Tietokoneen ohjelmiston tehdasasetusten palauttaminen Windows Vistassa

Tietokoneen ohjelmiston tehdasasetusten palauttaminen Windows Vistassa

Sisällysluettelo:

1. Varmuuskopioi tärkeät tiedostot ja tiedot.
  2. Irrota kaikki oheislaitteet, jotka eivät ole keskeisiä.
  3. Palauta tietokoneen ohjelmistot alkuperäiseen tilaan.
  4. Palauta henkilökohtaiset tiedostot ja tiedot varmuuskopioista.
  5. Lataa ja asenna ohjainpäivitykset

Tässä artikkelissa on tietoja tietokoneen ohjelmiston tehdasasetusten palauttamisesta.

Huhtikuun 11. päivästä 2017 lähtien Windows Vista -asiakkaat eivät enää saa uusia tietoturvapäivityksiä, ei-tietoturvakorkeutumistarpeita, ilmaisia tai maksullisia tukevia tukivaihtoehtoja tai Microsoftin teknisiä verkkosisällön päivityksiä. Tätä artikkelia ei enää päivitetä eikä se ole vain tietoja. Käy Microsoft-sivustossa tukitiedoston loppuun.

Varmuuskopioi tärkeät tiedostot ja tiedot

1. Valitse Käynnistä ja valitse sitten Ohjauspaneeli
  2. Valitse Ohjauspaneeli-ikkunassa Järjestelmä ja ylläpito ja Varmuuskopiointi- ja palautuskeskus.
  3. Valitse Tiedostojen tai koko tietokoneen varmuuskopioiminen -kohdassa Tiedostojen varmuuskopiointi.
    Jos Käyttäjätilien valvonta -ikkuna tulee näyttöön ja järjestelmä kehottaa antamaan järjestelmänvalvojan salasanan tai vahvistamaan, kirjoita salasana tai valitse Jatka.
  4. Valitse Valitse varmuuskopion tallennuspaikka -sivulla, mihin varmuuskopio tallennetaan. Valitse joko kiintolevy, CD-levy tai DVD-levy tai verkko ja määritä tallennuspaikka.
    Jos valitset kiintolevyn, varmista, että tiedot tallennetaan ulkoiseen asemaan, kuten USB-muistitikulle tai USB-kiintolevylle.
  5. Valitse Seuraava.
  6. Valitse Minkä tyyppiset tiedostot haluat varmuuskopioida? -sivulla varmuuskopioitavien tiedostotyyppien valintaruudut ja valitse sitten Seuraava.
  7. Älä muuta Kuinka usein varmuuskopio luodaan? -sivun oletusasetuksia. Varmuuskopioi tiedostot määritettyyn kohteeseen valitsemalla Tallenna asetukset ja aloita varmuuskopiointi.

Varmuuskopiointitoiminto tallentaa tiedostoja taustalla, mikä saattaa kestää useita minuutteja. Mikäli olet valinnut siirrettävän levyn, varmuuskopiontitoiminto voi kehottaa asettamaan asemaan tyhjän levyn, jos tiedostojen varmuuskopioimiseen tarvitaan useampi kuin yksi levy. Merkitse levyt huolellisesti (esimerkiksi Omat tiedostot, levy 1 jne.), jotta voit palauttaa ne myöhemmin nopeasti.

Kun näyttöön tulee Varmuuskopiointi on valmis -ilmoitus, voit jatkaa seuraavaan vaiheeseen.

Jos tarvitset lisätietoja ongelmista, joita Dellin rajoitettu laitteistotakuu ei kata, katso Dellin tietämyskannan artikkelia Etsi lisäratkaisuja.

Alkuun

Irrota kaikki oheislaitteet, jotka eivät ole keskeisiä

Irrota näyttöä, näppäimistöä ja hiirtä lukuun ottamatta kaikki ulkoiset oheislaitteet, kuten

Ulkoinen oheislaite on laite, joka liitetään tietokoneen etu-, sivu- tai takapaneelin liittimeen, kuten tulostin tai muistitikku.
  • skanneri
  • tulostin
  • modeemi- tai verkkokaapelit
  • PDA-tietokone
  • USB-asemat ja muut ulkoiset kiintolevyt
  • kaikki muut ulkoiset laitteet (kuten USB-liitetyt laitteet)
  • Irrota tietokone mahdollisesta telakointiasemasta.

