvara. Hämtningslänken och stegen finns i artikeln SLN296511 Uppdatera Dell PowerEdge-servrar via ett startbart media/ISO.
Alternativt går det att använda iDRAC-webbgränssnittet för att uppdatera den inbyggda programvaran en för en.

Om du hanterar flera servrar, rekommenderas du att använda Dell Management-verktyget: OpenManage Essentials, som du kan använda för att identifiera, övervaka och uppdatera flera servrar samtidigt. En anslutning med fjärr-iDRAC kommer att upprättas för att hantera fjärrservern. Mer information om OME finns här SLN129295 Så här konfigurerar du iDRAC och systemhanteringsalternativ på PowerEdge-servrar.