Videoasetusten muuttaminen Windows XP:ssä

Huomautus: Windows XP -asiakkaat eivät saa 11.4.2017 jälkeen enää uusia suojauspäivityksiä, muita kuin suojaukseen liittyviä hotfix-korjauksia, maksutonta tai maksullista tukea taikka teknisen sisällön verkkopäivityksiä Microsoftilta. Tätä artikkelia ei enää päivitetä, ja se on jatkossa vain tiedoksi. Katso täydellinen tuen päättymisilmoitus Microsoftin sivustosta.

Sisällysluettelo:

1. Määritä tai vaihda näytön tarkkuus
  2. Muuta värien määrää
  3. Muuta virkistystaajuutta
  4. Muuta fonttien ja kuvakkeiden kokoa

Tämä artikkeli koskee Microsoft Windows XP -käyttöjärjestelmää.
Vaihda käyttöjärjestelmää napsauttamalla alla.

Määritä tai vaihda näytön tarkkuus

1. Sulje kaikki avoimet ohjelmat.

2. Valitse Käynnistä ja valitse sitten Ohjauspaneeli

3. Valitse Ohjauspaneeli-ikkunassa Ulkoasu ja teemat ja Näyttö.

4. Valitse Ominaisuudet: Näyttö -ikkunan Asetukset-välilehti.

5. Voit muuttaa näytön tarkkuutta vetämällä Näytön tarkkuus -liukusäädintä ja valitsemalla Käytä.

6. Kun näyttöön tulee ilmoitus, että Windows vaihtaa työpöydän koon, valitse OK.
    Huomautus: Jos näyttöön tulee Yhteensopivuusvaroitus, valitse Ota asetukset käyttöön ilman uudelleenkäynnistämistä ja OK.

7. Jos uudet asetukset ovat yhteensopivat, ne otetaan käyttöön.

8. Valitse Kyllä, jos haluat säilyttää uudet asetukset.
    Huomautus: jos uudet asetukset eivät toimi, Windows yrittää palauttaa alkuperäiset asetukset automaattisesti. Jos kuva ei näy kunnolla tai näyttöön tulee Out of Scan Range (Hakualueen ulkopuolella) -virhe, jota ei voi korjata automaattisesti, käynnistä tietokone uudelleen. Paina F8-näppäintä käynnistyksen aikana, korosta Startup Menu (Käynnistys-valikko) -kohdasta Safe Mode (Vikasietotila) ja käynnistä tietokone vikasietotilassa painamalla Enter-näppäintä. Palauta vikasietotilassa näytön alkuperäiset tarkkuusasetukset ja käynnistä uudelleen normaalisti.

9. Ota muutokset käyttöön käynnistämällä tietokone uudelleen.

Alkuun

Muuta värien määrää

1. Sulje kaikki avoimet ohjelmat.

2. Valitse Käynnistä ja valitse sitten Ohjauspaneeli

3. Valitse Ohjauspaneeli-ikkunassa Ulkoasu ja teemat ja Näyttö.

4. Valitse Ominaisuudet: Näyttö -ikkunan Asetukset-välilehti.

5. Valitse Värien määrä avattavasta valikosta.

6. Valitse Käytä ja valitse sitten OK.

Alkuun

Muuta virkistystaajuutta

Huomautus: Virkistystaajuuden muuttamista suositellaan ainoastaan kuvaputkinäytöissä. Se on tarpeetonta kannettavien tietokoneiden LCD-näytöissä tai litteissä LCD-näytöissä.
  1. Sulje kaikki avoimet ohjelmat.

2. Valitse Käynnistä ja valitse sitten Ohjauspaneeli

3. Valitse Ohjauspaneeli-ikkunassa Ulkoasu ja teemat ja Näyttö.
    Valitse Ominaisuudet: Näyttö -ikkunan Asetukset-välilehti.