Alkuun

Palauta tietokoneen ohjelmistot alkuperäiseen tilaan.

Ulkoinen oheislaite on laite, joka liitetään tietokoneen etu-, sivu- tai takapaneelin liittimeen, kuten tulostin tai muistitikku.
  1. Käynnistä tietokone.
  2. Paina tietokoneen käynnistyessä -näppäintä, kunnes Käynnistyksen lisäasetukset -valikko tulee näyttöön.
    Paina, ennen kuin Windows-logo tulee näyttöön. Jos painat, kun Windows-logo on tullut näkyviin, Käynnistyksen lisäasetukset -valikko ei tule näyttöön. Jos Käynnistyksen lisäasetukset -valikko ei tule näyttöön, käynnistä tietokone uudelleen ja toista tätä vaihetta, kunnes valikko tulee näyttöön.
  3. Valitse Käynnistyksen lisäasetukset -valikosta Korjaa tietokone ja paina -näppäintä.
  4. Määritä haluamasi kieliasetukset ja valitse sitten Seuraava.
  5. Kirjaudu sisään käyttäjänä, jolla on järjestelmänvalvojan oikeudet, ja valitse sitten OK.
  6. Valitse Dell Factory Image Restore.
  7. Valitse Dell Factory Image Restore -ikkunassa Next (Seuraava).
  8. Valitse Yes, reformat hard drive and restore system software to factory condition (Kyllä, alusta kiintolevy uudelleen ja palauta järjestelmän ohjelmisto tilaan, jossa se oli tehtaalta toimitettaessa).
  9. Valitse Next (Seuraava).
    Tietokoneen oletuskokoonpano palautetaan.
  10. Kun palautus on valmis, käynnistä tietokone uudelleen valitsemalla Valmis.
    Ohjelmistot on nyt palautettu siihen tilaan, jossa ne olivat, kun tietokone toimitettiin.

Alkuun

Palauta henkilökohtaiset tiedostot ja tiedot varmuuskopioista.

1. Valitse Käynnistä ja valitse sitten Ohjauspaneeli
  2. Valitse Ohjauspaneeli-ikkunassa Järjestelmä ja ylläpito ja Varmuuskopiointi- ja palautuskeskus.
  3. Valitse Tiedostojen tai koko tietokoneen palautus -kohdassa Palautuksen lisäasetukset.
  4. Valitse Mitä haluat palauttaa? -sivulla Tiedostot eri tietokoneella tehdystä varmuuskopiosta ja valitse sitten Seuraava.
  5. Etsi aiemmin tekemäsi varmuuskopio. Jos tallensit varmuuskopion CD- tai DVD-levylle, aseta tämä levy asemaan. Kun varmuuskopio on löytynyt ja valittuna, valitse Seuraava.
  6. Valitse Valitse palautettavat tiedostot ja kansiot -sivulta Palauta tämän varmuuskopion koko sisältö ja valitse sitten Seuraava.
    Varmuuskopiointitoiminto palauttaa tiedostot tietokoneeseen. Jos palautat tiedostoja siirrettävältä levyltä ja olet käyttänyt useampaa kuin yhtä tyhjää levyä, varmuuskopiointitoiminto kehottaa asettamaan uuden levyn tarvittaessa. Toiminto voi viedä useita minuutteja tiedostojen määrän ja koon mukaan.

Alkuun

Lataa ja asenna ohjainpäivitykset

Kun käyttöjärjestelmä on palautettu, lataa Dellin tukisivustosta tietokoneen uusimmat ohjaimet ja laiteohjelmisto.

Alkuun

Article ID: SLN117599

Last Date Modified: 23/04/2018 16:16