Surfplattan Latitude 12 Rugged Extreme 7212: med ePSA och diagnostiska indikatorer

Surfplattan Latitude 12 Rugged Extreme 7212: med ePSA och diagnostiska indikatorer

Sammanfattning: ePSA och de diagnostiska indikatorerna skiljer sig åt beroende på om det gäller bärbara datorer eller surfplattor. I den här artikeln finns information om detta relaterat till systemet Latitude 12 Rugged Extreme 7212.

Innehållsförteckning:

1. Så här kör du ePSA-diagnostikpaketet
  2. Var man får tag på diagnostiska indikatorer och vad de betyder

Så här kör du ePSA-diagnostikpaketet

Dell ePSA-diagnostik (Enhanced Pre-Boot System Assessment) kör en komplett serie maskinvarukontroller på systemet för att säkerställa att alla enheterna är i fungerande skick. Det är inbyggt i BIOS och fungerar utanför operativsystemet.

Du kan ta reda på mer om ePSA-diagnostiken i artikeln som är länkad nedan:

1. Slå på Latitude-surfplattan

1

1. Håll ned volymsänkningsknappen medan systemet startar tills BIOS-skärmen visas. Systemet håller på att startas när Dell-logotypen visas men operativsystem inte har startat än.

2

1. Slå på Latitude-surfplattan

1

1. Håll ned volymhöjningsknappen medan systemet startar tills startmenyn visas. Systemet håller på att startas när Dell-logotypen visas men operativsystem inte har startat än.

2

1. Använd volymhöjningsknappen för att navigera till Diagnostics (diagnostik) i listan på startmenyn och tryck på volymsänkningsknappen för att välja alternativet.

2. Systemet börjar nu köra ePSA-verktyget automatiskt från denna punkt.

1. Slå på Latitude-surfplattan

1

1. Tryck snabbt på F12- tangenten medan systemet startar tills startmenyn visas. Systemet håller på att startas när Dell-logotypen visas men operativsystem inte har startat än.

2. Använd piltangenterna för att navigera till Diagnostics (diagnostik) i listan på startmenyn och tryck på Enter för att välja alternativet.

3. Systemet börjar nu köra ePSA-verktyget automatiskt från denna punkt.

Testa maskinvara med ePSA

EPSA börjar köra Quick Test (snabbtest) automatiskt på all maskinvara som upptäcks utan att vänta på din tillåtelse. (Utom LCD-test, som ber dig svara på en fråga på skärmen.) För att välja att testa en viss del kan du trycka på ESC-tangenten om du vill avbryta Quick Test (snabbtest) och välja Thorough Test mode (noggrant testläge) i stället.

Överst på sidan

Var man får tag på diagnostiska indikatorer och vad de betyder

På det här systemet utgör diagnostikindikatorn en lysdiod på strömknappen som kommunicerar felkoder med hjälp av färger och antal pulser.

Det innebär att diagnostikindikatorn består av två siffergrupper för varje färg.

• Den första siffran motsvarar antalet gula blinkningar från lysdioden. (Från en till nio blinkningar)
  • Det andra numret motsvarar antalet vita blinkningar från lysdioden. (Från en till nio blinkningar)
LED-kod Felbeskrivning Föreslagna åtgärder
2, 1 Processor
2, 2 Moderkort: BIOS-ROM-fel
  • Prova att uppdatera BIOS med den senaste versionen.
  • KontaktaTeknisk supportom problemet kvarstår
2, 3 Inget minne
2, 4 Minnesfel
2, 6 Moderkort: kretsuppsättning
2, 7 LCD
3, 3 BIOS-återställningsavbildning hittades inte
3, 4 BIOS-återställningsavbildning ogiltig

Överst på sidan

Artikel-ID: SLN307536

Senast ändrad: 2019-10-31 17:49