Använda och felsöka Dell Thunderbolt Dock (TB16)

Den här artikeln innehåller information om "Användning och felsökning av Dell Thunderbolt Dock (TB16)".

Innan du börjar:

Vanliga problem med en dockningsstation är relaterade till inaktuell BIOS och drivrutiner som är installerade på datorn. Om du ska installera dessa produkter kan det vara bra att börja med avsnittet Installationsguide för drivrutiner.

1. Dell Thunderbolt Dock
  2. USB Type-C-kablar
  3. Ytterligare information
  4. Installationsguide för drivrutiner för Dell Dock och Dell Thunderbolt Dock
    1. Automatiserad installation av drivrutiner med hjälp av Dell Update/Dell Command | Update
    2. Manuell installation av drivrutiner för Dell Thunderbolt Dock TB16
  5. Felsökning av vanliga problem
  6. Dokumentation

Dell Thunderbolt Dock (TB16).

Översikt

Baseras på Thunderbolt 3-teknik.

Thunderbolt-ikon:

Dockan använder Thunderbolt 3-teknik för att överföra ljud, video, data och ström upp till 130 watt till och från systemet via en enda kabel.

Stöder en skärm i 5k x 3k (5120 × 2880) eller två skärmar i 4k x 2k (3840 × 2160) UHD (MST (Multi-Stream Transport) stöds ej)

Bild 2.

Portinformation (se bild 2. ovan)

1. HDMI-utgång (High Definition Multimedia Interface)
  2. VGA-utgång (Video Graphics Array)
  3. mDP-utgång (Mini-DisplayPort)
  4. DP-utgång (DisplayPort)
  5. RJ-45 Gigabit-nätverksingång (W/LEDS)
  6. 2 st. USB 2.0-portar
  7. USB 3.0-port
  8. Thunderbolt 3-port (USB Type-C)
  9. 3,5 mm högtalarutgång
  10. DC-kontakt för ingående ström (ström till dockan)
  11. Dell-dockningsstationskontakt (Dells tillverkarspecifika anslutning till USB Type-3-port på systemet)
  12. 3,5 mm hörlursutgång
  13. USB 3.0-port (med Powershare-teknik)
  14. USB 3.0-port
  15. Strömlampa
  16. Dockningsknapp (Starta systemet, aktivera från viloläge)
  17. Plats för Kensington-lås
Obs! Dell Thunderbolt Dock fungerar inte på en enhet med DisplayPort via USB Type-C med den Thunderbolt-kabeln.

Användarguide till Dell Thunderbolt Dock TB16

Sidans överkant

USB Type-C-kablar.

Dessa USB Type-C-kablar används med dockorna.

Obs! Samma typ av USB Type C-kontakt används för USB 3.1, DisplayPort via USB Type-C och Thunderbolt. De olika teknikerna är däremot inte helt utbytbara. Exempel: Det går att ansluta en mindre funktionsrik enhet när den ansluts till ett system med ett mer funktionsrikt USB-C-protokoll (att ansluta en USB Type-C-enhet till en Thunderbolt-port fungerar; att ansluta en Thunderbolt-enhet till en port med enbart USB Type-C fungerar inte). Att ansluta mer avancerad USB Type-C-kringutrustning till en mindre funktionsrik port kan leda till begränsad eller ingen funktion. Du kan identifiera porttypen med hjälp av etiketten bredvid porten.

USB Type-C-kablar (se bild 3.)

Bild 3.

1. DisplayPort via USB Type-C-kabel (0,8 m), levereras med Dell Dock (WD-15) (förinstallerad som standard)
  2. USB Type-C Thunderbolt-kabel (0,5 m), levereras med Dell Thunderbolt Dock (TB-16) (förinstallerad som standard)

Sidans överkant

Ytterligare information.

Vid anslutning till ett system som inte är från Dell gäller följande begränsningar:

• Strömmen som tillförs systemet begränsas till 60 watt.
  • Förstartsmiljön är inte tillgänglig.
  • Knappen Wake on Dock (aktivera med dockan) fungerar inte.
  • Firmware-uppdateringar är inte tillgängliga.
  • Det finns inga alternativ för att inaktivera specifika portar.
  • Vidarebefordring av MAC-adress är inte tillgänglig.
  • Felmeddelanden och varningar för dockningsstationen är inte tillgängliga.
Obs! Möjligheten för dockan att ladda batterier för system som inte är från Dell varierar beroende på systemtillverkaren.

Sidans överkant

Installationsguide för drivrutiner för Thunderbolt Dock TB16

Obs! Du måste uppdatera datorns BIOS och drivrutinerna för Dell-dockningsstationen till den senast tillgängliga versionen på Dells supportwebbplats innan du använder dockningsstationen. Äldre versioner av BIOS och drivrutiner kan leda till att dockningsstationen inte identifieras av datorn eller att den inte fungerar optimalt.

