Dell Backup and Recovery 1.8: palautus

Tämä artikkeli sisältää seuraavat tiedot: Dell Backup and Recovery 1.8: palautus

Sisällysluettelo:

1. Järjestelmän palauttaminen
  2. Tietojen palauttaminen
  3. Sovellukset ja ohjaimet
  4. Omat Dell-ohjelmistot
  5. Dell Backup and Recovery: hyödyllisiä linkkejä

HUOMAUTUS: Dell Backup and Recovery 1.8 -ohjelmistoa ei toimiteta enää Dell-järjestelmän mukana. Tämä artikkeli koskee vain aiempia käyttäjiä.

MUISTUTUS: Asenna ennen Windows 10 -päivitystä uusimmat Dell Backup and Recovery 1.8 -päivitykset, jotta ohjelmisto toimii päivityksen jälkeen. Lisätietoja on artikkelissa Dell Backup and Recovery (DBAR) ja Windows 10

Recovery (Palautus) -kohdassa voi suorittaa erilaisia palautuksia. Recovery (Palautus)-kohdassa käytettävissä ovat alla luetellut vaihtoehdot.

• System Recovery (Järjestelmän palauttaminen) – Palauttaa koko laitteen (käyttöjärjestelmän, ohjaimet ja tiedot) aikaisempaan tilaan tai alkuperäisen näköistiedoston mukaiseen tilaan.
  • Recover your Data (Tietojen palauttaminen) – Palauttaa tietyt tiedostot ja kansiot varmuuskopiosta.
  • Applications and Drivers (Sovellukset ja ohjaimet) – Mahdollistaa laitteeseen esiasennettujen sovellusten, ohjainten ja apuohjelmien palauttamisen.
  • Dell Software (Dell-ohjelmisto) – Käyttäjä voi palauttaa ohjelmiston, jota ei ole toimitettu varmuuskopiolevyllä ja joka on ladattavissa ainoastaan Dell Digital Locker -palvelusta.

1. Järjestelmän palauttaminen

Windowsissa

Tämän ominaisuuden avulla käyttäjä voi palauttaa järjestelmän aikaisempaan tilaan tai alkuperäisen näköistiedoston mukaiseen tilaan.

Palauta järjestelmä Windowsissa noudattamalla alla olevia ohjeita.

1. Jos käytössäsi on kannettava tietokone, varmista, että sen muuntaja on yhdistetty.

2. Napsauta Recovery (Palautus) -kohtaa.

3. Valitse Kyllä, jatka.

4. Valitse haluamasi palautuspiste, jos käytettävissä on useampia pisteitä, ja napsauta sitten Restart (Käynnistä uudelleen) -painiketta.

5. Näyttöön tulee ponnahdusikkuna, jossa on seuraava viesti: Please select the System Backup carefully (Valitse järjestelmän varmuuskopio huolellisesti). Any System Backup newer than the one selected will be deleted. (Kaikki valittua järjestelmän varmuuskopiota uudemmat kopiot poistetaan.) Do you want to continue? (Haluatko jatkaa?) Varmista, että olet valinnut oikean varmuuskopion, ja napsauta sitten Yes (Kyllä) -painiketta.

6. Järjestelmä käynnistyy uudelleen ja palauttaa valitun palautuspisteen mukaisen alkuperäisen näköistiedoston.
Viimeistele käyttöjärjestelmän asennus seuraamalla näytön ohjeita.

Takaisin järjestelmän palauttamiseen

Windows 7:n palautusosiosta

Dell Backup and Recovery pystyy palauttamaan käyttöjärjestelmän tai varmuuskopion myös käyttöjärjestelmän palautusosiosta.

Palauta käyttöjärjestelmä Windows 7:n palautusosiosta noudattamalla alla olevia ohjeita.

1. Jos käytössäsi on kannettava tietokone, varmista, että sen muuntaja on yhdistetty.

2. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse Sammuta-valikon vaihtoehdoista Käynnistä uudelleen.

3. Paina järjestelmän käynnistyessä uudelleen toistuvasti F8-näppäintä, kunnes näyttöön tulee Käynnistyksen lisäasetukset -valikko.

