Så här skapar du en supportförfrågan online

Hitta information om hur du skickar in en supportförfrågan online för att få garantireparation på en Dell-dator. Du kan övervaka aktiviteter som är kopplade till din supportförfrågan och även kommunicera med Dell på supporthistoriksidan.

Översikt

Med Supportförfrågan online har det blivit lättare att skicka en supportförfrågan angående ett garantirelaterat problem på din Dell-dator. Skicka en supportförfrågan på webben och en Dell-representant kommer att svara inom en arbetsdag. Du kan också spara tid genom att köra maskinvarudiagnostik på din Dell-dator och skicka resultatet till Serviceförfrågan online, det hjälper våra Dell-representanter att diagnostisera problemet snabbare. Med Supportförfrågan online kan du övervaka alla aktiviteter relaterade till din supportförfrågan och även kommunicera med Dell på supporthistoriksidan. Mer information finns i avsnittet Så här skapar du en serviceförfrågan online nedan.

Obs! Det går bara att skicka en supportförfrågan online för vissa utvalda Dell-produkter. Om funktionen inte är tillgänglig, använd ett annat kontaktsätt för att nå Dells tekniska support.

Så här skapar du en supportförfrågan online

Om du vill skapa en serviceförfrågan online:

1. Besök sidan Kontakta Dells support.

2. Identifiera din Dell-produkt genom att klicka på Identifiera produkt.
    Följ anvisningarna på skärmen och installera programmet Dell Detect. Mer information finns i artikeln Dell System Detect i Dells kunskapsbank.
    Du kan antingen ange Service Tag-numret, Express Service-koden eller serienumret för din Dell-produkt och klicka på Skicka.

3. Under Kontakta teknisk support, klicka på e-post. (Bild 1)
    Obs! Om du inte kan välja e-post, kan Supportförfrågan online inte vara tillgänglig för din Dell-dator. Kontakta Dells tekniska support via chatt eller telefon för skapa en supportförfrågan.

Använd e-post för supportförfrågan online
    Bild 1: Använd e-post för supportförfrågan online

4. På sidan Skapa en supportförfrågan välj det operativsystem som är installerat på din Dell-dator.

5. Under Typ av problem, välj vilket symptom som uppvisas eller vilken komponent som du har problem med. (Bild 2)
    Skapa en supportförfrågan online
    Bild 2: Skapa en supportförfrågan online

6. Klicka på Kör diagnostik.
    Följ anvisningarna på skärmen för att installera programmet Dell System Detect och Dell SupportAssist. När de installerats kommer din Dell PC att diagnostiseras för maskinvaruproblem utifrån de symptom eller komponenter du valde i steg 5.
    Obs! Dell rekommenderar att du kör du diagnostikverktyget (om tillämpligt). Du kan också välja att hoppa över diagnostiken (om sådan finns), men det kan krävas att du kör diagnostikverktyget senare för att kunna få ytterligare support.

7. Ange informationen i följande fält:
    • Information om problemet: ge en kort beskrivning av vad du har för problem med din Dell-dator.
    • Bilaga (tillval): Bifoga skärmbilder, loggfiler, som kan hjälpa till att diagnostisera problemet.
    • Kontaktinformation: Bifoga aktuell kontaktinformation. Det hjälper Dell-representanterna att följa upp ärendet på ett effektivt sätt.

Vanliga frågor

Klicka på avsnitten nedan för mer information. Du kan också klicka på Visa alla eller Dölj alla, för att expandera eller stänga alla avsnitt samtidigt.

De filtyper som stöds för bilagor i serviceförfrågan online är:
  • PDF
  • Microsoft Excel-kalkylark
  • Microsoft Word-dokument
  • BMP
  • JPEG
  • TIFF
  • RAW
  • GIF
  • PNG
  • ZIP
  • 7z
Maximal filstorlek som stöds är 15 MB.
Dell rekommenderar att du har kört diagnostiken (i tillämpliga fall). Resultaten från diagnostiken hjälper Dell-representanterna att diagnostisera problemet snabbt. Det är också tidsbesparande.
Du kan också välja att hoppa över diagnostiken (om sådan finns), men det kan krävas att du kör diagnostikverktyget senare för att kunna få ytterligare support.
För att granska supporthistorik för en Dell-dator:
  1. Besök sidan Hitta Supportförfrågan.
  2. Klicka på Logga in och logga in på ditt Dell-konto.
    Alternativt kan du ange din Dell-dators Service tag-nummer och den e-postadress du angav för att skapa din förfrågan.
    Eller klicka på Identifiera produkten för att identifiera din Dell-dator och följ anvisningarna på skärmen för att installera Dell System Detect-programmet. Mer information finns i artikeln Dell System Detect i Dells kunskapsbank.
  3. Ändra den andra nedrullningsbara menyn om du vill Filtrera efter skapad datum.
  4. Varje serviceförfrågan visas i den ordning som de skapades.

Artikel-ID: SLN306647

Senast ändrad: 2018-08-08 13:13