Automatiserad installation av drivrutiner med hjälp av Dell Update/Dell Command | Update

Dell rekommenderar följande program för att automatisera installationen av BIOS, inbyggd programvara, drivrutiner och viktiga uppdateringar som är specifika för systemet och dockningsstationen. Programmen finns att hämta på Dells supportwebbplats på sidan Driver & downloads (drivrutiner och hämtningsbara filer). Välj din systemtyp i listan eller ange systemets service tag-nummer för att få rätt version för datorn.

• Dell Update-programmet stöds på bärbara XPS-datorer och Dell Venue-system.
    • Obs! En TB16-dockanslutning till datorn krävs för att Dell Update ska starta programuppdateringar på systemet.
  • Programmet Dell Command I Update stöds på bärbara Precision-, XPS- och Latitude-datorer.
Obs! De senaste Dell Update och Dell Command | Update klarar inte att uppdatera Intel HD-grafikdrivrutinen till den senaste versionen. Gå till Dell-webbplatsen Dell Driver & Downloads (Dells drivrutiner och hämtningsbara filer) genom att söka efter systemets service tag-nummer. Hämta och installera den senaste Intel HD-grafikdrivrutinen i avsnittet "Video" för systemet.

Manuell installation av drivrutiner för Dell Thunderbolt Dock TB16

Dell rekommenderar att du installerar följande BIOS, inbyggd programvara och drivrutiner enligt den angivna, stegvisa ordningen för att säkerställa maximal prestanda.

Obs! Administratörsbehörighet till systemet krävs för att uppdatera BIOS och installera Thunderbolt-drivrutin/inbyggd programvara.

Sök efter systemets modellnamn under avsnittet Select a Product (select a product) eller ange systemets service tag-nummer för att hitta sidan Drivers & Downloads (drivrutiner och hämtningsbara filer) på Dells supportwebbplats. Ändra operativsystemet för att visa alla tillgängliga uppdateringar för ditt system.

1. Uppdatera till systemets senaste BIOS (Basic Input/Output System). Detta finns i avsnittet "BIOS".
  2. Installera den senaste drivrutinen till Intel Thunderbolt-styrenheten för systemet. Detta finns i avsnittet "Chipset” (kretsuppsättning).
  3. Installera den senaste uppdateringen av inbyggd programvara för Intel Thunderbolt 3 för systemet. Detta finns i avsnittet "Chipset” (kretsuppsättning).
  4. Installera den senaste Intel HD-grafikdrivrutinen för systemet. Detta finns i avsnittet "Video".
  5. Installera den senaste drivrutinen till ASMedia USB 3.0 Extended Host-styrenheten för Dell Thunderbolt Dock. Detta finns i avsnittet "Dockningsenheter och stativ".
  6. Installera den senaste drivrutinen till RealTek USB GBE Ethernet-styrenheten för Dell Thunderbolt Dock och Dell Dock. Detta finns i avsnittet "Dockningsenheter och stativ".
  7. Installera den senaste RealTek USB-ljuddrivrutinen för Dell Thunderbolt Dock och Dell Dock. Detta finns i avsnittet "Dockningsenheter och stativ".
  8. Starta om systemet.
  9. När programuppdateringen är slutförd ansluter du först nätadaptern till TB16-dockan och ansluter sedan Thunderbolt 3 (Type C)-kabeln till datorn innan du använder dockningsstationen.

Sidans överkant

Felsökning av vanliga problem

Observera att de diagnostiska testerna inte identifierar problem med dockningsenheten, eftersom dessa är utformade för att testa det anslutna systemet.

Det här är några vanliga symptom och lösningar för Dell Thunderbolt Dock:

Thunderbolt-dockningsenheten känns inte igen när jag ansluter den till USB Type-C-porten på mitt system.

Även om alla system med Thunderbolt 3-styrenheter har en USB Type-C-port, så innebär det inte att du har en Thunderbolt 3-styrenheten bara för att du har en USB Type-C-port.

Se den här Dell-artikeln för att säkerställa att ditt system har den Thunderbolt 3-styrenhet som krävs för att använda Dell Thunderbolt Dock (TB16):

System med USB Type-C-portar som inte har en Thunderbolt 3-styrenhet

Ingen bild på bildskärmarna som är anslutna till HDMI-, mDP- (mini-DisplayPort) eller DP-porten (DisplayPort) på dockningsstationen.

