Hur du optimerar minne (RAM) på en Dell-dator

Ta reda på om minne har optimerats

Random Access Memory (RAM) är en typ av maskinvara som datorn använder för att lagra information. Lägga till minne är ett av de mest kostnadseffektiva sätten att förbättra datorns prestanda. Men innan du lägger till minne bör du överväga att vidta åtgärder för att bättre utnyttja det minne du redan har.

• Kontrollera att Växlingsfilens är inställd för rätt storlek för din dator.
  • Kör Diskdefragmenteraren.
  • Kör någon annan typ av minne som optimerar program.

Kontrollera att det virtuella minnet växlingsfilens storlek

1. Stäng alla onödiga program eller filer.
  2. Klicka på Start och klicka sedan på Kontrollpanelen.
  3. I fönstret Kontrollpanelen, dubbelklicka på System. (Om ikonerna i kategoriläge, klicka på Klassisk vy du vill visa ikoner individuellt)
  4. Klicka på flikenAvanceratoch i avsnittetPrestandaklickar du på Inställningar.
  5. Klicka på flikenAvanceratoch i Virtuellt minne , klickar du på Ändra.
  6. Klicka på den enhet som innehåller växlingsfilens du vill ändra.
  7. Klicka på alternativet Storleken bestäms av Windows väljer det bästa storlek.
  8. Klicka på Set- knappen och sedan på OK
Du kan manuellt justera storleken genom att klicka på anpassade storlekar och skriva en ny storlek i den ursprungliga och den maximala rutorna. Storleken begränsas av den totala mängden ledigt utrymme på hårddisken. Du kanske kan förbättra programmets prestanda genom att manuellt öka växlingsfilens storlek och hänvisa till programmets leverantören för rekommenderade inställningar.

Defragmentera hårddisken

För SATA-hårddiskar endast
  1. Klicka på Start, peka på Alla program och klicka sedan på Tillbehör, Systemverktyg och slutligen Diskdefragmenteraren
  2. Klicka på C-drivrutiner eller enhet som du vill defragement och sedan på Defragmentera
Defragmentering av en hårddisk kan ta allt från några minuter till mer än en timme beroende på storleken på hårddisken och den mängd data som lagras på enheten.

Felsökning Diskdefragmenteraren

Om du stöter på problem kör Diskdefragmenteraren bör du försöka med följande:

• Avsluta alla andra program innan du startar diskdefragmenteringen, inklusive program som körs i bakgrunden.
  • Koppla ned från Internet och stäng sedan av anti-virusprogram och anti-spionprogram.
  • Logga in som administratör eller medlem av administratörsgruppen för att köra Diskdefragmenteraren.
  • Kontrollera om datorn finns i ett nätverk. Nätverkspolicy kan förhindra att du kör Diskdefragmenteraren. Ta bort datorn från nätverket för att åtgärda detta.
  • Se till att hårddisken defragmenteras har minst 15 % ledigt utrymme.

Mer information om felsökning Diskdefragmenteraren, se Microsoft Support

Snabbtipsinnehåll publiceras automatiskt av Dells supportpersonal som dagligen ägnar sig åt problemlösning. För att publiceringen ska gå snabbt kanske det bara är delar av lösningar eller nödlösningar som publiceras i snabbtipsen och de kan fortfarande vara under utveckling eller inväntar mer underlag för att problemlösningen ska vara helt tillämplig. Eftersom sådana snabbtips inte har granskats eller godkänts av Dell ska de användas med lämplig försiktighet. Dell ansvarar inte för eventuella förluster, inklusive men inte begränsat till, av data eller uteblivna inkomster eller förtjänster, som kan drabba kunder som följer anvisningar eller råd som anges i snabbtipsen.

Artikel-ID: SLN60463

Senast ändrad: 2018-05-22 06:44