Dell Backup and Recovery 1.8: esittely ja asentaminen

Tämä artikkeli sisältää seuraavat tiedot: Dell Backup and Recovery 1.8: esittely ja asentaminen

Sisällysluettelo:

1. Dell Backup and Recovery 1.8: esittely
  2. Dell Backup and Recovery 1.8 -version asennus / asennuksen poisto ja päivitys
  3. Dell Backup and Recovery 1.8: ensimmäisen käynnistyskerran määritys
  4. Dell Backup and Recovery 1.8: aloitusnäytön käyttö
  5. Dell Backup and Recovery 1.8: hyödyllisiä linkkejä

1. Dell Backup and Recovery 1.8: esittely

HUOMAUTUS: Dell Backup and Recovery 1.8 -ohjelmistoa ei toimiteta enää Dell-järjestelmän mukana. Tämä artikkeli koskee vain aiempia käyttäjiä.

MUISTUTUS: Asenna ennen Windows 10 -päivitystä uusimmat Dell Backup and Recovery 1.8 -päivitykset, jotta ohjelmisto toimii päivityksen jälkeen. Lisätietoja on artikkelissa Dell Backup and Recovery (DBAR) ja Windows 10

Dell Backup and Recovery 1.8 on turvallinen, yksinkertainen ja luotettava varmuuskopiointi- ja palautusratkaisu, joka suojaa järjestelmää (käyttöjärjestelmää, sovelluksia, ohjaimia, asetuksia) ja tietoja (musiikkia, valokuvia, videoita, asiakirjoja ja muita tärkeitä tiedostoja) tietojen menetykseltä.

Dell Backup and Recovery 1.8 -ohjelmistosta on kaksi versiota, Basic ja Premium.

HUOMAUTUS: Premium-päivityksen hinta vaihtelee alueittain. Voit tarkistaa hinnan osasta 2 - Päivitys. Näet hinnan, ennen kuin valitset, jatkatko.

Basic-versio on asennettu valmiiksi kaikkiin järjestelmiin. Sillä käyttäjä voi luoda järjestelmän palautuslevyt ja varmuuskopioida tehtaalla asennetut sovellukset ja ohjaimet. Lisäksi sillä voi palauttaa tietokoneen näköistiedostosta, jos käyttöjärjestelmässä ilmenee ongelmia tai kiintolevy hajoaa.

HUOMAUTUS: Dell Backup and Recovery 1.8 korvaa Dell Backup and Recovery 1.7-, DataSafe Local- ja DataSafe Online -ohjelmistot kaikissa kuluttajalaitteissa ja Dell Backup and Recovery Manager (DBRM) -ohjelmiston kaupallisissa laitteissa.

Käyttäjät voivat valita Premium-version tilatessaan järjestelmää ostopaikassa, ja päivitys toimitetaan Dell Digital Delivery -palvelun kautta. Lisäksi Premium-versio on saatavilla sovelluksen sisäisenä päivityksenä.

Dell Backup and Recovery 1.8 suorittaa ohjatun ensimmäisen käynnistyskerran määrityksen automaattisesti pian järjestelmän käynnistämisen jälkeen. Lisätietoja on osassa 3 jäljempänä.

Dell Backup and Recovery 1.8 -ohjelmiston voi avata myös monella muulla tavalla:

1. Kaksoisnapsauta työpöydän Dell Backup and Recovery -kuvaketta.

2. Kaksoisnapsauta työpöydän ilmaisinalueen (oikeassa alakulmassa kellon vierellä) Dell Backup and Recovery -kuvaketta.

3. Ala kirjoittaa Windows 8 -aloitusnäytössä "Dell backup and Recovery". Sovellus näkyy hakutuloksissa, kun kirjoitat. Napsauta kuvaketta tai paina Enter-näppäintä, kun sovellus näkyy korostettuna.

HUOMAUTUS: jos asennusta ei ole asennettu valmiiksi, sinun tarvitsee ladata uusin versio Dell Backup and Recovery -sivustosta: www.dell.com/backupandrecovery

Alkuun

2. Dell Backup and Recovery 1.8 -version asennus / asennuksen poisto ja päivitys

Asennus / asennuksen poisto

Dell Backup and Recovery 1.8 on asennettu valmiiksi kaikkiin tuettuihin järjestelmiin.

Jos haluat asentaa sovelluksen uudelleen, voit ladata sen ainoastaan Dell Backup and Recovery -sivustosta: www.dell.com/backupandrecovery

HUOMAUTUS: vaikka voit ladata sovelluksen, voit palauttaa järjestelmän ainoastaan järjestelmästä luoduilta palautuslevyiltä.

