Tilin salasanaongelmien ratkaiseminen Windows 8:ssa ja Windows 8.1:ssä

Tilin salasanaongelmien ratkaiseminen Windows 8:ssa ja Windows 8.1:ssä

Tämä artikkeli sisältää tietoja eri kirjautumistilityypeistä Microsoft Windows 8:ssa ja unohtuneiden tai kadonneiden tilien nollaamistavoista.

Vaihda käyttöjärjestelmää valitsemalla seuraavista vaihtoehdoista:

Sisällysluettelo:

1. Mitä eri tilityyppejä Windows 8 sisältää?
  2. Microsoft-tilin salasanan vaihtaminen
  3. Paikallisen tietokonetilin nollaaminen salasanan alustuslevykkeen avulla
  4. Jos sinulla ei ole salasanan alustuslevykettä paikallista tietokonetiliä varten

Video (englanninkielinen) - salasanan vaihtaminen Windows 8:ssa

1: Mitä eri tilityyppejä Windows 8 sisältää?

Microsoft on luonut kaksi tilityyppiä, joiden avulla voi kirjautua Windows 8- tai 8.1-laitteeseen.

Microsoft-tili on yhdistetty tili, joka ei ole sidottu itse laitteeseen, vaan sitä voi käyttää useissa laitteissa. Windows-kaupan sovelluksia, asetuksia ja tietoja voi käyttää pilvitallennuspalvelun kautta missä tahansa laitteessa, jossa tilille on kirjauduttu. Sovellusten ostamiseen Windows-kaupasta tarvitaan Microsoft-tili.

Jos kadotat tai unohdat Microsoft-tilisi salasanan, voit palauttaa sen missä tahansa muussa laitteessa, jossa on Internet-yhteys.

Paikallinen tietokonetili on tili, joka on luotu tiettyä laitetta varten. Kyseisellä tilillä luodut tai tallennetut tiedot ovat sidottuja kyseiseen tietokoneeseen, eikä niitä voi käyttää muissa laitteissa.

Jos kadotat tai unohdat paikallisen tietokonetilin salasanan, tarvitset salasanan alustuslevykkeen, jotta voit taas käyttää tiliä. Salasanan voi vaihtaa myös toiselta tietokoneen järjestelmänvalvojatililtä. Jos sinulla ei ole salasanan alustuslevykettä tai muuta järjestelmänvalvojan tiliä, sinun on asennettava Windows uudelleen, mikä poistaa kaikki tiedot tietokoneesta.

Dell suosittelee, että asiakkaat luovat Microsoft-tilin laitteitaan varten, jotta käyttöjärjestelmää ei tarvitse asentaa uudelleen, jos salasana katoaa.

Alkuun

2: Microsoft-tilin salasanan vaihtaminen

Microsoft-tili nollataan siirtymällä Microsoftin Salasanan palauttaminen -sivustoon laitteesta, jossa on Internet-yhteys. Joudut ehkä todistamaan olevasi Microsoft-omistaja antamalla suojaustietoja, ja sinun on ehkä myös voitava käyttää sen tekstiä tukevan puhelimen numeroa, jossa tili on luotu.

Alkuun

3: Paikallisen tietokonetilin nollaaminen salasanan alustuslevykkeen avulla

Jos käytät paikallista tietokonetiliä ja sinulla on salasanan alustuslevyke (USB-muistitikku), toimi seuraavasti:

1. Valitse Windowsin kirjautumisnäytössä Vaihda salasana.

2. Liitä USB-alustuslevyke.

3. Luo uusi salasana noudattamalla näytön ohjeita.

4. Kirjaudu tilille käyttämällä uutta salasanaa.
Huomautus: Salasanan alustuslevyt ovat tilikohtaisia ja koskevat sitä tiliä, jossa ne on luotu. Jos vaihdat salasanan alustuslevyn avulla, sinun ei tarvitse luoda uutta alustuslevyä toimenpiteen jälkeen.

Alkuun

4: Jos sinulla ei ole salasanan alustuslevykettä paikallista tietokonetiliä varten

Jos olet hukannut tai unohtanut paikallisen tilin salasanasi ja salasanan alustuslevy ei ole käytettävissä, ainut Dellin tukema ratkaisu on asentaa käyttöjärjestelmä uudelleen.

Lisätietoja Windowsin palauttamisesta tehdasasetuksiin Dell Backup and Recovery -ohjelmistolla on Dellin tietämyskannan artikkelissa Dell-tietokoneen Windows 8 -käyttöjärjestelmän palauttaminen

Lisätietoja Windows 8 -käyttöjärjestelmän manuaalisesta uudelleenasennuksesta on Dellin tietämyskannan artikkelissa Windows 8 -päivitys- ja -asennusohjeet

Jos haluat lisäohjeita, hae tietoja haluamallasi hakukoneella:

Dell-haku | Microsoft-haku | Google-haku | Bing-haku

Alkuun

Article ID: SLN128765

Last Date Modified: 03/12/2018 10:26