Göra en anslutning med kabelanslutet bredband - KB Article - 356729

Göra en anslutning med kabelanslutet bredband - KB Article - 356729

Konfigurera ett kabelanslutet hemnätverk

Innehållsförteckning:

1. Vad krävs för ett kabelanslutet hemnätverk?
  2. Installera bredbandsmodemet
  3. Installera routern

Problem 1. Konfigurera ett kabelanslutet hemnätverk

Viss maskinvara och vissa tjänster krävs för att ansluta till internet. De anges nedan. Om någon av följande komponenter saknas går det inte att ansluta till internet.
  • Bredbandsleverantör – Telefonföretag (där DSL används med telefonlinje) och kabel-tv-företag erbjuder vanligen internettjänster.
  • Bredbandsmodem – Vanligen kan ett bredbandsmodem hyras eller köpas från internetleverantören.
  • Dator med en nätverksadapter – Adaptern är vanligen en enhet som sitter inuti datorn.
  • Bredbandsrouter – En router används för att ansluta alla dina datorer till nätverket (men är inte nödvändig om du bara har en dator). Routern ger även möjlighet att ansluta till internet via bredbandsmodemet.
Tillbaka till början

Problem 2.Installera bredbandsmodemet

1. Placera bredbandsmodemet nära den plats där internetsignalen kommer in i huset eller byggnaden (en nätadapter och nätverkskabel bör medfölja modemet).

2. För DSL går internetsignalen via en telefonlinje och för kabel går internetsignalen via tv-kabeln.

3. Du bör ha fått en installations-cd-skiva för modemet från internetleverantören. Sätt i så fall i cd-skivan i datorn och följ anvisningarna om hur du installerar modemet. (Om du behöver mer hjälp med att installera modemet kan du kontakta internetleverantören.)
Tillbaka till början

Problem 3. Installera routern

1. Koppla bort den nätverks- eller USB-kabel som ansluter datorn till modemet.

2. Avaktivera modemet i tre minuter (det är nödvändigt för att modemet ska hitta routern).

3. Anslut modemet till routerns internet- eller WAN-port med den nätverkskabel som medföljde modemet. Kabeln kallas en Ethernet- eller CAT-5-kabel (kategori 5). Anslut routern till eluttaget.

4. Routern levereras också vanligen med en Ethernet-kabel. Anslut ena änden av kabeln till en routerport markerad med LAN och den andra änden till datorn.

5. Det bör ha medföljt en installationsskiva med routern. Sätt i så fall i cd-skivan i datorn och följ anvisningarna om hur du installerar routern. (Om du behöver mer hjälp med att installera routern kan du kontakta routertillverkaren.)

6. Om du vill ansluta en till kabelansluten dator drar du bara en nätverkskabel från en av de lediga LAN-anslutningarna på baksidan av routern till baksidan av datorn.
Tillbaka till början

Artikel-ID: SLN102062

Senast ändrad: 2016-01-11 14:43