1. Se till att senaste BIOS och drivrutiner för datorn och dockningsstationen är installerade på den bärbara datorn.
  2. Kontrollera att datorn är ordentligt ansluten till dockningsstationen. Prova att koppla bort och återansluta dockningsstationen till datorn.
  3. Koppla bort båda ändarna av videokabeln och kontrollera om det finns skadade/böjda stift. Anslut kabeln ordentligt till skärmen och dockningsstationen.
  4. Se till att videokabeln (HDMI, mDP eller DisplayPort) är korrekt ansluten till skärmen och dockningsstationen. Se till att välja rätt videokälla på bildskärmen (se dokumentationen för bildskärmen för mer information om att ändra videokällan).
  5. Kontrollera upplösningsinställningarna på datorn. Bildskärmen har kanske stöd för högre upplösningar än vad dockningsstationen stöder. Se tabellen med skärmupplösningar i användarhandboken för dockningsstationen om du vill ha mer information om den högsta upplösningskapaciteten.
  6. Om bildskärmen är ansluten till dockningsstationen inaktiveras eventuellt videoutgången på datorn. Du kan aktivera videoutgången med hjälp av Intel Graphics-kontrollpanelen, eller läsa om det i användarhandboken för datorn.
  7. Om endast en bildskärm visas och de andra bildskärmarna inte visas, går du till Intel Graphics-kontrollpanelen och väljer utgången för den andra bildskärmen under Flera bildskärmar.
  8. Om tre bildskärmar är anslutna till dockningsstationen kommer dockningsstationen endast att ha stöd högst tre externa bildskärmar (den interna bildskärmen kommer inte att kunna användas med tre externa bildskärmar). Se användarhandboken för Dell Thunderbolt Dock för information om hur du väljer och aktiverar önskade bildskärmar.
  9. Prova, om möjligt, med en annan bildskärm och kabel som du vet fungerar.

Bilden på den anslutna bildskärmen flimrar eller är förvrängd.

1. Stäng först av dockningsstationen genom att koppla bort Type C-kabeln och ta sedan bort nätadaptern från dockningsstationen. Slå sedan på dockningsstationen genom att ansluta nätadaptern till dockningsstationen innan du ansluter Type C-kabeln till datorn.
  2. Se till att videokabeln (HDMI, mDP eller DisplayPort) är säkert ansluten till bildskärmen och dockningsstationen.
  3. Koppla bort och återanslut bildskärmarna från dockningsstationen.
  4. Återställ bildskärmen till fabriksinställningarna. Läs bildskärmens användarhandbok för att få mer information om hur du återställer bildskärmen till fabriksinställningarna.

Bilden på den anslutna bildskärmen visas som en utökad bildskärm.

1. Se till att Intel HD-grafikdrivrutinen är installerad i Enhetshanteraren i Windows.
  2. Öppna Intel Graphics-kontrollpanelen och gå till sektionen Flera bildskärmar för att ställa in bildskärmsinställningarna på Utökat läge.
  3. Se användarguiden för Dell Thunderbolt Dock för mer information om hur du väljer och aktiverar önskad bildskärm eller önskade bildskärmar.

Ljudanslutningen fungerar inte eller så finns det lagg i ljudet.

1. Se till att de senaste BIOS och drivrutinerna för datorn och dockningsstationen är installerade på datorn.
  2. Om det finns ett alternativ för att aktivera/inaktivera ljud i BIOS-inställningen på din dator kontrollerar du att den är aktiverad.
  3. Se till att rätt uppspelningsenhet är vald i datorn.
  4. Försök att ansluta ljudkabeln igen till uttaget för den externa högtalaren på dockningsstationen.
  5. Stäng först av dockningsstationen genom att koppla bort Type C-kabeln och ta sedan bort nätadaptern från dockningsstationen. Slå sedan på dockningsstationen genom att ansluta nätadaptern till dockningsstationen innan du ansluter Type C-kabeln till datorn.

USB-portarna på dockningsstationen fungerar inte.

1. Se till att de senaste BIOS och drivrutinerna för datorn och dockningsstationen är installerade på datorn.
  2. Om det finns ett alternativ för aktiverad/inaktiverad USB i BIOS-inställningen på din dator kontrollerar du att den är aktiverad.
  3. Bekräfta att enheten har identifierats i Enhetshanteraren i Windows och bekräfta att rätt drivrutiner är installerade på enheten. Om inte, startar du om systemet.
  4. Kontrollera att dockningsstationen är ordentligt ansluten till datorn. Prova att koppla bort och återansluta dockningsstationen till datorn.
  5. Kontrollera USB-portarna på dockningsstationen. Prova med att ansluta USB-enheten till en annan USB-port på dockningsstationen.
  6. Stäng först av dockningsstationen genom att koppla bort Type C-kabeln och ta sedan bort nätadaptern från dockningsstationen. Slå sedan på dockningsstationen genom att ansluta nätadaptern till dockningsstationen innan du ansluter Type C-kabeln till datorn.

