Dell-tietokoneen Windows 10 -käyttöjärjestelmän oletusasetusten palautus tai uudelleenasennus

Dell-tietokoneen Windows 10 -käyttöjärjestelmän oletusasetusten palautus tai uudelleenasennus

Sisällysluettelo:

1. Varmuuskopioi tiedostot Tiedostohistorian avulla
  2. Järjestelmän palauttaminen Windows 10:ssä
  3. Päivitä Windows 10 menettämättä tietojasi
  4. Palauta Windows 10 -oletusasetukset Reset-painikkeella
  5. Asenna Windows 10 uudelleen Dell-näköistiedostosta Windowsin palautusympäristössä (WinRE)
  6. Asenna Windows 10 uudelleen Dell-näköistiedostosta palautuslevyltä
  7. Asenna tai päivitä Dell-tietokoneen Windows 10 -ohjaimet
  8. Lisätietoja ja hyödyllisiä linkkejä

Tässä artikkelissa käsitellään useita Windows 10 -käyttöjärjestelmän palautus-, nollaus- ja uudelleenasennustyyppejä. Valitse seuraavasta taulukosta tilanne, joka vastaa eniten omaasi:

Ongelma Osa
Laite ei toimi oikein jonkin hiljattain asennetun ohjelman vuoksi Järjestelmän palauttaminen Windows 10:ssä
Laite ei toimi hyvin etkä ole varma, mistä se johtuu Päivitä Windows 10 menettämättä tietojasi
Haluat nollata laitteen Windowsin puhtaaseen Microsoft-versioon, ja Windows käynnistyy normaalisti Palauta Windows 10 -oletusasetukset Reset-painikkeella
Haluat nollata laitteen siihen tilaan, jossa Dell toimitti sen, ja Windows käynnistyy normaalisti Asenna Windows 10 uudelleen Dell-näköistiedostosta Windowsin palautusympäristössä (WinRE)
Haluat nollata laitteen siihen tilaan, jossa Dell toimitti sen, mutta Windows ei käynnisty Asenna Windows 10 uudelleen Dell-näköistiedostosta palautuslevyltä

Varmuuskopioi tiedostot Tiedostohistorian avulla

Tiedot kannattaa varmuuskopioida Tiedostohistorian avulla ennen käyttöjärjestelmän päivittämistä tai oletusasetusten palauttamista.

Lisätietoja Tiedostohistoriasta on Microsoftin Tiedostojen varmuuskopioiminen -sivulla.

Järjestelmän palauttaminen Windows 10:ssä

Video - Järjestelmän palauttaminen Windows 10:ssä

Tee Järjestelmän palauttaminen seuraavasti:

1. Napsauta työpöydän verkko- ja Windows-haun kenttää ja kirjoita Ohjauspaneeli.

2. Etsi ohjauspaneelista kohta Palauttaminen.

3. Valitse Palauttaminen > Avaa Järjestelmän palauttaminen > Seuraava.

4. Valitse ongelmalliseen sovellukseen, ohjaimeen tai päivitykseen liittyvä palautuspiste ja valitse Seuraava > Valmis.

Jos saat virheen käyttäessäsi Järjestelmän palauttaminen -toimintoa, katso lisätietoja artikkelista Järjestelmän palauttaminen epäonnistui palautettaessa hakemistoa palautuspisteestä.

Päivitä Windows 10 menettämättä tietojasi

Windows 10 voi palauttaa kaikkien järjestelmätiedostojensa oletusasetukset ilman vaikutusta henkilökohtaisiin tietoihisi. Päivitys tekee seuraavat:

• asentaa Windows 10 -käyttöjärjestelmän uudelleen ja säilyttää henkilökohtaiset tiedostosi
  • poistaa asentamasi sovellukset ja ohjaimet
  • poistaa asetuksiin tekemäsi muutokset
  • poistaa tietokoneen valmistajan asentamat sovellukset. (Jos Windows 10 oli asennettu tietokoneeseen valmiiksi, tietokoneen valmistajan sovellukset asennetaan uudelleen.)

Aloita järjestelmätiedostojen päivitys seuraavasti:

1. Napsauta työpöydän verkko- ja Windows-haun kenttää ja kirjoita "palauta oletusasetukset".

2. Valitse Palauta tietokoneen oletusasetukset (järjestelmäasetus).

3. Valitse Palauta tietokoneen oletusasetukset -kohdassa Aloita käyttö.

4. Valitse Säilytä vain omat tiedostot.

5. Huomioi, mitkä sovellukset tai ohjaimet on asennettava uudelleen päivityksen jälkeen.

6. Tee päivitys näytön ohjeiden mukaisesti. Tämä kestää jonkin aikaa, ja tietokone käynnistyy uudelleen.

Dell-tietokoneen palautus Windowsin Reset-painikkeella

Video - Windows 10 -käyttöjärjestelmän palautus

Jos haluat palauttaa tietokoneen puhtaaseen Windows 10 -versioon ja poistaa kaikki omat tiedostosi, toimi seuraavasti:

Tämä ei ole Dell-näköistiedoston palautus, vaan tämä prosessi asentaa Windows 10 -käyttöjärjestelmän uudelleen sekä poistaa henkilökohtaiset tiedostosi, asentamasi sovellukset ja ohjaimet, asetuksiin tekemäsi muutokset ja Dellin asentamat sovellukset. Muista varmuuskopioida tiedostosi ennen tätä.