Dell Backup and Recovery -sovelluksen asennuksen voi poistaa Ohjauspaneelin Ohjelmat ja toiminnot -kohdasta.

Päivitykset

MUISTUTUS: Asenna ennen Windows 10 -päivitystä uusimmat Dell Backup and Recovery 1.8 -päivitykset, jotta ohjelmisto toimii päivityksen jälkeen. Lisätietoja on artikkelissa Dell Backup and Recovery (DBAR) ja Windows 10

Dell Backup and Recovery tarvitsee uusimmat päivitykset toimiakseen tehokkaasti.

Dell Backup and Recovery 1.7 -version käyttäjät näkevät kehotteen päivittää uusimpaan versioon. Aloita päivitys napsauttamalla ilmoitusta.

Korostetun osan napsauttaminen käynnistää päivityksen

Dell Backup and Recovery 1.8 -sovelluksessa päivityksen voi tehdä manuaalisesti:

1. Napsauta oikean yläkulman kysymysmerkkiä.

2. Etsi ja asenna uusimmat päivitykset valitsemalla Check for Updates (Tarkista päivitykset).

Jos päivitys on saatavilla, järjestelmä kehottaa asentamaan päivityksen. Install Update (Asenna päivitys) -kohdan napsauttaminen päivittää uusimpaan versioon automaattisesti.

Päivitä

Dell Backup and Recovery 1.8 -sovelluksen Basic-version voi päivittää Premium-versioon, joka sisältää kaikki työkalun toiminnot.

HUOMAUTUS: Premium-päivityksen hinta vaihtelee alueittain. Voit tarkistaa hinnan seuraavasti. Näet hinnan, ennen kuin valitset, jatkatko.

Seuraavassa taulukossa esitellään Basic- ja Premium-version erot.

ominaisuudet Basic Premium
Palauttaa järjestelmän tehdasasetustilaan Kyllä Kyllä
Käyttäjän tietojen manuaalinen varmuuskopiointi ja palautus Kyllä Kyllä
Sovellusten ja asetusten varmuuskopiointi (järjestelmän varmuuskopiointi) Kyllä
Varmuuskopioiden yhdistäminen ja vanhojen varmuuskopioiden arkistointi Kyllä
Tietojen jatkuva varmuuskopiointi paikallisesti (levylle) Kyllä
Tiedostojen varmuuskopiointi ja palautus tyypin perusteella Kyllä

Päivitys on maksullinen. Voit päivittää Dell Backup and Recovery -täysversioon seuraavasti:

HUOMAUTUS: Jos ostit Dell Backup and Recovery -sovelluksen Premium-version ostopaikasta, aktivoi Premium-versio Dell Digital Delivery -palvelun kautta. ÄLÄ noudata näitä ohjeita

1. Varmista, että järjestelmä on yhteydessä Internetiin, ja valitse System Backup (Järjestelmän päivitys)- tai Next Backup (Seuraava päivitys) -kohdassa Upgrade required (Päivitys tarvitaan).

2. Valitse Upgrade Now (Päivitä heti).

3. Valitse haluamasi päivitysvaihtoehto.

4. Järjestelmä muodostaa yhteyden Dell Backup & Recovery -ostoskorisivulle. Käyttäjän tarvitsee antaa tarvittavat tiedot (toimitusosoite, laskutusosoite, maksuvaihtoehdot), jotta hän voi ostaa päivityksen.

5. Palaa päivityssivulle. Aktivointikoodin pitäisi näkyä automaattisesti, ja DBAR päivittyy.

HUOMAUTUS: jos aktivointikoodi ei näy automaattisesti päivityksen yhteydessä, anna se manuaalisesti.

Alkuun

3. Dell Backup and Recovery 1.8: ensimmäisen käynnistyskerran määritys

Kun järjestelmä tai sovellus on käynnistetty ensimmäisen kerran, Dell Backup and Recovery 1.8 suorittaa ohjatun ensimmäisen käynnistyskerran määrityksen automaattisesti. Se ohjaa Dell Backup and Recovery -sovelluksen alkumäärityksessä. Halutessasi voit ohittaa tämän valitsemalla Later (Myöhemmin) tai poistaa sen kokonaan käytöstä valitsemalla Do Not Remind Me (Älä muistuta) ja Later (Myöhemmin)

1. Jos haluat jatkaa, valitse Next (Seuraava)

2. Sovellus opastaa sen jälkeen palautuslevyjen luonnissa. Lisätietoja on artikkelissa Dell Backup and Recovery 1.8: palautuslevyt