4. Valitse valikon ensimmäinen vaihtoehto, Korjaa tietokone.

5. Windows lataa tiedostoja. Valitse näppäimistön kieli ja napsauta Seuraava-painiketta.

6. Sinua pyydetään seuraavaksi kirjautumaan sisään. Tee niin ja napsauta OK-painiketta.

7. Valitse järjestelmän palautuksen asetusnäytöstä Dell Backup and Recovery.

8. Järjestelmä käynnistyy uudelleen. Kun se on käynnistynyt, napsauta Next (Seuraava) -painiketta Dell Backup and Recovery -näytössä.

9. Järjestelmän eheys varmistetaan suorittamalla kiintolevyn vianmääritys. Napsauta Next (Seuraava) -painiketta, kun vianmääritys on valmis.

10. Järjestelmä tarkistaa, pystyykö Smart Repair -toiminto korjaamaan ongelman. Napsauta Next (Seuraava) -painiketta, kun tarkistus on valmis.

11. Jos Smart Repair -toiminto ei havaitse mitään ongelmia, se siirtyy seuraavaan vaiheeseen, joka on Instant Restore (Välitön palautus). Jos Instant Restore -toiminto suoritetaan onnistuneesti, sinua kehotetaan käynnistämään järjestelmä uudelleen.

12. Jos Instant Restore -toiminto ei pysty korjaamaan ongelmaa, näyttöön tulee Advanced Options (Lisäasetukset) -näyttö, jossa ovat käytettävissä alla mainitut vaihtoehdot.

• Restore this device to a specific point in time (Laitteen palautus tiettyyn hetkeen)
  • Factory Refresh (Tehdasasetusten päivitys) – palauttaa vain järjestelmäosion
  • Factory Reset (Tehdasasetusten palautus) – poistaa tiedot ja palauttaa kaikki osiot
  • Exit to Microsoft Troubleshoot menu (Poistu Microsoftin vianetsintävalikkoon)

13. Ennen minkään lisäasetustoiminnon suorittamista sinua kehotetaan varmuuskopioimaan tiedot. Jos haluat tehdä niin, napsauta Next (Seuraava) -painiketta (varmista, että sinulla on käytettävissä ulkoinen kiintolevy varmuuskopiointia varten). Jos et halua varmuuskopioida tietoja, napsauta Skip (Ohita) -painiketta.

14. Järjestelmä suorittaa käyttöjärjestelmän palautuksen. Napsauta Restart (Käynnistä uudelleen) -painiketta, kun sinua kehotetaan tekemään niin.

15. Viimeistele järjestelmän asennus Windowsin avulla noudattamalla näytön ohjeita.

Takaisin järjestelmän palauttamiseen

Windows 8:n palautusosiosta

Dell Backup and Recovery pystyy palauttamaan käyttöjärjestelmän tai varmuuskopion myös käyttöjärjestelmän palautusosiosta.

Palauta käyttöjärjestelmä Windows 8:n palautusosiosta noudattamalla alla olevia ohjeita.

1. Jos käytössäsi on kannettava tietokone, varmista, että sen muuntaja on yhdistetty.

2. Napsauta Settings (Asetukset) -vaihtoehtoa.

3. Napsauta sammutuspainiketta; pidä Shift-näppäintä painettuna ja valitse näkyviin tulevista vaihtoehdoista Restart (Käynnistä uudelleen).

4. Järjestelmä käynnistyy uudelleen. Kirjaudu sisään ja napsauta Troubleshoot (Vianetsintä) -painiketta.

5. Napsauta Dell Backup and Recovery -kuvaketta.

6. Järjestelmä käynnistyy uudelleen. Kun se on käynnistynyt, napsauta Next (Seuraava) -painiketta Dell Backup and Recovery -näytössä.

7. Järjestelmän eheys varmistetaan suorittamalla kiintolevyn vianmääritys. Napsauta Next (Seuraava) -painiketta, kun vianmääritys on valmis.

8. Järjestelmä tarkistaa, pystyykö Smart Repair -toiminto korjaamaan ongelman. Napsauta Next (Seuraava) -painiketta, kun tarkistus on valmis.

9. Jos Smart Repair -toiminto ei havaitse mitään ongelmia, se siirtyy seuraavaan vaiheeseen, joka on Instant Restore (Välitön palautus). Jos Instant Restore -toiminto suoritetaan onnistuneesti, sinua kehotetaan käynnistämään järjestelmä uudelleen.

10. Jos Instant Restore -toiminto ei pysty korjaamaan ongelmaa, näyttöön tulee Advanced Options (Lisäasetukset) -näyttö, jossa ovat käytettävissä alla mainitut vaihtoehdot.

