Hjælp til drivere

En driver er et lille stykke software, der gør det muligt for din pc at kommunikere med en hardwareenhed.

Hvad er en driver?

En driver er et lille, men vigtigt stykke software, der er skrevet til et bestemt operativsystem, som f.eks. Windows 10. Operativsystemet anvender driveren til at kommunikere med en hardwareenhed, som f.eks. en printer. Når du beder om din pc om at udføre en handling, som f.eks. at udskrive en side, videresender din pc anmodningen til printeren ved hjælp af driveren.
Uden drivere ville de enheder, du slutter til din pc, ikke fungere korrekt. Dell udvikler drivere, så operativsystemet på din pc kan arbejde sammen med dine Dell-enheder og -programmer.

Hvorfor er det en god ide at opdatere mine drivere?

Dell udgiver jævnligt opdaterede drivere for at sikre, at din pc har de nyeste tilgængelige sikkerhedspatches, løsninger og funktioner. Når du opdaterer dine drivere, tager du en forebyggende forholdsregel for at beskytte din pc og sørge for, at din hardware og dine enheder fungerer korrekt.

Hvad er den nemmeste måde at opdatere drivere på?

Du kan få Dell til automatisk at søge efter og/eller downloade og installere de nyeste opdateringer ved hjælp af funktionen "Find drivere" på fanen "Drivere og downloads" på dit produkts supportside. Alle nyere Dell-pc'er leveres med et sikkert Dell-supportprogram kaldet Dell System Detect, der aktiverer driveropdateringer. Når du kører scanningen "Find drivere", kan du blive bedt om at installere eller opdatere Dell System Detect, før scanningen fortsætter.
Dette er en fantastisk måde at sikre, at alt dit hardware og dine enheder fungerer korrekt. Når Dell opdaterer drivere for dig, behøver du ikke bekymre dig om at finde den rigtige version eller den korrekte installationsrækkefølge. Det ordner vi for dig.

Sådan installerer du drivere fra Dell i den rigtige rækkefølge

Drivere skal installeres eller opdateres, når du geninstallerer operativsystemet, eller når du oplever problemer. Få flere oplysninger her.

Hvordan downloader og installerer jeg selv en driver?

Det er bedst at lade Dell registrere driveropdateringer automatisk. Men hvis du ønsker selv at opdatere en driver, kan du bruge nøgleordssøgefeltet og filtrene på fanen "Drivere og downloads" på dit produkts supportside for at finde den ønskede driver.

Hvorfor kan jeg ikke se alle driverne til min pc?

Hvis du har valgt at søge efter en enkelt driver i stedet for at lade Dell opdatere driverne automatisk, skal du kontrollere, hvilke filtre du har valgt. Der kan være nogle drivere eller programmer tilgængelige til din produktmodel, som ikke stemmer overens med din pc's oprindelige konfiguration. Hvis du søger efter en servicekode, vises kun drivere til de komponenter, der var inkluderet, da du købte dit system. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet "Vis drivere for servicekode" for at se alle drivere til din produktmodel.

Hvor finder jeg drivere til min Dell-printer og andre tilsluttede Dell-enheder?

Dell-printere og -tilbehør har deres egen produktsupportside, hvor du kan finde de tilgængelige drivere. Hvis du er på din pc's eller tablets produktsupportside, kan du vælge linket "Skift produkt" øverst på siden for at vælge din Dell-printer eller dit tilbehør.
Hvis du fik leveret tastatur og mus sammen med din pc, kan du også finde driverne ved hjælp af nøgleordssøgefeltet eller kategorifiltret i fanen "Drivere og downloads" på din pc's produktsupportside.
For enheder, der ikke blev fremstillet af Dell, skal du søge efter drivere på producentens websted.

Hvad sker der, hvis en enhed holder op med at virke efter en opdatering?

I sjældne tilfælde kan det forekomme, at en enhed ikke virker som forventet efter en opdatering. Dette kan ske, når der er et problem med opdateringen, eller hvis en anden driver er i konflikt med den, der er lige blevet opdateret. For at løse dette problem kan du nedgradere eller gå tilbage til den forrige driverversion.

Ofte stillede spørgsmål om drivere og downloads

Vi henviser til vores ofte stillede spørgsmål, hvis du har yderligere spørgsmål eller behov for hjælp til fejlfinding.

Video
Vores omfattende videoer tilbyder trinvis hjælp til at løse dit problem. Videoerne er på engelsk. Oversatte undertekster er tilgængelige for nogle sprog. Du kan finde flere videoer i vores videobibliotek.