Käynnistäminen vikasietotilaan Windows 10:ssä

Tässä artikkelissa on ohjeet käynnistämisestä vikasietotilaan Windows 10:ssä.  Muut käyttöjärjestelmät: Windows 8/8.1, Windows 7, Vista ja XP

Video (englanninkielinen) – Starting Windows 10 in Safe Mode (Official Dell Tech Support)

Windows:

1. Avaa Asetukset painamalla näppäinyhdistelmää Windows + I.
    • Jos se ei toimi, valitse näytön vasemmasta alakulmasta Käynnistä-painike ja valitse Asetukset
  2. Valitse Päivitys ja suojaus > Palauttaminen
  3. Valitse Käynnistyksen lisäasetukset -osasta Käynnistä uudelleen
  4. Kun tietokone on käynnistynyt Valitse asetus -näyttöön, valitse Vianmääritys > Lisäasetukset > Käynnistysasetukset > Käynnistä uudelleen.
  5. Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, näet asetusluettelon. Käynnistä tietokone vikasietotilaan valitsemalla 4 tai F4. Jos tarvitset Internetiä, valitse vikasietotila ja verkkotoiminnot valitsemalla 5 tai F5.

Kirjautumisnäytössä:

1. Käynnistä tietokone uudelleen.
  2. Paina kirjautumisnäytössä vaihtonäppäintä pitkään ja valitse Virta > Käynnistä uudelleen
  3. Kun tietokone on käynnistynyt Valitse asetus -näyttöön, valitse Vianmääritys > Lisäasetukset > Käynnistysasetukset > Käynnistä uudelleen
  4. Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, näet asetusluettelon. Käynnistä tietokone vikasietotilaan valitsemalla 4 tai F4. Jos tarvitset Internetiä, valitse vikasietotila ja verkkotoiminnot valitsemalla 5 tai F5.

Windowsin ulkopuolelta:

Kolmannen epäonnistuneen käynnistysyrityksen jälkeen Windows 10 käynnistyy automaattisesti Windowsin palautusympäristöön (WinRE). Siirry vikasietotilaan seuraavasti:
  1. Valitse Valitse asetus -näytössä Vianmääritys.
  2. Valitse Vianmääritys-näytössä Lisäasetukset.
  3. Valitse Lisäasetukset-näytössä Käynnistyksen lisäasetukset.
  4. Valitse Käynnistysasetukset.
  5. Valitse Käynnistä uudelleen.
  6. Tietokone käynnistyy uudelleen ja Käynnistysasetukset-valikko avautuu. Valitse 4 ja ota vikasietotila käyttöön.
Microsoftin lisätiedot ovat täällä: Tietokoneen käynnistäminen vikasietotilaan Windows 10:ssä
Jos käynnistäminen vikasietotilassa ei onnistu, tietämyskannan artikkelissa "Tietokone ei käynnisty Windows 10:een" on lisätietoja vianmäärityksestä

Article ID: SLN306359

Last Date Modified: 19/07/2018 16:05