Videoasetusten muuttaminen Windows 7:ssä

Sisällysluettelo:

1. Määritä tai vaihda näytön tarkkuus
  2. Muuta värien määrää
  3. Muuta virkistystaajuutta
  4. Muuta fonttien ja kuvakkeiden kokoa

Tämä artikkeli koskee Microsoft Windows 7 -käyttöjärjestelmää.
Vaihda käyttöjärjestelmää napsauttamalla alla.

Dell suosittelee: Microsoftin automaattisella vianmääritystoiminnolla voi ratkaista näytön laatua koskevia tavallisia ongelmia. Valitse Automated Troubleshooter (Automaattinen vianmääritys) -linkki alla, valitse sitten File Download (Tiedoston lataus) -kohdassa Run (Suorita) ja noudata ohjatun toiminnon ohjeita.
Näytä Windows 7 Display Automated Troubleshooter (Windows 7:n näytön automaattinen vianmääritys) napsauttamalla tätä (vain englanniksi)

Määritä tai vaihda näytön tarkkuus

1. Sulje kaikki avoimet ohjelmat.

2. Valitse Käynnistä, napsauta Ohjauspaneeli-kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Avaa.

3. Valitse Ohjauspaneelin Ulkoasu ja mukauttaminen -kohdassa Säädä näytön tarkkuutta.

4. Napsauta avattavaa Tarkkuus:-valikkoa, valitse liukusäätimellä haluamasi tarkkuus ja valitse Käytä.

5. Jos uudet asetukset ovat yhteensopivat, ne otetaan käyttöön.

6. Valitse Kyllä, jos haluat säilyttää uudet asetukset.
    Huomautus: jos uudet asetukset eivät toimi, Windows yrittää palauttaa alkuperäiset asetukset automaattisesti. Jos kuva ei näy kunnolla tai näyttöön tulee Out of Scan Range (Hakualueen ulkopuolella) -virhe, jota ei voi korjata automaattisesti, käynnistä tietokone uudelleen. Paina F8-näppäintä käynnistyksen aikana, korosta Startup Menu (Käynnistys-valikko) -kohdasta Safe Mode (Vikasietotila) ja käynnistä tietokone vikasietotilassa painamalla Enter-näppäintä. Palauta vikasietotilassa näytön alkuperäiset tarkkuusasetukset ja käynnistä uudelleen normaalisti.

7. Ota muutokset käyttöön käynnistämällä tietokone uudelleen.

Alkuun

Muuta värien määrää

1. Sulje kaikki avoimet ohjelmat.

2. Valitse Käynnistä, napsauta Ohjauspaneeli-kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Avaa.

3. Valitse Ohjauspaneeli-ikkunassa Ulkoasu ja mukauttaminen.

4. Valitse Näyttö.

5. Valitse Kalibroi värit ja säädä värien määrä noudattamalla ohjatun toiminnon ohjeita.

Alkuun

Muuta virkistystaajuutta

Huomautus: Virkistystaajuuden muuttamista suositellaan ainoastaan kuvaputkinäytöissä. Se on tarpeetonta kannettavien tietokoneiden LCD-näytöissä tai litteissä LCD-näytöissä.
  1. Sulje kaikki avoimet ohjelmat.

2. Valitse Käynnistä, napsauta Ohjauspaneeli-kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Avaa.

3. Valitse Ohjauspaneelin Ulkoasu ja mukauttaminen -kohdassa Säädä näytön tarkkuutta.

4. Valitse Lisäasetukset ja Näyttölaite-välilehti.

5. Valitse Näytön asetukset -kohdan avattavasta valikosta Virkistystaajuus.

6. Valitse haluamasi virkistystaajuus ja valitse Käytä.

7. Kun näyttöön tulee ilmoitus, että Windows muuttaa virkistystaajuuden, valitse OK.
    Huomautus: Jos näyttöön tulee Virkistystaajuus-varoitus, että olet määrittänyt mukautetun virkistystaajuuden, valitse Kyllä.

8. Jos uudet asetukset ovat yhteensopivat, ne otetaan käyttöön.

9. Valitse Kyllä, jos haluat säilyttää uudet asetukset.
    Huomautus: jos uudet asetukset eivät toimi, Windows yrittää palauttaa alkuperäiset asetukset automaattisesti. Jos kuva ei näy kunnolla tai näyttöön tulee Out of Scan Range (Hakualueen ulkopuolella) -virhe, jota ei voi korjata automaattisesti, käynnistä tietokone uudelleen. Paina F8-näppäintä käynnistyksen aikana, korosta Startup Menu (Käynnistys-valikko) -kohdasta Safe Mode (Vikasietotila) ja käynnistä tietokone vikasietotilassa painamalla Enter-näppäintä. Palauta vikasietotilassa näytön alkuperäiset tarkkuusasetukset ja käynnistä uudelleen normaalisti.

10. Sulje kaikki ikkunat ja käynnistä tietokone uudelleen kehotettaessa.

Alkuun

Muuta fonttien ja kuvakkeiden kokoa

1. Sulje kaikki avoimet ohjelmat.

2. Valitse Käynnistä, napsauta Ohjauspaneeli-kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Avaa.

3. Valitse Ohjauspaneeli-ikkunassa Ulkoasu ja mukauttaminen.

4. Valitse Näyttö.

5. Aseta normaali koko valitsemalla Normaali - 125 % ja iso koko valitsemalla Suurempi 150 %.

6. Ota asetukset käyttöön valitsemalla Käytä. Kirjaudu ulos ja uudelleen sisään, jotta asetukset tulevat voimaan.

Alkuun

Monitor Support page More information and support for your Dell monitor, laptop or tablet screen can be found on our Monitor Support site.

Article ID: SLN100211

Last Date Modified: 15/06/2018 04:23