• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Så här skapar du en supportförfrågan online för Dell EMC

Sammanfattning: Använd alternativet för supportförfrågan online för reparationer av Dell-system som omfattas av garanti. Lämna in en förfrågan på webbplatsen så svarar en Dell-representant inom en arbetsdag för att göra klart för reparationen. ...

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll

Symptom

Alternativet att skapa en supportförfrågan online skapar en reparationsförfrågan under garantin för din Dell-dator om du har kört ett diagnostiskt test för att identifiera problemet. Du kan också övervaka aktiviteter som är kopplade till din supportförfrågan och även kommunicera med Dell Support på supporthistoriksidan.

Översikt

Med tjänstebegäran online har det blivit lättare att skicka en supportförfrågan angående ett problem för en Dell-dator som omfattas av garanti. Lämna in en supportförfrågan på webben och en Dell-representant kommer att svara inom en arbetsdag. Du kan också spara tid genom att köra maskinvarudiagnostik på Dell-datorn och skicka resultatet till tjänstebegäran online. Det hjälper Dell-teknikerna att diagnostisera problemet snabbare. Med serviceförfrågan online kan du övervaka alla aktiviteter relaterade till din serviceförfrågan och även kommunicera med Dell på supporthistoriksidan. Mer information finns i avsnittet Så här skapar du en supportförfrågan online nedan.

Orsak

OBS! Skapa ett service ärende eller e-postmeddelande finns tillgängligt i SELECT regions och för utvalda Dell-produkter. Om det här alternativet inte är tillgängligt i din region eller för din Dell-produkt väljer du ett annat alternativ för att kontakta Dell produkt support.

Upplösning

Så här skapar du en serviceförfrågan online.

1. Gå till sidan https://www.dell.com/support/incidents-online/contactus.
  2. Identifiera din Dell-produkt:
    • Klicka på Ladda ner och installera SupportAssist eller välj din Dell-produkt i listan.
      OBS! SupportAssist identifierar automatiskt din Dell-dator. Om SupportAssist inte är installerat följer du anvisningarna för att ladda ner och installera SupportAssist.
    • Du kan också ange service tag-numret, expresstjänstkod, serienummer eller modellnummer och klicka på Sök.
    • Du kan även klicka på Bläddra bland alla produkter för att välja Dell-produkten från katalogen.
  3. I listmenyn väljer du det symptom eller den komponent som motsvarar problemet.
  4. Klicka på Skapa serviceförfrågan.
    OBS! Dell rekommenderar att du kör diagnostikverktyget SupportAssist (om tillämpligt). Du kan också välja att hoppa över diagnostikprogrammet (om tillgängligt). Du kan däremot vara tvungen att köra diagnostik på maskinvaran senare för att kunna diagnostisera problemet och få ytterligare support.
  5. Ange informationen i de följande fälten i formuläret och klicka på Skicka.
    • Operativsystem – det operativsystem som är installerat på Dell-datorn.
    • Information om problemet – ge en kort beskrivning av vad du har för problem med din Dell-dator.
    • Bilaga – bifoga skärmbilder eller loggfiler som kan hjälpa våra supporttekniker att diagnostisera problemet.
    • Kontaktinformation – ange din aktuella kontaktinformation. Med den kan Dells representanter följa upp frågan effektivt.

SLN306647_en_US__4I_Create_Service_Request_TM_V1
Bild 1: Animerad bild av hur du skapar en supportförfrågan online – bilden finns bara på engelska

Vanliga frågor och svar

Klicka på avsnitten nedan för mer information. Du kan också klicka på Show all eller Hide all om du vill expandera eller stänga alla avsnitt samtidigt.

De filtyper som stöds för bilagor i serviceförfrågan online är:
  • PDF
  • Microsoft Excel-kalkylark
  • Microsoft Word-dokument
  • BMP
  • JPEG
  • TIFF
  • RAW
  • GIF
  • PNG
  • ZIP
  • 7z
Maximal fil storlek som stöds är 15 MB.
Dell rekommenderar att du har kört maskinvarudiagnostiken (i tillämpliga fall). Det diagnostiska resultatet hjälper Dells tekniker att snabbt diagnostisera problem och du sparar tid.
Du kan även välja att hoppa över diagnostiken (om tillgänglig) men du kanske måste köra diagnostiken senare för att få ytterligare support.
För att granska supporthistorik för en Dell-dator:
  1. Gå till sidan find support requests .
  2. Klicka på Logga in och logga in på ditt Dell-konto.
    Alternativt kan du ange din Dell-dators Service tag-nummer och den e-postadress du angav för att skapa din serviceförfrågan.
    Eller klicka på Identifiera dator för att identifiera din Dell-dator och följ anvisningarna på skärmen för att installera SupportAssist. Mer information finns i artikeln Dell SupportAssist i Dells kunskapsbank.
  3. Ändra den andra nedrullningsbara menyn om du vill Filtrera efter skapad datum.
  4. Varje serviceförfrågan visas i den ordning som de skapades.

Ytterligare information

Support efter garantin Har garantin upphört att gälla? Inga problem. Gå till Dell.com/support och ange ditt Dell Service Tag-nummer för att se våra erbjudanden.

OBS! Erbjudandena är endast tillgängliga för kunder i USA, Kanada, Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Kina som köper en persondator. Det här gäller inte servrar och lagring.

Artikelegenskaper

Berörd produkt
Data Center Infrastructure, Printers & Accessories, Projectors & Accessories, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Networking, Servers, Mobile Devices, Latitude Tablets, Surface, Venue, XPS Tablets, Thin Clients , Fixed Workstations ...
Senaste publiceringsdatum

28 juli 2023