Videoasetusten muuttaminen Windows 8:ssa ja Windows 8.1:ssä

Sisällysluettelo:

1. Määritä tai vaihda näytön tarkkuus
  2. Muuta virkistystaajuutta
  3. Muuta fonttien ja kuvakkeiden kokoa

Tämä artikkeli sisältää tietoja Windows 8- ja Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän videoasetuksista.

Vaihda käyttöjärjestelmää napsauttamalla alla.

Määritä tai vaihda näytön tarkkuus

Näytön tarkkuutta voi säätää työpöydällä. Avaa Oikopolut pyyhkäisemällä sisäänpäin oikealta ja valitsemalla Käynnistä. Avaa päätyöpöytä Windows-käyttöliittymän käynnistysnäytössä napsauttamalla työpöydän otsikkoa tai painamalla käynnistysnäppäintä.

1. Napsauta työpöytää hiiren kakkospainikkeella ja valitse Näytön tarkkuus.
  2. Valitse Tarkkuus.
  3. Valitse haluamasi tarkkuus.
  4. Valitse OK.

Jos haluat valita näyttötilan ja näytön tarkkuuden Lisäasetuksista, toimi seuraavasti:

Huomautus: jos et halua käyttää valitsemaasi tarkkuutta, voit valita Palauta tai Odota 15 sekuntia. Näytön tarkkuuden muutos kumoutuu ja aiempi tarkkuus palautuu.
  1. Valitse Lisäasetukset-linkki Näytön tarkkuus -ikkunassa.
  2. Valitse Sovitin-välilehdessä Luettele kaikki näyttötilat.
  3. Valitse haluamasi näyttötila ja valitse OK.
  4. Valitse Käytä.
  5. Jos valitsemasi näytön tarkkuus tai näyttötila vastaa tarpeitasi, valitse Säilytä muutokset.
  6. Sulje Näytön tarkkuus -ikkuna valitsemalla OK.

Muuta virkistystaajuutta

1. Napsauta työpöytää hiiren kakkospainikkeella ja valitse Näytön tarkkuus.
  2. Valitse Lisäasetukset-linkki Näytön tarkkuus -ikkunassa.
  3. Valitse Näyttö-välilehti.
  4. Valitse avattavasta luettelosta sopiva virkistystaajuus.

Muuta fonttien ja kuvakkeiden kokoa

Voit muuttaa kohteiden kokoa Windowsissa seuraavasti:

Huomautus: Jos haluat mukauttaa kokoasetusta, valitse Mukautetut koon muuttamisen asetukset -linkki.
Siinä voit muuttaa työpöydän kokoa prosenttiosuutena nykyisestä koosta tai suurentaa fonttikokoa viivaimen avulla.
  1. Avaa Ohjauspaneeli ja valitse Näyttö.
  2. Valitse Näyttö-ikkunassa Muuta kaikkien kohteiden kokoa.
  3. Valitse (Pienempi tai Keskikoko).
  4. Jos haluat muuttaa tietyn työpöydällä olevan kohteen tekstin kokoa, etsi kohta Muuta vain tekstin kokoa.
  5. Valitse asianmukainen kohta avattavasta luettelosta ja valitse Käytä.

Monitor Support page More information and support for your Dell monitor, laptop or tablet screen can be found on our Monitor Support site.

Article ID: SLN130287

Last Date Modified: 03/05/2018 18:46