HDCP-innehållet visas inte på den anslutna bildskärmen.

Dockningsstationen stöder inte HDCP-innehåll.

LAN-porten fungerar inte.

1. Stäng först av dockningsstationen genom att koppla bort Type C-kabeln och ta sedan bort nätadaptern från dockningsstationen. Slå sedan på dockningsstationen genom att ansluta nätadaptern till dockningsstationen innan du ansluter Type C-kabeln till datorn.
  2. Se till att de senaste BIOS och drivrutinerna för datorn och dockningsstationen är installerade på datorn.
  3. Se till att RealTek Gigabit Ethernet-styrenheten är installerad i Enhetshanteraren i Windows.
  4. Om det finns ett alternativ för aktiverad/inaktiverad LAN/GBE i BIOS-inställningen på din dator kontrollerar du att den är aktiverad.
  5. Se till att Ethernet-kabeln är säkert ansluten på dockningsstationen och hubben/routern/brandväggen.
  6. Kontrollera Ethernet-kabelns statuslampa för att bekräfta anslutningen. Om lampan inte lyser kopplar du bort och återansluter båda ändarna av Ethernet-kabeln.

Kringutrustning som är ansluten till dockningsstationen fungerar inte utanför operativsystemet.

1. Startstöd för Thunderbolt är som standard inaktiverat i BIOS-inställningen på Dell-datorn. Med en sådan standardinställning fungerar inte dockningsstationen och kringutrustningen som är ansluten till dockningsstationen i en miljö före operativsystemet.
  2. Om det finns en USB/Thunderbolt-konfigurationssida i BIOS-inställningen på din dator kontrollerar du följande alternativ för att aktivera dockningsstationsfunktionen i en miljö före operativsystemet.
    • Aktivera extern USB-port
    • Aktivera startstöd för Thunderbolt

PXE-start fungerar inte på dockningsenheten.

1. Om det finns en sida för inbyggt nätverkskort i BIOS-inställningen på din dator väljer du Aktivera med PXE.
  2. Om det finns en USB/Thunderbolt-konfigurationssida i BIOS-inställningen på din dator kontrollerar du att följande alternativ är markerade:
    1. Aktivera startstöd för USB
    2. Aktivera startstöd för Thunderbolt

BitLocker ber om en återställningsnyckel vid varje start

USB-start fungerar inte på dockningsenheten.

• Om det finns en USB/Thunderbolt-konfigurationssida i BIOS-inställningen på din dator kontrollerar du att följande alternativ är markerade:
    1. Aktivera startstöd för USB
    2. Aktivera startstöd för Thunderbolt

Nätadapter visas som "Inte installerad" på sidan med batteriinformation i Dell BIOS-inställningen när dockningsstationen är ansluten till datorn.

1. Kontrollera att dockningsstationen är ansluten på rätt sätt till den egna nätadaptern. Datorer som kräver mer än 130 W i strömförsörjning måste även vara anslutna till en egen nätadapter för att kunna laddas och fungera med full prestanda.
  2. Kontrollera att kabellampan på dockningsstationen är PÅ. Koppla bort och återanslut dockningsenhetens kabel till datorn.

Meddelandet "Du har anslutit en underdimensionerad nätadapter till systemet" visas när dockningsstationen ansluts till datorn.

1. Kontrollera att dockningsstationen är ansluten på rätt sätt till den egna nätadaptern. Datorer som kräver mer än 130 W i strömförsörjning måste även vara anslutna till en egen nätadapter för att kunna laddas och fungera med full prestanda.
  2. Stäng först av dockningsstationen genom att koppla bort Type C-kabeln och ta sedan bort nätadaptern från dockningsstationen. Slå sedan på dockningsstationen genom att ansluta nätadaptern till dockningsstationen innan du ansluter Type C-kabeln till datorn.
Överst på sidan

Dokumentation

Om du vill öppna användarhandboken eller snabbinställningsguiden för Dell Thunderbolt Dock TB16 följer du instruktionerna nedan:

1. Gå till sidan med Dells produktväljare.
  2. Under Sök efter produkt, klicka på Visa produkt.
  3. Klicka på den typ av enhet som du har. (Elektronik och tillbehör/dockningsstationer sedan Dell Thunderbolt Dock TB16)
  4. Klicka på Handböcker.
  5. Klicka på PDF till vänster om den handbok du vill ha.
    Anteckningar:
    • Om handböckerna finns tillgängliga på andra språk visas alternativet Fler språk.
    • En PDF-läsare (Adobe Reader) är gratis och finns på Adobe.
Överst på sidan

Artikel-ID: SLN301075

Senast ändrad: 2018-07-19 11:16

Tillhörande artiklar