4. Valitse Lisäasetukset ja Näyttölaite-välilehti.

5. Valitse Näytön asetukset -kohdan avattavasta valikosta Virkistystaajuus.

6. Valitse haluamasi virkistystaajuus ja valitse Käytä.

7. Kun näyttöön tulee ilmoitus, että Windows muuttaa virkistystaajuuden, valitse OK.
    Huomautus: Jos näyttöön tulee Virkistystaajuus-varoitus, että olet määrittänyt mukautetun virkistystaajuuden, valitse Kyllä.

8. Jos uudet asetukset ovat yhteensopivat, ne otetaan käyttöön.

9. Valitse Kyllä, jos haluat säilyttää uudet asetukset.
    Huomautus: jos uudet asetukset eivät toimi, Windows yrittää palauttaa alkuperäiset asetukset automaattisesti. Jos kuva ei näy kunnolla tai näyttöön tulee Out of Scan Range (Hakualueen ulkopuolella) -virhe, jota ei voi korjata automaattisesti, käynnistä tietokone uudelleen. Paina F8-näppäintä käynnistyksen aikana, korosta Startup Menu (Käynnistys-valikko) -kohdasta Safe Mode (Vikasietotila) ja käynnistä tietokone vikasietotilassa painamalla Enter-näppäintä. Palauta vikasietotilassa näytön alkuperäiset tarkkuusasetukset ja käynnistä uudelleen normaalisti.

10. Sulje kaikki ikkunat ja käynnistä tietokone uudelleen kehotettaessa.

Alkuun

Muuta fonttien ja kuvakkeiden kokoa

Kuvakkeiden ja työkalurivien koon säätäminen Dell QuickSet -työkalulla

1. Valitse  Dell QuickSet -kuvake ilmaisinalueelta.

2. Valitse avautuvalta työkaluriviltä Icons & Toolbars (Kuvakkeet ja työkalurivit) ja haluamasi asetus.

Fonttikoon muuttaminen

1. Napsauta työpöydän tyhjää kohtaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet. (Vaihtoehtoisesti voit valita Käynnistä ja Ohjauspaneeli ja kaksoisnapsauttaa Näyttö-kohtaa.)

2. Valitse Näytön ominaisuudet -ikkunan Ulkoasu-välilehti.

3. Valitse Fonttikoko-ruudusta haluamasi fonttikoko.

4. Valitse Käytä ja valitse sitten OK.

DPI-asetuksen säätäminen

1. Napsauta työpöydän tyhjää kohtaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet. (Vaihtoehtoisesti voit valita Käynnistä ja Ohjauspaneeli ja kaksoisnapsauttaa Näyttö-kohtaa.)

2. Valitse Ominaisuudet: Näyttö -ikkunan Asetukset-välilehti.

3. Valitse Advanced (Lisäasetukset).

4. Valitse haluamasi DPI-asetus Yleiset-välilehden DPI-asetus-kohdasta tai valitse Mukautettu asetus ja määritä mukautettu DPI-asetus.

5. Valitse Käytä ja valitse sitten OK.

6. Jos näyttöön tulee kehote, käynnistä tietokone uudelleen.

Alkuun

Pikavinkkisisältöä julkaisee itse Dellin teknisen tuen henkilökunta, joka ratkaisee ongelmia päivittäin. Nopean julkaisutahdin mahdollistamiseksi pikavinkit saattavat sisältää ainoastaan osittaisia ratkaisuja tai kiertoteitä, jotka ovat vielä kehitteillä tai joihin tarvitaan vielä lisäperusteita, jotta niitä voidaan pitää ongelman ratkaisuina. Siten Dell ei ole tarkistanut, arvioinut eikä hyväksynyt pikavinkkejä, joten niitä kannattaa käyttää varoen. Dell ei vastaa mistään menetyksistä, mukaan lukien asiakkaiden tietojen, voittojen tai tuottojen menetykset, jotka johtuvat pikavinkkien sisältämien ohjeiden noudattamisesta.

Article ID: SLN97178

Last Date Modified: 03/05/2018 18:48