Windows Vistan ja 7:n käynnistäminen vikasietotilassa Dell-tietokoneessa

Windows Vistan ja 7:n käynnistäminen vikasietotilassa Dell-tietokoneessa

Huomautus: Windows Vista -asiakkaat eivät saa 11.4.2017 jälkeen enää uusia suojauspäivityksiä, muita kuin suojaukseen liittyviä hotfix-korjauksia, maksutonta tai maksullista tukea taikka teknisen sisällön verkkopäivityksiä Microsoftilta. Tätä artikkelia ei enää päivitetä, ja se on jatkossa vain tiedoksi. Katso täydellinen tuen päättymisilmoitus Microsoftin sivustosta.

Tämä artikkeli sisältää tietoja vikasietotilasta ja käynnistämisestä siihen Windows Vistassa ja 7:ssä.  Muut käyttöjärjestelmät: Windows 10, Windows 8/8.1 ja XP

Sisällysluettelo:

1. Mikä vikasietotila on?
  2. Käynnistäminen vikasietotilaan
  3. Vikasietotilan vaihtoehdot

Mikä vikasietotila on?

Vikasietotila on sarja käynnistysvaihtoehtoja, jotka käynnistävät Windowsin siten, että käytettävissä on rajallinen määrä tiedostoja ja ohjaimia. Useimmat käynnistysohjelmat eivät toimi vikasietotilassa. Se käynnistää Windowsin käyttämällä vain keskeisimpiä ohjaimia.

Vikasietotilaa käytetään selvitettäessä ongelmia, joiden vuoksi ohjelmat tai ohjaimet eivät käynnisty oikein tai estävät Windowsia toimimasta oikein. Jos ongelma ei näy vikasietotilassa, ongelma ei johdu oletusasetuksista eikä peruslaiteohjaimista. Jos uusi ohjelma, laite tai ohjain estää Windowsia toimimasta oikein, voit käynnistää tietokoneen vikasietotilassa ja poistaa ohjelman, joka aiheuttaa ongelman.

Alkuun

Käynnistäminen vikasietotilaan

1. Poista levykkeet sekä CD- ja DVD-levyt tietokoneesta. Käynnistä sitten tietokone uudelleen.

2. Valitse Käynnistä, napsauta Sammuta-kohdan nuolta ja valitse Käynnistä uudelleen.

1. Käynnistä Käynnistyksen lisäasetukset -näyttöön jotta Windows-versio alkaa latautua.

1. Jos tietokoneessa on yksi käyttöjärjestelmä, painele <F8>-näppäintä nopeasti tietokoneen käynnistyessä. Jos Windows-logo ehtii tulla näyttöön, käynnistä tietokone uudelleen ja yritä uudelleen.

2. Jos tietokoneessa on enemmän kuin yksi käyttöjärjestelmä, korosta vikasietotilassa käynnistettävä käyttöjärjestelmä <nuolinäppäimillä> ja painele <F8>-näppäintä nopeasti, ennen kuin käyttöjärjestelmä käynnistyy.

• Windows-käynnistyksen hallintaohjelma
  • Valitse käynnistettävä käyttöjärjestelmä tai valitse työkalu painamalla sarkainta:
    (Korosta valintasi nuolinäppäimillä ja paina ENTER-näppäintä.)
  • Microsoft Windows Vista
    Windows XP
  • Määritä valinnan lisäasetus painamalla F8-näppäintä.
    Sekunteja jäljellä korostetun valinnan automaattiseen käynnistykseen: 23
  • Työkalut:
      Windowsin muistidiagnostiikka
  • ENTER=Valitse SARKAIN=valikko ESC=Peruuta

1. Käynnistyksen lisäasetukset -näyttö avautuu. Korosta haluamasi vikasietotilan vaihtoehto <nuolinäppäimillä> ja paina <ENTER>-näppäintä.

• Käynnistyksen lisäasetukset
  • Valitse lisäasetukset: Windows 7
    (Korosta valinta nuolinäppäimillä.)
  •       Korjaa tietokone
  •       Vikasietotila

Vikasietotila ja verkkotoiminnot
          Vikasietotila ja komentorivi
  •       Ota käyttöön käynnistyksen lokiinkirjaaminen
          Ota käyttöön pienen tarkkuuden kuva (640x480)
          Viimeisin toiminut kokoonpano (lisäasetukset)
          Hakemistopalvelujen palautustila
          Virheenkorjaustila
          Poista käytöstä automaattinen uudelleenkäynnistys järjestelmävioissa
          Poista käytöstä ohjainallekirjoituksen pakotus

•       Windowsin normaali käynnistys
  • lataus Tarkastele luetteloa järjestelmän palauttamisen työkaluista, joiden avulla voit korjata
    käynnistysongelmia, suorittaa diagnostiikkaohjelmia tai palauttaa järjestelmän.
  • ENTER=Valitse       ESC=Peruuta

1. Kirjaudu tietokoneeseen järjestelmänvalvojan tilille.

2. Sinun pitäisi olla vikasietotilassa. Vikasietotila-sanan pitäisi näkyä näytön kulmissa. Kun haluat poistua vikasietotilasta, käynnistä tietokone uudelleen normaalisti ja anna Windowsin käynnistyä.

Alkuun

Vikasietotilan vaihtoehdot

Käynnistyksen lisäasetukset -valikossa on kolme mahdollista vikasietotilan tyyppiä.

Vikasietotila

Käynnistää Windowsin käyttäen mahdollisimman vähän ohjaimia ja palveluja.

Vikasietotila ja verkkotoiminnot

Muuten sama kuin Vikasietotila, mutta käyttää lisäksi verkon käyttöönottoon tarvittavia ohjaimia ja palveluja. (Tätä tilaa tarvitaan myös, jos järjestelmään halutaan liittää oheislaitteita, kuten USB-muistitikku.)

Vikasietotila ja komentorivi

Muuten sama kuin Vikasietotila, mutta käyttöliittymänä käytetään komentokehotetta eikä Windowsin työpöydän graafista käyttöliittymää.

Tavallisesti kannattaa kokeilla ensin Vikasietotila-vaihtoehtoa. Jos se ei toimi, valitse Vikasietotila ja komentorivi, jos osaat käyttää komentoja ja vianmääritystä komentokehotteessa, tai Vikasietotila ja verkkotoiminnot, jos tarvitset verkkoa/Internetiä ja haluat ladata työkaluja järjestelmään.

Alkuun

Article ID: SLN151827

Last Date Modified: 03/07/2018 12:47