• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Så här uppgraderar du Dell Security Management Server Virtual

Sammanfattning: Du kan uppgradera Dell Security Management Server Virtual och Dell Data Protection Virtual Edition med hjälp av de här anvisningarna.

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll

Symptom

Den här artikeln handlar om hur man uppgraderar Dell Security Management Server Virtual (tidigare Dell Data Protection | Virtual Edition).

Berörda produkter:

• Dell Security Management Server Virtual
  • Dell Data Protection | Virtual Edition

Berörda operativsystem:

• Linux

Orsak

Inte applicerbart

Upplösning

Obs! Uppgraderingar på plats kräver en aktiv internetanslutning från Dell Security Management Server Virtual till act.credant.com.

Uppgraderingen av Dell Security Management Server Virtual varierar mellan olika versioner. Klicka på den Dell Security Management Server Virtual-version som körs i miljön för specifika anvisningar. Mer information om version finns i Identifiera Dell Data Security-/Dell Data Protection Server-version (på engelska).

Varning!
  • Uppgraderingar på plats uppdaterar Dell Security Management Server Virtual till den senaste versionen med hjälp av en uppgraderingsväg som stöds. Versionslistan nedan används endast för att visa uppgraderingsanvisningar för den version av Dell Security Management Server Virtual som körs i din miljö. Den anger inte uppgraderingsvägar som stöds.
  • Information om uppgraderingssökvägar som stöds finns i informationen om kraven för Dell Security Management Server Virtual System.
  • Innan du uppgraderar kontrollerar du att miljön uppfyller kraven för Dell Security Management Server Virtual System.

Version 11.6.0 kräver en manuell uppgradering till version 11.7.0 eller senare.

Uppgradera servern så här:

1. I den nuvarande Dell Security Management Server Virtual-versionen:
    1. Stoppa alla tjänster.
    2. Skapa en säkerhetskopia.
    3. Lägg över säkerhetskopian på en extern plats.
    4. Stäng av Dell Security Management Server Virtual-instansen.
  1. Installera en ny instans av Dell Security Management Server Virtual v11.7.0.
  1. Läs in säkerhetskopian (steg 1C) i den nya instansen av Dell Security Management Server Virtual.
Obs! SFTP måste vara aktiverat för att det ska gå att läsa in säkerhetskopian. Mer information finns i Så här skapar du en FTP-användare i Dell Security Management Server Virtual/Dell Data Protection Virtual Edition.
  1. Återställ säkerhetskopian från steg 3 på den nya instansen av Dell Security Management Server Virtual.
  2. När den nya instansen har testats och kontrollerats avaktiverar du den gamla Dell Security Management Server Virtual-versionen från steg 1.
Obs! Dell Technologies rekommenderar att du uppgraderar till den senaste kompatibla versionen av Dell Security Management Server För optimala prestanda. Mer information om kompatibla versioner finns i uppgraderingsinformationen om kraven för Dell Security Management Server Virtual System.

Uppgradera servern så här:

1. Logga in på administrationskonsolen Dell Enterprise Server Virtual.

Administrationskonsol för Dell Security Management Server Virtual

Obs!
  • Inloggningsuppgifterna till Dell Security Management Server Virtual är följande som förval:
    • Användarnamn: delluser
    • Lösenord: delluser
  • Administratörer kan ändra det förvalda lösenordet i menyn för virtuella enheter i produkten.
  1. Välj Basic Configuration i huvudmenyn och tryck sedan på Retur.

Grundläggande konfiguration

1. Välj Update Dell Security Management Server Virtual och tryck sedan på Retur.

Uppdatera Dell Security Management Server Virtual

1. Välj Install Updates och tryck sedan på Retur.

Installera uppdateringar

1. Välj Yes och tryck på Retur.

Bekräfta versionen

1. Välj Yes och tryck på Retur.

Stoppa servertjänster

1. Från menyn för databasåtkomst:
    1. Det går även att aktivera fjärråtkomst för IPv4.
    2. Det går även att aktivera fjärråtkomst för IPv6.
    3. Ange ett nytt lösenord för databasen.
    4. Bekräfta det nya lösenordet för databasen.
    5. Välj Reboot Appliance och tryck på Retur.

Menyn Database Access (databasåtkomst)

1. Det går att bekräfta att servern har uppgraderats genom att titta på versionsnumret högst upp i administrationskonsolen.

Bekräfta lyckad uppgradering

Obs! Dell Technologies rekommenderar att du uppgraderar till den senaste kompatibla versionen av Dell Security Management Server För optimala prestanda. Mer information om kompatibla versioner finns i uppgraderingsinformationen om kraven för Dell Security Management Server Virtual System.

Version 10.2.13.13 måste uppgraderas till version 10.2.13.14 eller senare manuellt.