Jotkin Dell-tabletit on ehkä määritetty lisäämään Dellin tehtaalla asentamia ohjelmistoja prosessin aikana.

1. Napsauta työpöydän verkko- ja Windows-haun kenttää ja kirjoita "palauta oletusasetukset".

2. Valitse Palauta tietokoneen oletusasetukset (järjestelmäasetus).

3. Valitse Palauta tietokoneen oletusasetukset -kohdassa Aloita käyttö.

4. Valitse Poista kaikki.

5. Jos aiot käyttää tietokonetta edelleen, valitse Poista vain tiedostot. Jos aiot kierrättää tietokoneen, valitse Remove files and clean the drive (Poista tiedostot ja tyhjennä asema).

6. Palauta oletusasetukset näytön ohjeiden mukaisesti. Tämä kestää jonkin aikaa, ja tietokone käynnistyy uudelleen.

Asenna Windows 10 uudelleen Dell-näköistiedostosta Windowsin palautusympäristössä (WinRE)

Jos haluat palauttaa tietokoneen Dell-näköistiedostosta alkuperäiseen tilaansa, joka sisältää Dellin tehtaalla asentamat sovellukset ja ohjelmistot, toimi seuraavasti:

Tämä ei koske laitteita, joissa on toimitettaessa alle 2 Gt muistia ja/tai joissa on alle 32 Gt tallennustilaa.

Prosessi alustaa kiintolevyn ja poistaa kaikki tiedot. Muista varmuuskopioida tiedostosi ennen tätä.
  1. Napsauta työpöydän verkko- ja Windows-haun kenttää ja kirjoita "palauta oletusasetukset".

2. Valitse Palauta tietokoneen oletusasetukset (järjestelmäasetus).

3. Valitse Käynnistyksen lisäasetukset -osasta Käynnistä uudelleen.

4. Valitse Valitse asetus -näytössä Vianmääritys.

5. Valitse Factory Image Restore (Alkuperäisen näköistiedoston palautus).

6. Palauta oletusasetukset näytön ohjeiden mukaisesti. Tämä kestää jonkin aikaa, ja tietokone käynnistyy uudelleen.

Windowsin ulkopuolelta

Kolmannen käynnistysyrityksen jälkeen tietokone siirtyy automaattisesti Windowsin palautusympäristöön (WinRE). Palauta käyttöjärjestelmä seuraavien ohjeiden mukaisesti.

1. Valitse Valitse asetus -näytössä Vianmääritys.

2. Valitse Vianmääritys-näytössä Näköistiedoston palautus.

3. Palauta oletusasetukset näytön ohjeiden mukaisesti. Tämä kestää jonkin aikaa, ja tietokone käynnistyy uudelleen.

Asenna Windows 10 uudelleen Dell-näköistiedostosta palautuslevyltä

Using the Dell OS Recovery Tool - (2.35, englanninkielinen)

Video - Windows 10 -asennus (USB-muistitikulta)

Jos olet päivittänyt laitteesi Windows 10 -käyttöjärjestelmään Windows 7- tai Windows 8.1 -versiosta, sinun on asennettava tietokoneesi mukana tullut käyttöjärjestelmä ja päivitettävä sitten uudelleen Windows 10 -versioon.
Jos tarvitset levyn, jonka avulla voit korjata käyttöjärjestelmän tai palauttaa sen alkuperäisestä näköistiedostosta, katso Media Backup -sivulta, miten voit luoda palautuslevyt Dell-tietokoneesta tai ladata näköistiedoston verkosta.
Tämä ei koske laitteita, joissa on toimitettaessa alle 2 Gt muistia ja/tai joissa on alle 32 Gt tallennustilaa.

Prosessi alustaa kiintolevyn ja poistaa kaikki tiedot. Muista varmuuskopioida tiedostosi ennen tätä.
  1. Aseta palautuslevy USB-porttiin tai DVD-asemaan sen mukaan, mihin muotoon olet luonut palautuslevyt.

2. Sammuta tietokone.

3. Käynnistä tietokone ja napauta Dell-logonäytössä F12-näppäintä useita kertoja, kunnes näytön oikeassa yläkulmassa näkyy teksti Preparing one time boot menu.

4. Valitse käynnistysvalikon UEFI BOOT -kohdasta laite, joka vastaa levyn tyyppiä (USB tai DVD).

5. Valitse näppäimistön kieli.

6. Valitse Valitse asetus -näytössä Vianmääritys.

7. Valitse Palauttaminen asemasta.

8. Palauta oletusasetukset näytön ohjeiden mukaisesti. Tämä kestää jonkin aikaa, ja tietokone käynnistyy uudelleen.

Asenna tai päivitä Dell-tietokoneen Windows 10 -ohjaimet

Dell päivittää ohjaimia, sovelluksia ja laiteohjelmistoja uusien ohjelmistojen ja laitteistojen vaatimuksiin vastaamiseksi. Katso lisätietoja ohjainten oikeasta asennus- ja päivitysjärjestyksestä tuotekohtaiselta Ohjaimet ja ladattavat tiedostot -sivulta.

Lisätietoja ja hyödyllisiä linkkejä

Seuraavista linkeistä voi olla apua asiakkaille, jotka haluavat asentaa käyttöjärjestelmän uudelleen:

Article ID: SLN297920

Last Date Modified: 16/04/2019 12:48