• Restore this device to a specific point in time (Laitteen palautus tiettyyn hetkeen)
  • Factory Refresh (Tehdasasetusten päivitys) – palauttaa vain järjestelmäosion
  • Factory Reset (Tehdasasetusten palautus) – poistaa tiedot ja palauttaa kaikki osiot
  • Exit to Microsoft Troubleshoot menu (Poistu Microsoftin vianetsintävalikkoon)

11. Ennen minkään lisäasetustoiminnon suorittamista sinua kehotetaan varmuuskopioimaan tiedot. Jos haluat tehdä niin, napsauta Next (Seuraava) -painiketta (varmista, että sinulla on käytettävissä ulkoinen kiintolevy varmuuskopiointia varten). Jos et halua varmuuskopioida tietoja, napsauta Skip (Ohita) -painiketta.

12. Järjestelmä suorittaa käyttöjärjestelmän palautuksen. Napsauta Restart (Käynnistä uudelleen) -painiketta, kun sinua kehotetaan tekemään niin.

13. Viimeistele järjestelmän asennus Windowsin avulla noudattamalla näytön ohjeita.

Takaisin järjestelmän palauttamiseen

Palautuslevyltä

Dell Backup and Recovery 1.8 pystyy palauttamaan käyttöjärjestelmän tai varmuuskopion palautuslevyltä.

Palauta käyttöjärjestelmä palautuslevyltä noudattamalla alla olevia ohjeita.

HUOMAUTUS: voit käyttää tätä toimintoa vain, jos olet luonut palautuslevyt.

1. Jos käytössäsi on kannettava tietokone, varmista, että sen muuntaja on yhdistetty.

2. Aseta palautuslevy optiseen asemaan tai yhdistä USB-palautusavain USB-porttiin.

3. Käynnistä järjestelmä palautuslevyltä painelemalla F12-näppäintä Dellin logon nähdessäsi ja valitse CD/DVD Drive (CD/DVD-asema) tai USB Device (USB-laite) riippuen siitä, missä varmuuskopiosi sijaitsee. Jos sinua pyydetään aloittamaan käynnistys CD/DVD-levyltä painamalla näppäintä, paina nopeasti viestin nähtyäsi mitä tahansa näppäintä.

4. Järjestelmä käynnistyy palautuslevyltä ja näyttöön tulee Dell Backup and Recovery -ikkuna. Napsauta tässä ikkunassa Next (Seuraava) -painiketta.

5. Järjestelmän eheys varmistetaan suorittamalla kiintolevyn vianmääritys. Napsauta Next (Seuraava) -painiketta, kun toiminto on suoritettu.

6. Järjestelmä tarkistaa, pystyykö Smart Repair -toiminto korjaamaan ongelman. Napsauta Next (Seuraava) -painiketta, kun toiminto on suoritettu.

7. Jos Smart Repair -toiminto ei havaitse mitään ongelmia, se yrittää suorittaa Instant Restore (Välitön palautus) -toiminnon. Jos Instant Restore -toiminto suoritetaan onnistuneesti, sinua kehotetaan käynnistämään järjestelmä uudelleen.

8. Jos Instant Restore -toiminto ei pysty korjaamaan ongelmaa, näyttöön tulee Advanced Options (Lisäasetukset) -näyttö, jossa ovat käytettävissä alla mainitut vaihtoehdot.

• Restore this device to a specific point in time (Laitteen palautus tiettyyn hetkeen)
  • Factory Refresh (Tehdasasetusten päivitys) – palauttaa vain järjestelmäosion
  • Factory Reset (Tehdasasetusten palautus) – poistaa tiedot ja palauttaa kaikki osiot
  • Exit to Microsoft Troubleshoot menu (Poistu Microsoftin vianetsintävalikkoon)

9. Ennen minkään lisäasetustoiminnon suorittamista sinua kehotetaan varmuuskopioimaan tiedot. Jos haluat tehdä niin, napsauta Next (Seuraava) -painiketta (varmista, että sinulla on käytettävissä ulkoinen kiintolevy varmuuskopiointia varten). Jos et halua varmuuskopioida tietoja, napsauta Skip (Ohita) -painiketta.

10. Järjestelmä suorittaa käyttöjärjestelmän palautuksen. Napsauta Restart (Käynnistä uudelleen) -painiketta, kun sinua kehotetaan tekemään niin.

