• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

iDRAC7-fel – LIC008: Licensbindnings-ID:t matchar inte enhetens unika identifierare

Sammanfattning: Den här artikeln innehåller instruktioner om hur du använder ett racadm-kommando till att lösa ett problem när du försöker importera en löpande iDRAC7-licens på en PowerEdge 12G-server. Det felmeddelande som visas är: LIC008: Licensbindnings-ID:t matchar inte enhetens unika identifierare. ...

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll

Symptom

I den här artikeln beskrivs hur du löser ett problem med att importera en löpande iDRAC7-licens på PowerEdge-server av den 12:e generationen. Följande modeller omfattas: FM120x4, M420, M520, M520 (för PE VRTX), M620, M620 (för PE VRTX), M820, M580 (för PE VRTX), R220, R320, R420, R520, R620, R720, R720xd, R820, T320, T420, T620 och ytterligare modeller som använder dessa plattformar, bland annat NX3200, NX3300 och NX400 via kommandot racadm.

SLN155818_en_US__1icon Obs! Mer information om servernamngivning finns i artikeln Hur du identifierar vilken generation din Dell PowerEdge-server tillhör.

Det felmeddelande som visas är:

LIC008: Licensbindnings-ID:t matchar inte enhetens unika identifierare

Innehållsförteckning:

1. Problem
  2. Lösning
  3. Ytterligare information
  4. Exempelresultat med kommandot ”racadm licence view”

1. Problem

Kör följande racadm kommando för att importera en löpande licens:

racadm license import -f /mountpath/yourlicensefilename.xml -c idrac.embedded.1

uppstår följande fel:

LIC008: The License Binding ID does not match the device unique identifier

2. Lösning

Försök med att installera om den fasta iDRAC-programvaran och implementera sedan licensen. Om problemet består gör du så här:

1. Starta om till Support Live Image.

2. Öppna ett terminalfönster där du kör följande kommando för att ange service tag-numret:

smbios-sys-info --service-tag --set=YOURTAG

3. Kör följande racadm kommando för att ta bort den tillfälliga licensen (om tillämpligt):

racadm license delete -c idrac.embedded.1

4. Starta om datorn till Support Live Image.

5. Kör följande racadm kommando:

racadm license view

6. Kontrollera att service tag-numret visas på rätt sätt.

7. Kopiera licensfilen till servern.

8. Importera den löpande licensen:

racadm license import -f /mountpath/yourlicensefilename.xml -c idrac.embedded.1

3. Ytterligare information

• Det här problemet kan uppstå efter byte av moderkort om inget service tag-nummer konfigureras
  • Installation av en tillfällig licens kan vara en bidragande formfaktor
  • /mountpath/ är en användardefinierad montering

4. Exempelresultat med kommandot ”racadm licence view”

Normalutdata:

/admin1-> racadm-licensvyn
iDRAC.Embedded.1
Status = OK Device =
iDRAC.Embedded.1
Device Description = iDRAC7 Unique
Identifier = YOURTAGLicense #1 Status = OK Transaction

ID = 2
License Description = iDRAC7 Enterprise
License License Type = PERPETUAL Entitlement
ID = xxxxxxxxxxxxxx
License Bound = YOURTAG
Expiration = Not Applicable

Service tag-utdata saknas:

/admin1-> racadm-licensvyn
iDRAC.Embedded.1
Status = OK Device =
iDRAC.Embedded.1
Device Description = iDRAC7 Unique
Identifier = path D0License #1 Status = OK Transaction

ID = 2
License Description = iDRAC7 Enterprise Evaluation
License License Type = Evaluation Entitlement
ID = xxxxxxxxxxxxxxxx
Expiration = JUL 28 2013

Orsak

-

Upplösning

-

Artikelegenskaper

Berörd produkt
Servers, Tower Servers, Storage, NX Series, OEMR R320, OEMR R420, OEMR R520, OEMR R620, OEMR R720, OEMR T320, OEMR T420, OEMR T620, OEMR XL R520, OEMR XL R620, OEMR XL R720xd, PowerEdge FM120x4 (for PE FX2/FX2s), PowerEdge M420, PowerEdge M520 , PowerEdge M820, PowerEdge R220, PowerEdge R320, PowerEdge R420, PowerEdge R520, PowerEdge R620, PowerEdge R720, PowerEdge R720XD, PowerEdge R820, PowerEdge T320, PowerEdge T420, PowerEdge T620, Powervault NX3200, Powervault NX3300, Powervault NX400 ...
Senaste publiceringsdatum

23 sep. 2021