Uppgradera servern så här:

1. I den nuvarande Dell Security Management Server Virtual-versionen:
    1. Stoppa alla tjänster.
    2. Skapa en säkerhetskopia.
    3. Lägg över säkerhetskopian på en extern plats.
    4. Stäng av Dell Security Management Server Virtual-instansen.
  1. Installera en ny instans av Dell Security Management Server Virtual 10.2.13.14 eller senare.
  1. Läs in säkerhetskopian (steg 1C) i den nya instansen av Dell Security Management Server Virtual.
Obs! SFTP måste vara aktiverat för att det ska gå att läsa in säkerhetskopian. Mer information finns i Så här skapar du en FTP-användare i Dell Security Management Server Virtual/Dell Data Protection Virtual Edition.
  1. Återställ säkerhetskopian från steg 3 på den nya instansen av Dell Security Management Server Virtual.
  2. När den nya instansen har testats och kontrollerats avaktiverar du den gamla Dell Security Management Server Virtual-versionen från steg 1.
Obs! Dell Technologies rekommenderar att du uppgraderar till den senaste kompatibla versionen av Dell Security Management Server För optimala prestanda. Mer information om kompatibla versioner finns i uppgraderingsinformationen om kraven för Dell Security Management Server Virtual System.

Uppgradera servern så här:

1. Logga in på administrationskonsolen Dell Enterprise Server Virtual.

Administrationskonsol för Dell Security Management Server Virtual

Obs!
  • Inloggningsuppgifterna till Dell Security Management Server Virtual är följande som förval:
    • Användarnamn: delluser
    • Lösenord: delluser
  • Administratörer kan ändra det förvalda lösenordet i menyn för virtuella enheter i produkten.
  1. Välj Basic Configuration i huvudmenyn och tryck sedan på Retur.

Grundläggande konfiguration

1. Välj Update Dell Security Management Server Virtual och tryck sedan på Retur.

Uppdatera Dell Security Management Server Virtual

1. Välj Install Updates och tryck sedan på Retur.

Installera uppdateringar

1. Välj Yes och tryck på Retur.

Bekräfta versionen

1. Välj Yes och tryck på Retur.

Stoppa servertjänster

1. Tryck på Enter om installationen slutar att svara.

Installation som inte svarar

1. Från menyn för databasåtkomst:
    1. Det går även att aktivera fjärråtkomst för IPv4.
    2. Det går även att aktivera fjärråtkomst för IPv6.
    3. Ange ett nytt lösenord för databasen.
    4. Bekräfta det nya lösenordet för databasen.
    5. Välj Reboot Appliance och tryck på Retur.

Menyn Database Access (databasåtkomst)

Obs! Dell Technologies rekommenderar att du uppgraderar till den senaste kompatibla versionen av Dell Security Management Server För optimala prestanda. Mer information om kompatibla versioner finns i uppgraderingsinformationen om kraven för Dell Security Management Server Virtual System.

Version 9.10.1 kräver en manuell uppgradering till version 9.11 till 10.2.13.14.

Dell Data Security – Uppgradering av Security Management Server Virtual 9.10.1 till 9.11

Längd: 00:08:38 (hh:mm:ss)
Undertext: Otillgänglig

Uppgradera servern så här:

1. I den nuvarande Dell Security Management Server Virtual-versionen:
    1. Stoppa alla tjänster.
    2. Skapa en säkerhetskopia.
    3. Lägg över säkerhetskopian på en extern plats.
    4. Stäng av Dell Security Management Server Virtual-instansen.
  1. Installera en ny instans av Dell Security Management Server Virtual v9.11 till 10.2.13.14.
  1. Läs in säkerhetskopian (steg 1C) i den nya instansen av Dell Security Management Server Virtual.
Obs! SFTP måste vara aktiverat för att det ska gå att läsa in säkerhetskopian. Mer information finns i Så här skapar du en FTP-användare i Dell Security Management Server Virtual/Dell Data Protection Virtual Edition.
  1. Återställ säkerhetskopian från steg 3 på den nya instansen av Dell Security Management Server Virtual.
  2. När den nya instansen har testats och kontrollerats avaktiverar du den gamla Dell Security Management Server Virtual-versionen från steg 1.
Obs! Dell Technologies rekommenderar att du uppgraderar till den senaste kompatibla versionen av Dell Security Management Server För optimala prestanda. Mer information om kompatibla versioner finns i uppgraderingsinformationen om kraven för Dell Security Management Server Virtual System.

Klicka på Download (hämta ) eller Install (installera) om du vill ha mer information.

Ladda ner

Ladda ner uppgraderingen så här:

1. Logga in på administrationskonsolen Dell Enterprise Server Virtual.

Administrationskonsol för Dell Security Management Server Virtual

Obs!
  • Inloggningsuppgifterna till Dell Data Protection Enterprise Server Virtual Edition är följande som förval:
    • Användarnamn: ddpuser
    • Lösenord: ddpuser
  • Administratörer kan ändra det förvalda lösenordet i menyn för virtuella enheter i produkten.
  1. Välj Basic Configuration i huvudmenyn och tryck sedan på Retur.