11. Viimeistele järjestelmän asennus Windowsin avulla noudattamalla näytön ohjeita.

Takaisin järjestelmän palauttamiseen

Takaisin artikkelin alkuun

2. Tietojen palauttaminen

Käytä tietojen palauttamista, kun haluat palauttaa tietyt tiedostot tai kansiot varmuuskopioista.

Käytä Data Recovery -työkalua noudattamalla jäljempänä olevia ohjeita.

Napsauta Recovery (Palautus) -ikkunassa vasemmalla olevaa Recover your Data (Tietojen palauttaminen) -välilehteä.

Tämän jälkeen sinun pitää valita haluamasi jäljempänä mainituista vaihtoehdoista.

Tallennuspaikka

• Original Destination (Alkuperäinen tallennuspaikka) – Tämä tarkoittaa sitä paikkaa, josta tiedot palautetaan.
  • Browse (Selaa) – Tämä tarkoittaa sitä paikkaa, johon tiedot palautetaan. Voit napsauttaa tätä kohtaa ja määrittää tallennuspaikan.

Palautustapa

• Rename Duplicate Files (Nimeä samannimiset tiedostot uudelleen) – Jos valitset tämän vaihtoehdon, mahdolliset samannimiset tiedostot säilytetään palautuksen aikana ja nimetään lisäämällä numero alkuperäisen nimen perään.
  • Keep Newer Files (Pidä uusimmat tiedostot) – Jos valitset tämän vaihtoehdon, vain uusimmat tiedostot (päivämäärän ja aikaleiman mukaan) säilytetään.
  • Overwrite All Files (Korvaa kaikki tiedostot) – Jos valitset tämän vaihtoehdon, kaikki tietokoneessa olevat tiedostot ja kansiot korvataan varmuuskopion tiedostoilla ja kansioilla.
  • Keep Older Files (Pidä vanhimmat tiedostot) – Jos valitset tämän vaihtoehdon, vain vanhimmat tiedostot (päivämäärän ja aikaleiman mukaan) säilytetään.

Tiedostotyypit

• Voit määrittää varmuuskopioon lisättävien tiedostojen tyypin valitsemalla Documents (Asiakirjat), Pictures (Kuvat), Music (Musiikki) tai Videos (Videot) Original Destination (Alkuperäinen tallennuspaikka) -kohdan alapuolelta. Lisäksi voit lisätä tiedostoja varmuuskopioon napsauttamalla Add more files (Lisää tiedostoja) -painiketta.
  • Napsauttamalla Add more files (Lisää tiedostoja) -kohdan alapuolella olevaa File to recover (Palautettava tiedosto) -linkkiä voit katsoa palautettavia kohteita.

Lisää vaihtoehtoja

• More Options (Lisää vaihtoehtoja; ylhäällä oikealla) – Napsauta tätä, jos haluat muokata tiedostojen palautuksen asetuksia. Seuraavassa selitetään More Options (Lisää vaihtoehtoja) -kohdassa käytettävissä olevat asetukset.

File selection (Tiedostojen valitseminen) – Voit valita palautettavat tiedostot tai kansiot.

Browse archive (Arkiston selaus) – Voit etsiä arkistoituja tietoja palautettaviksi.

Takaisin artikkelin alkuun

3. Sovellukset ja ohjaimet

Tämä toiminto mahdollistaa laitteeseen esiasennettujen sovellusten, ohjainten ja apuohjelmien palauttamisen. Napsauta haluamaasi kohtaa ja valitse palautettava kohde.

Takaisin artikkelin alkuun

4. Omat ohjelmistolataukset

Joistain tietokoneeseen esiasennetuista ohjelmistoista ei toimiteta varmuuskopiota CD- tai DVD-levyllä, mutta niiden varmuuskopiot ovat Dell Digital Locker -palvelussa.  Ota ostamasi ohjelmisto käyttöön noudattamalla näytön ohjeita.

HUOMAUTUS: tietyn ohjelmiston latauskertojen määrä on rajallinen.

Takaisin artikkelin alkuun

4. Dell Backup and Recovery: hyödyllisiä linkkejä

Dell Backup and Recovery -sivusto

Dell Backup and Recovery 1.8: esittely ja asentaminen

Dell Backup and Recovery 1.8: palautuslevyt

Dell Backup and Recovery 1.8: varmuuskopiointi

Takaisin artikkelin alkuun

Article ID: SLN297654

Last Date Modified: 15/08/2017 11:23