• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Konfigurera flera virtuella arbetsytor på en Dell-dator med operativsystemet Ubuntu.

Sammanfattning: Den här artikeln ger dig vägledning för hur du aktiverar verktyget för virtuella arbetsytor (Virtual Workspaces) på en Dell-dator med Ubuntu-operativsystem.

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll

Symptom

Följande artikel innehåller information om hur du aktiverar arbetsytor på en dator med operativsystemet Ubuntu.

Innehållsförteckning:

1. Inledning
  2. Lösning med GUI
  3. Lösning med Terminal
  4. Ytterligare information:

Inledning

I den här artikeln går vi igenom ett par olika metoder för att aktivera de virtuella arbetsytorna i Ubuntu.

Först ger jag en kort beskrivning av vad virtuella arbetsytor är och anledningar till att aktivera dem.

Virtual Workspaces

Det är namnet på ett verktyg som Ubuntu använt i många år. Även om Virtual Workspaces inte längre aktiveras automatiskt är det fortfarande en del av alla Ubuntu-skrivbordsinstallationer.

Med det här verktyget kan du ha flera versioner av skrivbordet öppna samtidigt. På ett skrivbord kan alla program för ett pågående projekt visas medan program för att spela upp musik eller videor visas på ett annat skrivbord, och på ett tredje kan ytterligare andra program vara öppna. På de här skrivborden bläddrar du med hjälp av kortkommandon och de gör det möjligt att organisera hur du arbetar i systemet på ett praktiskt sätt.

En liknande funktion har nyligen lagts till i det senaste Windows 10-operativsystemet.

När den är aktiverad visas den som standard i fyra fönster ordnade i en 3D-kub. Du kan öka det här antalet om det behövs.

SLN299511_sv__1icon Obs!

Om du trycker på tangenterna Super+S visas innehållet i alla arbetsytor på en skärm.

Om du trycker på tangenterna Ctrl+Alt+pil flyttas arbetsytefönstren i pilens riktning.

Om du trycker på tangenterna Skift+Ctrl+Alt+pil flyttas det aktuella fönstret till önskad arbetsyta.

Super-tangenten kallas även Windowstangenten (Win key).

Överst på sidan

Upplösning

Lösning med GUI

Om du använder GUI-fönster för att aktivera den här funktionen följer du anvisningarna nedan:

1. Klicka på strecket och bindestrecket och börja skriva Appearance.

2. När ikonen för utseende visas på skärmen dubbelklickar du på den.

3. Gå från fliken Look till fliken Behaviour.

4. Sök reda på den kryssrutan som är markerad Enable Workspaces.

5. Markera kryssrutan.

Överst på sidan

Lösning med Terminal

Om du använder Terminal-fönster för att aktivera den här funktionen följer du anvisningarna nedan:

1. Öppna ett Terminal-fönster med hjälp av kortkommandot Ctrl+Alt+T.

2. Kör följande två kommandon för att aktivera arbetsytor och ställa in den vanliga kubkonfigurationen:

gsettings set org.compiz.core:/org/copmiz/profiles/unity/plugins/core/ hsize 2

gsettings set org.compiz.core:/org/copmiz/profiles/unity/plugins/core/ vsize 2

SLN299511_sv__2icon Obs! Du kan öka antalet arbetsytesidor genom att öka hsize och vsize från 2. Om du ökar till 3 får du ett 3 x 3-system.

Överst på sidan

Ytterligare information:

SLN299511_sv__2icon Obs!

Programvarusupport tillhandahålls av Canonical via följande metoder:

Teknisk support tillhandahålls av Dell:

Berörd produkt

Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Fixed Workstations

Senaste publiceringsdatum

21 feb. 2021