3. Jos olet ostanut Premium-version, seuraava vaihe on luoda järjestelmän varmuuskopio eli näköistiedosto, joka sisältää kaikki ohjelmat, järjestelmäasetukset ja pääkiintolevyn tiedostot ja josta järjestelmä voidaan palauttaa. Lisätietoja on artikkelissa Dell Backup and Recovery 1.8: varmuuskopiointi

4. Viimeinen vaihe on tietojen varmuuskopiointi eli valitsemiesi tietotiedostojen näköistiedosto. Siitä voi palauttaa puuttuvia tai vioittuneita tiedostoja. Lisätietoja on artikkelissa Dell Backup and Recovery 1.8: varmuuskopiointi

5. Ohjatun toiminnon jälkeen näet yhteenvedon tehdyistä ja tekemättömistä toimista. Jos kaikki vaiheet eivät ole valmiita, ohjattu Dell Backup and Recovery -määritys käynnistyy seuraavalla sovelluksen käynnistyskerralla seuraavaan keskeneräiseen osaan.

6. Jos kaikki ohjatun toiminnon vaiheet eivät ole valmiita, ohjatun toiminnon voi käynnistää milloin tahansa napsauttamalla aloitusnäytön oikean yläkulman kysymysmerkkiä (?) ja valitsemalla First Launch Setup (Ensimmäisen käynnistyskerran määritys)

Alkuun

4. Dell Backup and Recovery 1.8: aloitusnäytön käyttö

Aloitusnäyttö

Vasemmassa reunassa näet yhteenvedon tilasta, Dell Backup and Recovery -sovelluksen määrityksistä ja ajoitetuista varmuuskopioinneista.

Dell Backup and Recovery 1.8 -aloitusnäyttö esitellään seuraavassa taulukossa.

Ruutu/linkki Kuvaus
Dell
Recommends (Dell suosittelee)
Tässä näytössä näkyy seuraava tehtävä tai kohde, joka käyttäjän tarvitsee määrittää järjestelmän suojaamiseksi.
HUOMAUTUS: Kun päivitys on saatavilla, se näkyy tässä ruudussa ja on ensisijainen suhteessa kaikkiin muihin toimiin. Käyttäjien kannattaa päivittää ohjelmisto mahdollisimman pian, jotta se toimii jatkossakin oikein.
Factory
Recovery (Palautus)
Media (Palautuslevyt)
Tässä voidaan luoda palautuslevyt
Varmuuskopiointi Tässä voidaan varmuuskopioida järjestelmä ja tiedot.
Recovery (Palautus) Tällä tehdään palautus, alustetaan järjestelmä ja palautetaan tietoja paikallisista varmuuskopioista.
Notifications (Ilmoitukset) Kaikki ilmoitukset näkyvät tässä.
Feedback (Palaute) Palautelinkki sijaitsee aloitusnäytön oikeassa yläkulmassa. Käyttäjä voi antaa palautetta Dell Backup and Recovery -sovelluksen käytöstä napsauttamalla tätä.
Terms and
conditions (Käyttöehdot)
Käyttöehtojen avauslinkki sijaitsee aloitusnäytön oikeassa alakulmassa.

Pikanavigointi

Käyttäjä voi siirtyä Dell Backup and Recovery -sovelluksen osien välillä nopeasti palaamatta aloitusnäyttöön valitsemalla sivun otsikon vierellä olevaa avattavan valikon nuolta, joka tällä sivulla sijaitsee kohdassa Dell Backup and Recovery. Käyttäjä voi valita avattavasta valikosta, mihin osaan hän haluaa siirtyä.

Kysymysmerkki

Napsauttamalla oikean yläkulman kysymysmerkkiä (?) näet seuraavat vaihtoehdot.

• About (Tietoja)
  • Activity Logs (Toimintolokit)
  • First Launch Setup (Ensimmäisen käynnistyskerran määritys)
  • Context Help (Pikaohje)
  • Help (Ohje)
  • Privacy Settings (Yksityisyysasetukset)
  • Check for Updates (Tarkista päivitykset)

Alkuun

5. Dell Backup and Recovery: hyödyllisiä linkkejä

Dell Backup and Recovery -sivusto

Dell Backup and Recovery (DBAR) ja Windows 10

Dell Backup and Recovery 1.8: palautuslevyt

Dell Backup and Recovery 1.8: varmuuskopiointi

Dell Backup and Recovery 1.8: palautus

Alkuun

Article ID: SLN297423

Last Date Modified: 03/12/2018 12:16