Systemguide till Dell Latitude Rugged 5420 och 5424 Notebook

Systemguide till Dell Latitude Rugged 5420 och 5424 Notebook

Snabblänkar

Kom igång med ditt Dell-systemDokumentation – användarhandböcker/handböckerSök efter Service Tag-numret och Express Service-kodenDells Drivrutiner och nedladdningarGarantistatus och serviceinformationGuide för överlåtelse av ägarskap och återförsäljarregistreringRapportera systemet som försvunnet eller stulet

Systemguiden till Dell Latitude Rugged 5420 och 5424 Notebook: innehåller länkar till steg-för-steg-guider och användbar information om ditt system

Expandera avsnitten nedan för information om hur du använder din Dell Latitude Rugged 5420 och 5424 Notebook

Lär känna datorn:

En länk till systemhandboken finns här:

Det här avsnittet innehåller länkar till information om placering av anslutningar och portar, bilder på dina system och hjälper dig att komma igång med systemet.

Varning! Innan du börjar arbeta på din maskin är det värt att funderar över följande säkerhetsinformation:

Installationsalternativ:

Detta avsnitt täcker alternativen för ominstallation av operativsystemet (OS)

Se flikarna nedan för att ta reda på mer information

Microsoft Windows

För information om de olika Windows OS-versionerna klickar du på följande länk:

Drivrutiner:

Det här avsnittet ger information om drivrutiner och önskad ordning av installation för de olika versionerna av
operativsystemet Windows som stöds på Dell-datorn.

Ordningsföljd för installation av drivrutiner:
Installera drivrutiner med resurs-CD/DVD:
Identifiera drivrutiner som inte omfattas av installationsordningen:

Säkerhetskopiering och återställning av systemet

Det här avsnittet innehåller information om alternativen för säkerhetskopiering och återställning för ditt system.

Såvida du angav återställningsmedia i beställningen kommer Windows 10-systemet inte att levereras med ett USB-flashminne eller CD-skivor för återställning. För information om att hur man skapar återställningsmedia för systemet i händelse av katastrofer systemfel, följer du länken nedan:

Windows Recovery Environment (WinRE)

På fabriksinstallerade Windows 10-system låter WinRE dig återställa systemet till de ursprungliga fabriksinställningarna. Om du vill ha information klickar du på länken nedan:

Dell-återställningsbild av Microsoft Windows

Du kan även hämta en återställningsbild av Microsoft Windows-operativsystemet som anpassats för din Dell-produkt från Dells supportwebbplats.

Obs! Återställningsbilden innehåller den version av Windows som var installerad på datorn. Hämtningen är endast tillgänglig på vissa system.

Dell Backup and Recovery (DBAR)

DBAR är till för system som är äldre än Windows 10 och det är ett flexibelt, automatiskt säkerhetskopierings- och återställningsprogram som tillförlitligt skyddar dina viktigaste digitala dokument och minnen med bara några klick.

Om du inte angav återställningsmedia i beställningen kommer ditt system inte att levereras med ett USB-flashminne eller CD-skivor för återställning. Du kan även använda DBAR-programmet för att skapa återställningsmedia för systemet i händelse av allvarliga systemfel.

Mer information finns på supportsidan Dell Backup and Recovery (Dells säkerhetskopiering och återställning):

Information om system som har uppgraderats till Windows 10 finns i följande artikel:

Mer allmän information om hur du återställer Windows finns i följande artikel:

Dell ProSupport för datorer och surfplattor:

Via SupportAssist (hette tidigare My Dell) får du systemuppdateringar, identifiering av problem och enhetsspecifika meddelanden, så nu kan du lösa och förebygga problem ännu smidigare än tidigare. Med det här programmet har du allt som krävs för att kunna underhålla datorer och surfplattor exakt och initierat. Mer information och installationsanvisningar finns på följande länk:

Diagnostik och felkoder:

Det här avsnittet innehåller länkar till artiklar om diagnostik och de olika felmeddelandena, pipkoderna och diagnostiska LED-koderna som kan hjälpa dig att felsöka potentiella maskin- och programvaruproblem på ditt system.

Du kan också använda diagnostik som finns på Dells supportsida. För detta måste Dell System Detect & SupportAssist vara installerade på ditt system. Detta görs om du väljer att köra diagnostikprogrammet. Du kan få åtkomst till denna diagnostik genom att följa länken nedan:

Maskinvara:

Nedanstående avsnitt ger länkar till artiklar som innehåller information om de olika typerna av hårdvara i systemet. De kan hjälpa dig att felsöka problem som kan identifieras med hjälp av ovanstående diagnostik. Det finns också allmänna informativa artiklar som kan hjälpa dig med arbetsuppgifter, till exempel att uppdatera BIOS eller uppgradera en hårddisk.

Nätadapter och batteri
Ljud
BIOS och moderkort
Problem med fläkt och överhettning
Hårddiskproblem
Problem med inmatningsenheter
Minne
Nätverk, Wi-Fi, Bluetooth
Inget självtest vid start, ingen ström
Optisk enhet
Portar, portreplikatorer och dockningsstationer
Videoproblem

Ytterligare programvara, säkerhet, kryptering och antivirus:

Detta avsnitt omfattar de program som stöds i systemet. Det har även länkar till information om säkerhet och kryptering samt antivirusprogram.

Se flikarna nedan för att ta reda på mer information

Programvara

Systemet levereras med vissa förinstallerat program och programvara som är utformade för att göra
livet enklare. Det här avsnittet innehåller länkar till information om dessa.

Klicka på följande länk för att komma till Dells center för hämtning:

Klicka på följande länk för att gå till sidan för Dells applikationer och programvara:

Programvara som säljs med systemet:

Det här avsnittet innehåller information om vissa av de förinstallerade programmen och säljs tillsammans med ditt system.

En del programvara som såldes i samband med köpet av datorn måste hämtas när du har fått systemet.
Detta uppnås genom att använda Dell Digital Delivery. Se länkarna nedan för mer information:

Obs! Programvarulänkarna nedan stöds av ProSupport-garantin

Säkerhet och kryptering

Det här avsnittet innehåller länkar till information om säkerhet och kryptering i ditt Dell-system.

Dell Data Protection | Access (DDPA) (dataskydd/åtkomst)
Dell Data Protection – Encryption (DDPE) (dataskydd/kryptering)

Antivirus

Klicka på följande länk för att få tillgång till supportsidan för Dell-säkerhet och virusskydd:

Ditt system kan vara förinstallerat med ett antivirusprogram. Följ länken nedan
för mer information

Följ länkarna nedan för ytterligare information om virus, spionprogram och
skadliga koder:

Om du behöver hjälp med ett ämne som inte omfattas av den här handboken kan du använda sökrutan högst upp till höger på den här sidan för att få ytterligare hjälp

Article ID: SLN314604

Last Date Modified: 2019-09-14 11:51

Rate this article

Accurate
Useful
Easy to understand