Grundläggande konfiguration

1. Välj Update Dell Security Management Server Virtual och tryck sedan på Retur.

Uppdatera Dell Security Management Server Virtual

1. Välj Download Update och tryck på Retur.

Hämta uppdatering

1. Tryck på Retur för att fortsätta när nedladdningen är klar.

Uppdateringshämtningen har slutförts

Installera

Uppgradera servern så här:

1. Logga in på administrationskonsolen Dell Enterprise Server Virtual.

Administrationskonsol för Dell Security Management Server Virtual

Obs!
  • Inloggningsuppgifterna till Dell Data Protection Enterprise Server Virtual Edition är följande som förval:
    • Användarnamn: ddpuser
    • Lösenord: ddpuser
  • Administratörer kan ändra det förvalda lösenordet i menyn för virtuella enheter i produkten.
  1. Välj Basic Configuration i huvudmenyn och tryck sedan på Retur.

Grundläggande konfiguration

1. Välj Update Dell Security Management Server Virtual och tryck sedan på Retur.

SLN299135_en_US__27ddpkm624f

1. Välj Apply Update och tryck på Retur.

Tillämpa uppdateringen

1. Välj den uppdateringsfil som ska installeras och tryck sedan på Retur.

Välja en uppdateringsfil

Obs!
  1. Servern startar om automatiskt när installationen är klar.

Installera uppdateringen

Automatisk omstart

Obs! Exemplet för Update Installation Status kan vara olika i olika versioner.
  1. Logga in på servern.

Administrationskonsol för Dell Security Management Server Virtual

1. Vid inloggning bekräftas serveruppdateringen. Tryck på Retur när OK visas för att återgå till administrationskonsolen.

Bekräftelse av uppdatering

1. Ange och ange sedan det nya databaslösenordet igen. Välj OK när det är ifyllt och tryck på Retur.

Ange databaslösenord

Obs! Dell Technologies rekommenderar att du uppgraderar till den senaste kompatibla versionen av Dell Security Management Server För optimala prestanda. Mer information om kompatibla versioner finns i uppgraderingsinformationen om kraven för Dell Security Management Server Virtual System.

Klicka på Download (hämta ) eller Install (installera) om du vill ha mer information.

Ladda ner

Ladda ner uppgraderingen så här:

1. Logga in på administrationskonsolen Dell Enterprise Server Virtual.

Dell Enterprise Server Virtual administrationskonsol

Obs!
  • Inloggningsuppgifterna till Dell Data Protection Enterprise Server Virtual Edition är följande som förval:
    • Användarnamn: ddpuser
    • Lösenord: ddpuser
  • Administratörer kan ändra det förvalda lösenordet i menyn för virtuella enheter i produkten.
  1. Välj Basic Configuration i huvudmenyn och tryck sedan på Retur.

Grundläggande konfiguration

1. Välj Update DDP Enterprise Server – VE och tryck sedan på Retur.

Uppdatera DDP Enterprise Server – VE

1. Välj Download Update och tryck på Retur.

Hämta uppdatering

1. Tryck på Retur för att fortsätta när nedladdningen är klar.

Uppdateringshämtningen har slutförts

Installera

Uppgradera servern så här:

1. Logga in på administrationskonsolen Dell Enterprise Server Virtual.

Dell Enterprise Server Virtual administrationskonsol

Obs!
  • Inloggningsuppgifterna till Dell Data Protection Enterprise Server Virtual Edition är följande som förval:
    • Användarnamn: ddpuser
    • Lösenord: ddpuser
  • Administratörer kan ändra det förvalda lösenordet i menyn för virtuella enheter i produkten.
  1. Välj Basic Configuration i huvudmenyn och tryck sedan på Retur.

Grundläggande konfiguration

1. Välj Update DDP Enterprise Server – VE och tryck sedan på Retur.

Uppdatera DDP Enterprise Server – VE

1. Välj Apply Update och tryck på Retur.

Tillämpa uppdateringen

1. Välj den uppdateringsfil som ska installeras och tryck på Retur.

Välja en uppdateringsfil

Obs!
  1. Servern startar om automatiskt när installationen är klar.

Installera uppdateringen

1. Logga in på servern.

Dell Enterprise Server Virtual administrationskonsol

1. Det går att bekräfta att servern har uppdaterats genom att titta på versionsnumret högst upp i administrationskonsolen.

Bekräfta lyckad uppgradering

Om du vill kontakta support, se Dell Data Security telefonnummer till internationell support.
Gå till TechDirect för att skapa en begäran om teknisk support online.
Om du vill ha mer information och resurser kan du gå med i Dell Security Community-forumet.

Berörd produkt

Dell Encryption

Senaste publiceringsdatum

23 mars 2023