Help voor drivers

Een driver is een stukje software waardoor uw pc kan communiceren met een hardware-apparaat.

Wat is een driver?

Een driver is een klein maar essentieel stukje software dat geschreven is voor een bepaald besturingssysteem, zoals Windows 10. Het besturingssysteem gebruikt de driver om te communiceren met een hardware-apparaat, zoals een printer. Als u uw pc bijvoorbeeld vraagt om een pagina af te drukken, vraagt de pc dit vervolgens via de driver aan de printer.
Zonder drivers kunnen de apparaten die u aansluit op uw pc niet goed werken. Dell ontwikkelt drivers zodat het besturingssysteem van uw pc kan samenwerken met uw Dell apparaten en applicaties.

Waarom moet ik mijn drivers bijwerken?

Dell brengt vaak bijgewerkte drivers uit om ervoor te zorgen dat uw pc beschikt over de nieuwste beschikbare beveiligingspatches, fixes en functies. Wanneer u uw drivers bijwerkt, neemt u preventieve maatregelen om uw pc te beschermen en zorgt u ervoor dat uw hardware en apparaten goed werken.

Wat is de eenvoudigste manier om drivers bij te werken?

U kunt Dell automatisch laten zoeken naar de nieuwste updates en/of deze automatisch downloaden en installeren via de functie 'Drivers detecteren' op het tabblad 'Drivers en downloads' op de supportpagina van uw product. Alle nieuwe Dell pc's worden geleverd met Dell System Detect, de veilige Dell supportapplicatie waarmee driverupdates worden ingeschakeld. Wanneer u de scan 'Drivers detecteren' uitvoert, kunt u gevraagd worden om Dell System Detect te installeren of bij te werken voordat de scan verdergaat.
Dit is een goede manier om te controleren of alle hardware en al uw apparaten goed werken. Wanneer Dell de drivers voor u bijwerkt, hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van het juiste versienummer of de juiste installatievolgorde. Dit doen wij voor u.

Dell drivers in de juiste volgorde installeren

Drivers moeten worden geïnstalleerd of bijgewerkt wanneer u het besturingssysteem opnieuw hebt geïnstalleerd of wanneer u problemen ondervindt. Klik hier voor meer informatie.

Hoe kan ik een driver zelf downloaden en bijwerken?

Het wordt aanbevolen om driverupdates automatisch te laten detecteren door Dell. Maar als u zelf een driver wilt bijwerken, kunt u het zoekvak en de filters gebruiken op het tabblad 'Drivers en downloads' op de supportpagina van uw product om te zoeken naar de gewenste driver.

Waarom kan ik niet alle drivers voor mijn pc bekijken?

Als u zoekt naar een afzonderlijke driver in plaats van deze automatisch te laten bijwerken door Dell, controleer dan welke filters u hebt geselecteerd. Er kunnen drivers of applicaties beschikbaar zijn voor uw productmodel die niet overeenkomen met de oorspronkelijke configuratie van uw pc. Als u zoekt met behulp van een servicetag, ziet u alleen drivers voor de onderdelen die bij het systeem zaten wanneer u het systeem hebt aangeschaft. Schakel het selectievakje 'Drivers voor servicetag weergeven' uit om alle drivers voor uw productmodel te zien.

Waar vind ik drivers voor mijn Dell printers en andere aangesloten Dell apparaten?

Dell printers en accessoires hebben hun eigen productsupportpagina. Hier vindt u alle beschikbare drivers. Als u op de pagina met productondersteuning voor uw pc of tablet bent, klik dan op de link 'Product wijzigen' bovenaan de pagina om uw Dell printer of accessoire te selecteren.
Als uw pc geleverd is samen met een toetsenbord en muis, kunt u de drivers ook zoeken met behulp van het zoekvak of de categoriefilters op het tabblad 'Drivers en downloads' op de supportpagina voor uw pc's.
Voor apparaten die niet door Dell zijn gemaakt, kunt u zoeken naar drivers op de website van de fabrikant.

Wat gebeurt er als een apparaat niet meer werkt na een update?

Het kan af en toe gebeuren dat een apparaat niet meer goed werkt na een update. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer er een probleem is met de update of als een andere driver niet kan samenwerken met de driver die zojuist is bijgewerkt. Als u dit probleem wilt oplossen, kunt u de driver terugzetten naar de vorige versie.

Veelgestelde vragen over drivers en downloads

Bekijk onze veelgestelde vragen voor meer informatie over het oplossen van problemen.

Video
Onze uitgebreide video's bieden stap-voor-stap support en informatie om uw probleem op te lossen. Video's zijn in het Engels. Ondertiteling beschikbaar voor sommige talen. Meer video's vindt u in onze Videobibliotheek.